Australië Door Bart Limburg

Australië in een notedop

Reisbureau Bart Limburg te Nijmegen

Als gecertificeerd " Aussie Specialist" Australië specialist bestaat er een mogelijkheid om je in te schrijven voor de 2 jaarlijkse meeting met aanbieders van toeristische producten in Australië, zo gezegd, zo gedaan en dus ingeloot voor de 2013 versie van dit evenement. De reis was gepland van 13 tot en met 26 mei j.l. effectief ben je dan vanaf de 15e tot en met de 24e in Australië. Het product gerichte gedeelte vond plaats in het Cairns Convention Centre en bestond uit afspraken met aanbieders voor 2,5 dag.

Cairns e.o.

Te Cairns worden wij onder gebracht in het 5 sterren Pullmann hotel.

Dit hotel is net door deze groep overgenomen en nog niet geheel up to date in de Pullmann stijl. 4 sterren beoordeling zou genoeg zijn. Ontbijten zijn uitgebreid en lekker, (bad)kamers netjes en ruim met kluisje en minibar. De stad Cairns heeft zelf weinig te bieden, geen strand, wel een haven en een kunstmatig zwembad aan de Esplanade, het park. Niets mis mee

Excursies

Qua uitvalsbasis is Cairns daar en tegen wel een prima plaats, je zit zo in het tropisch regenwoud en een bezoek aan het Great Barrier rif is zowel vanuit Cairns als vanuit de iets noordelijker gelegen( klein uur rijden) badplaats Port Douglas zo geregeld.

The Red Centre is de benaming voor de bergruggen Ayers Rock, De Olga’s en Katatjuta. Het rode komt vanwege de kleur van de rotsen die vanwege een grote concentratie ijzer, roestkleurig zijn uitgeslagen.

Voor de oorspronkelijke bewoners van Australië, de indigenous people of te wel de Aboriginals is de rots heilig. De rots is een integraal onderdeel van hun geschiedenis. Men wil daarom ook niet dat toeristen de rots nog beklimmen, hetgeen ook steeds minder gedaan wordt en waarschijnlijk in 2020 geheel verboden wordt. Op You Tube zijn wel filmpjes te vinden van mensen die dit wel gedaan hebben. Van een afstand is de rots een massief blok steen, eenmaal dichterbij gekomen zie je spleten en gaten.

Na aankomst op de zeer kleine luchthaven staat de transfer bus al klaar. De transfer naar hotel Sails in the Desert is kort en informatief de bestuurder legt al het een en ander van de bestemming uit. Onder andere dat je de transfer bus niet moet missen want er rijden geen taxi’s, en vooral ook dat je continue moet zorgen dat je voldoende drinkt.

Sails in the Desert is een 5 sterren accommodatie en perfect gelegen in de omgeving van Ayers Rock, vanuit nabij gelegen uitkijkpunten, kan je zon zien opkomen of ondergaan op deze majestueuze rots. Naast Sails in the Desert bestaat het terrein nog uit meerdere hotels en appartementen t.w. het Desert Gardens hotel, Emu Walk appartementen en het iets verderop gelegen( Top Hotel) Longtitude 131.

Tjapukai national park

De faciliteiten in het The Reef Pullmann hotel ( op de foto met een Koala) Zip line avontuur door de koepel. De airtram en trein door het tropisch regenwoud. Meerdere mogelijkheden om het rif te boeken met de meest uiteenlopende vaartuigen

Ballonvaarten

Vanuit Cairns waaieren alle groepen (kleine 300 personen) uit over Australië.

Onze groep de Camels vertrekken vroeg met Qantas naar luchthaven voor een verblijf in het Red Centre!!

Ter plaatse worden er allerlei excursies georganiseerd rondom Uluru, en de Olga’s., van diners onder de sterrenhemel tot tochten per kameel. In het Cultureel centrum van Ayers Rock kan men allerlei lokale kunst kopen en b.v. ook de cursus Dot painting met hulp van een aboriginal doen.

Ook worden er Bush Tucker tours georganiseerd, hierbij krijgt men tekst en uitleg over het leven in de woestijn, de levenswijze van de aboriginals en bekijk je samen met een gids de rotstekeningen ter plaatse. De gids legt b.v. ook uit welke planten er eetbaar zijn of niet. Na ons verblijf in Sails of the Desert worden wij met de expeditie truck van wayoutback safari’s opgehaald voor de tocht naar Kings Canyon( Watarrka National Park). De overnachting te Kings Canyon is in het Kings Canyon resort een mooi aangelegd resort met zelfs kamers met een jacuzzi erin, je gelooft je ogen niet. Onderweg bezoeken wij nog even de King Canyon Wilderness Lodge, voor mensen die in stijl willen kamperen met eigen douche en toilet in de zeer ruime tent. Kings Canyon is weliswaar qua kleurstelling hetzelfde maar qua gebied weer heel anders. De basis is de Canyon er hier kan je een prachtige 6 kilometer lange hike maken waarbij je onderweg de Garden of Eden bezoekt. Niets iets voor mensen met een slecht conditie of hartklachten. Wel super de moeite waard.

Wij bezoeken nog enkele campsites van Wayout back en constateren met eigen ogen dat er een flinke upgrade qua tenten gedaan is. De Tenten staan nu op platforms en hebben echte bedden. Way out back brengt ons vervolgens in een lange rit naar Alice Springs voor de laatste dagen van ons avontuur. Alice Springs is een van de grotere plaatsen in het Rode Centrum maar zelfs dan is het in verhouding klein.

In Alice Springs vind je in ieder geval meer winkels en een goed aanbod qua hotels, en motels. Wij verbleven in het Double tree by Hilton hotel een prima 4 sterren accommodatie. Een van de meest populaire restaurants van Alice het Thaise Hanuman restaurