Aïda Prima 4 ****

Het nieuwste parade paardje van Aïda cruises!

Afgelopen april mocht ik dit prachtige cruise schip van Aida Cruises ( Duits eigendom) uit- proberen op een korte trip van Rotterdam naar Hamburg.

 

Aida Cruises is een maatschappij die met haar nagenoeg all-inclusive formule vooral gezinnen aanspreekt. Maar dat is natuurlijk geen verplichting. Als je gewoon gezellig wilt cruisen dan is het een hele prettige formule.

 

De Aida Prima is zo als gezegd het nieuwste schip. Dat merk je aan de hutten, modern ingericht, maar wat belangrijker is, de meeste buitenhutten hebben een balkon.

 

Het schip is niet gigantisch groot, maar heeft wel alle faciliteiten. Door de aanwezigheid van   diverse bars, disco, winkels en  restaurants zorgen ze ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Alles is even smaakvol ingericht. Het eten aan boord was overal van een prima kwaliteit. Wijn en bier zijn tijdens de maaltijden inbegrepen. Er is altijd wel een restaurant geopend,  mocht je een gratis biertje willen meepikken. Aan de bar wordt er van alles geserveerd, maar vanzelfsprekend tegen betaling en dan zijn de prijzen gewoon best pittig. Je verblijft wel op een cruiseschip.

Daarnaast beschikt het over een overdekt zwembad in een soort tropische setting waardoor weersinvloeden je niet verhinderen te zwemmen bij slecht weer.

Ook is er een klimparcours aangelegd, inclusief een paar waterglijbanen.

Er is zelfs een naturisten gedeelte.

Het enige dat wellicht als een nadeel kan worden ervaren is, dat het Theater in het midden van het schip gepositioneerd is, maar niet in een afgescheiden ruimte. Je kan er tijdens shows dus gewoon langs op lopen.

Dus al met al een Top Cruiseschip voor een hele scherpe prijs, maar verwacht geen 5 sterren diners of chique party’s, met uitzondering van de Champagnebar wellicht.

Duits is de voertaal aan boord en helaas wordt de informatie die verstrekt wordt inzake de dagelijkse gang van zaken en b.v. de excursies vaak ook alleen in het Duits aangegeven.

Waarschijnlijk moeten ze nog even wennen aan de toevloed van Nederlanders, nu ze vanaf Rotterdam vertrekken.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required