Argentinië

 

32-daagse privé rondreis door Argentinië.

Buenos Aires – Patagonië – Merengebied – Noordelijk Argentinië (de reis is ook in delen op te bouwen).

 

Argentinië - in twee woorden te omschrijven als overweldigend divers. Het enorm uitgestrekte land bestrijkt een gigantische oppervlakte en dat geeft een grote verscheidenheid aan klimaten, landschappen en culturen. Van de tropische flora en fauna bij de prachtige Iguaçu watervallen in het noordoosten, via de bruisende Tango in Buenos Aires, naar de indrukwekkende winterse Perito Moreno gletsjer in het zuiden.

 

Vluchten: (onder voorbehoud wijziging vluchtschema's)

Dag 0:  Amsterdam – Buenos Aires:  20:55 – 06:45u (aankomst dag 2)

Dag 31: Buenos Aires – Amsterdam: 16:40 – 10:00u (aankomst dag 32)

Beknopt reisschema:

Dag 1 – 3:     Buenos Aires

Dag 3 – 10:    Fly Drive Patagonië

Dag 10 – 17:    Fly Drive merengebied

Dag 17 – 30:    Fly Drive Noordelijk Argentinië

Dag 30 – 31:    Buenos Aires

 

Uitgebreide dag tot dag beschrijving

Dag 1 - 3: Buenos Aires

• Transfer van luchthaven naar hotel Buenos Aires

• 2 nachten in hotel Hotel Amerian; inclusief ontbijt

• Transfer van hotel naar luchthaven Buenos Aires

Buenos Aires – de bruisende stad van de tango aan de oostkust van Argentinië. Naast het moderne uiterlijk heeft deze levendige stad haar karakter weten te behouden. De brede boulevards, gezellige koloniale wijken met barretjes en winkels, het prachtige Cólon Theater, de straatmarkten en de beroemde begraafplaats in de wijk Recoleta waar Evita Peron is begraven maken het bezoek aan Buenos Aires tot een absoluut hoogtepunt van uw reis. Ook voor winkelliefhebbers is Buenos Aires een paradijs op aarde. In de levendige stad bevinden zich duizenden kleurrijke winkels en elk deel van Buenos Aires heeft een typisch eigen stijl.

De leukste wijken om te verblijven zijn:

- San Telmo: de oudste wijk van Buenos Aires en meest bohemienachtige wijk van Buenos Aires. In deze buurt, met zijn nauwe steegjes en kinderkopjes, vind je onder meer het oudste huis, de oudste kerk en de oudste apotheek van de stad. De van oorsprong rijke wijk heeft door een epidemie haar rijke bewoners verloren, maar die oude rijkdom is hier nog goed te zien. De wijk oogt hierdoor wat rauw en ongepolijst, meer charmant. Tegenwoordig zit San Telmo vol galerieën, sfeervolle barretjes en antiekwinkeltjes.

- Recoleta: Een van de mooiste wijken van Buenos Aires, gelegen in het noorden van de stad. Hier groeide koningin Máxima op en haar familie woont er nog steeds. Het hoogtepunt van Recoleta is de begraafplaats El Cementerio de Recoleta waar onder meer Evita Peron begraven ligt. Aan de uitgestrekte boulevards staan prachtige gebouwen, geïnspireerd op de Franse architectuur.

- Palermo: Deze levendige wijk is ’s avonds en in de weekenden zeer populair. De uitgestrekte parken zijn ideale picknickplekken voor complete Argentijnse families. In Palermo vind je een keur aan leuke restaurants en in de weekenden barsten de vele bars en discotheken uit hun voegen met jonge Argentijnen en toeristen.

U verblijf 2 nachten in het bruisende Buenos Aires.

Dag 3 – 10: Fly Drive Patagonië

• Binnenlandse vlucht Buenos Aires – El Calafate

• Ophalen huurauto na aankomst op de luchthaven

• Fly drive met de volgende overnachtingen:

• 2 nachten El Calafate: Hotel Sierra Nevada; inclusief ontbijt

• 2 nachten El Chalten: Hotel El Paraiso; inclusief ontbijt

• 2 nachten Puerto Natales: hotel Indigo; inclusief ontbijt

 Of: Hosteria Pehoe in Torres del Paine tegen een meerprijs; inclusief ontbijt

•Inleveren huurauto op de luchthaven

• Optioneel:

• Volledige dagexcursie naar Perito Moreno National Park, incl. Boottocht over het gletsjermeer

• Of nog avontuurlijker: een hike over de gletsjer

Click op de foto's en zie deze prachtige foto's van Patagonië fullscreen.

Patagonië - bestrijkt een enorm aaneengesloten gebied in Argentinië en Chili. Een groot gedeelte bestaat uit indrukwekkende oerbossen, diepblauwe meren, bergen met besneeuwde toppen en prachtige gletsjers met als hoogtepunt de Perito Moreno gletsjer nabij de plaats El Calafate. Patagonië is zo groot en divers, dat een rondreis door enkel dit gebied al een onvergetelijke ervaring is! Een bezoek aan de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer mag zeker niet ontbreken, één van de grootste natuurwonderen ter wereld en de enige gletsjer ter wereld die niet kleiner wordt. Perito Moreno is de meest bekende en best toegankelijke gletsjer in het Los Glaciares National Park. Perito Moreno kan zowel vanaf land als vanaf het water bekeken worden.

De natuur in de omgeving van El Chaltén is ruig. De Mount Fitzroy domineert het landschap met zijn granieten hellingen die steil omhoog rijzen. Vaak zijn de toppen in de mist gehuld en alleen als de wind de mist wegvaagt laat de berg zich beter zien. Een mysterieus en geheimzinnig landschap dat zich eigenlijk gemakkelijk open stelt voor degene die de moeite neemt om vanaf El Calafate nog een paar uur door te reizen.  Overal in het park zijn wandelpaden uitgezet en hoewel je soms flink moet klimmen en dalen zijn de paden niet moeilijk en goed te bewandelen met iedereen die in redelijke conditie is.

In Chalten wandel je op eigen gelegenheid en tempo over de gemarkeerde parken dwars door het ruige Patagonië; puntige bergtoppen, kabbelende beekjes, groene valleien. Hier en daar ligt nog wat sneeuw en ijs, wat herinnert aan de ijskoude en gure winter. Het park Torres del Paine in het buurland Chili geniet veel meer bekendheid dan het Argentijnse park Chalten maar dat is onterecht.

 

Torres del Paine National Park - is één van de hoogtepunten van Chili. Dit is het bekendste park van Chileens Patagonië; de gletsjers, turkooiskleurige meren en vele oprijzende besneeuwde pieken domineren hier de indrukwekkende uitzichten.

AUTOHUUR

Chevrolet Celta of gelijkwaardig

INCLUSIEF IN DE HUURPRIJS

• ONGELIMITEERD AANTAL KILOMETERS

• LUCHTHAVENAFLEVERINGSKOSTEN

• DOSSIERKOSTEN BIJ SCHADEAFHANDELING

• WA-VERZEKERING conform de lokale wettelijke voorwaarden

• AANVULLENDE WA-VERZEKERING VAN 7,5 MILJOEN EURO omdat de wettelijk verplichte lokale dekkingssom onvoldoende is volgens de Sunny Cars standaard

• CDW-VERZEKERING (schade aan de huurauto)

• TP-VERZEKERING (diefstal van de huurauto)

• TERUGBETALING EIGEN RISICO: In geval van schade en/of diefstal belast de verhuurder u met een eigen risico. Dit bedrag betaalt u ter plaatse en wordt u na thuiskomst door Sunny Cars vergoed. Het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering af te sluiten.

• DEKKING GLAS-BANDEN-BODEM-DAKSCHADE: bij een schadegeval betaalt u de kosten aan de lokale autoleverancier. Na thuiskomst wordt deze schade door Sunny Cars vergoed, het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering af te sluiten.

• EXTRA BESTUURDER: USD3,- per dag

• GRENSOVERGANG CHILI: USD80,-

Dag 10 - 17: Fly Drive Merengebied

• Binnenlandse vlucht El Calafate naar Bariloche

• Ophalen huurauto op de luchthaven

• Fly drive met de volgende overnachtingen:

o 2 nachten Bariloche: Hotel Edelweiss; inclusief ontbijt

o 1 nacht San Martin de los Andes: Hotel La Masia; inclusief ontbijt

o 2 nachten Pucon: Gran Hotel; inclusief ontbijt

o 1 nacht Puerto Varas: Park Inn Hotel; inclusief ontbijt

o 1 nacht Bariloche: Hotel Edelweiss; inclusief ontbijt

• Inleveren huurauto op de luchthaven

foto dorp aan meer in Argentië, San Carlos de Bariloche

Bariloche - San Carlos de Bariloche ligt in het hartje van het merengebied. Het is daarom een uitstekend startpunt of basis van waaruit u de streek kunt verkennen. Het is een gebied met vele mogelijkheden: de vaak staalblauwe meren in een prachtige berggebied. Bij windstil weer reflecteren de met sneeuwbedekte bergtoppen in het water. In de bosrijke delen groeien planten die in het voorjaar en de zomer kleur geven aan het landschap.

Bariloche is de laatste jaren veel in het nieuws geweest door history channel doc the hunting of Hitler.

 

San Martin de los Andes - Het bergachtige gebied geeft mooie uitzichten onderweg, je rijdt over smalle bruggen met diepe cayons en stille meren. De route gaat door een groot natuurgebied heen, namelijk het Nahuel Huapi Nationaal Park en het Lanin Nationaal Park. Delen van de weg zijn ongeasfalteerd en de route is niet begaanbaar in de winter. ’s Het bergdorpje San Martin de los Andes geeft je het gevoel in de Zwitserse alpen te zijn, gelegen in een vallei tussen twee bergdorpen in tegen het Lacar meer aan.

 

Pucon - Van alle stadjes in het Merengebied is Pucon ongetwijfeld het meest populair. Het stadje heeft dan ook een geweldige ligging tussen de Villarica vulkaan en lagune. In de omgeving liggen verschillende prachtige natuurgebieden en Pucon is dan ook perfect voor het beoefenen van buitensporten; mountainbiken, raften, dagwandelingen en trektochten door nationale parken als Villarica en Huerquehue en relaxen langs het meer. De beklimming van de actieve Villarica vulkaan is zeker één van de hoogtepunten.

 

Puerto Varas - Deze stad, aan de oever van het Lago Llanquihue, is het levendige hart van het merendistrict. Het is een vriendelijke toeristenplaats en het vertrekpunt voor tochten in de omgeving. Dichtbij ligt het natuurgebied Maullin River. Vooral voor vogelliefhebbers is dit een interessant gebied. Maak een boottocht op het Lago Todos los Santos of breng een bezoek aan de Osorno vulkaan.

Dag 17 – 30: Rondreis Salta & Omgeving

• Binnenlandse vlucht Bariloche naar Salta

• Ophalen huurauto op luchthaven Salta

• Rondreis Salta & omgeving met de volgende overnachtingen:

• 2 nachten Salta: hotel Casa Real; inclusief ontbijt

• 2 nachten Purmamarca: Marquez de Tojo; inclusief ontbijt

• 2 nachten Cafayate: hotel Los Sauces; inclusief ontbijt

• 2 nachten La Rioja: hotel Pucara; inclusief ontbijt

• 2 nachten Cordoba: hotel Amerian Cordoba Park; inclusief ontbijt

• 1 nacht Tucuman: hotel Amerian Tucuman; inclusief ontbijt

• 1 nacht Tafi de Valle: hotel Lunahuana; inclusief ontbijt

• 1 nacht Salta: hotel Casa Real; inclusief ontbijt

• Inleveren huurauto op luchthaven Salta

Salta - gesticht in 1582 en heeft als een van de weinige steden in Argentinië haar Spaanse karakter weten te behouden. Het beeld van de stad wordt gekarakteriseerd door koloniale huizen en kerken, omgeven door heuvels. U rijd langs verschillende kerken in de stad en de San Bernando heuvel, vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over Salta. Ook kunt u een bezoek brengen aan het dorp San Lorenzo, op ongeveer 10km afstand van Salta, waar de Nationale Universiteit gelegen is. En een bezoek aan een lokale markt en de Vaqueros rivier, Quebrada de Castellanos en Lesser zijn de moeite waard.

 

Cafayate - Het landschap van Cafayate is adembenemend, een kloof met prachtige kleuren; veel rood, lichtroze, en donkerpaars van het ijzer maar ook groen van het koper. Ga hier zeker heerlijk wijnproeven op één van de mooie wijngaarden in de omgeving.

Humahuaca – de route naar noordelijke regio van Salta brengt u langs verschillende indrukwekkene locaties. U kunt een bezoek brengen aan León, Tumbaya, Purmamarca met de zeven gekleurde heuvels en Tilcara met Pucará  (een oud fort midden tussen de cactussen en kleurrijke bergen). Vervolgens gaat de route verder in noordelijke richting naar de Uquia Kerk en Humahuaca, waar een kleurrijke kunst en handenarbeid markt wordt bezocht en het Begranono monument.

 

In een dorre vallei, te midden van roodoranje bergen en aan de rand van twee rotsachtige natuurparken, ligt het stadje La Rioja. Smalle straten, koloniale huizen, torenhoge kerken en hier en daar een verdwaalde wolkenkrabber tekenen deze hoofdstad van de noordwestelijke, gelijknamige provincie. La Rioja is erg oud, gesticht in 1591, en telt een kleine 150.000 inwoners. In de zomer lopen de temperaturen enorm op en zorgt de felle zon voor een schitterende kijk op de eeuwenoude gebouwen en omringende bergen. La Rioja biedt een grote variatie aan avontuurtjes. In het stadscentrum bezoek je antieke wijnkelders en proef je de lekkerste streekwijnen. Je toert door Museo Folklórico om, onder het mom van een muziekoptreden en een wijntje, de plaatselijke cultuur te achterhalen. En bij de kerk Convento de San Francisco bezichtig je het oudste klooster van Argentinië.

 

Rondom het historische centrum van La Rioja staat je nog veel meer te wachten. Valleien, rivieren en bergen vormen een schilderachtig landschap dat bekend staat als de Sierra de Velasco. Maak een autorit of een wandeling door dit spectaculaire gebied. Of beklim de Cerro de La Cruz, een heuvel van 1680 meter hoog, en paraglide ervan af voor een compleet uitzicht op de Sierra de Valesco. Nog meer natuurschoon vind je een paar kilometer ten zuiden van La Rioja, in de natuurparken Talampaya en Ischigualasto. De natuurparken grenzen aan elkaar en zijn getekend door een streng woestijnklimaat. In Talampaya bewonder je de meest bizarre rotsformaties met muren van bijna 150 meter hoog. En in Ischigualasto, waar ooit dinosaurussen rond struinden, vind je prachtige fossielen. Geloof het nou maar: La Rioja wil je tijdens je vakantie naar Argentinië niet missen!

Córdoba is een bruisende studentenstad in Argentinië. Er gebeurt altijd wel iets. In het centrum vind je prachtige pleinen en koloniale huizen en bij Paseo del Buen Pastor word je één met de bevolking.

 

Tafi de Valle en in de directe omgeving Quebrada de los Sosa (de Sosa Kloof) zijn een bezoekje op de route terug naar Salta zeker waard. De nauwe kloof van de Rio de la Sosa, met zijn dichte tropische begroeïng tot aan de flanken van het Aconguija-gebergte, is prachtig. Op ongeveer 15 kilometer van Tafi del Valle ligt ook Mollar, waar u het Reserva Archeológica Los Menhires kunt bezoeken. Eenmaal in Tafi del Valle kunt u bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Jezuïtenkapel de la Banda of de Estancia las Carretas, waar heerlijke kazen worden gemaakt.

Dag 30 - 31: Buenos Aires

• Binnenlandse vlucht Salta – Buenos Aires

• Transfer van luchthaven naar hotel Buenos Aires

• 1 nacht in hotel Hotel Amerian; inclusief ontbijt

• Transfer van hotel naar luchthaven Buenos Aires

 

Helaas zit jullie prachtige reis door Argentinië er al weer op. Nog een laatste nachtje in Buenos Aires en dan vliegen jullie weer terug naar Amsterdam.

 

Deze reis kwam tot stand in samenwerking met onze collega's van TravelXL.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Maandag gesloten

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required
foto dorp aan meer in Argentië, San Carlos de Bariloche
foto dorp aan meer in Argentië, San Carlos de Bariloche
foto dorp aan meer in Argentië, San Carlos de Bariloche
foto dorp aan meer in Argentië, San Carlos de Bariloche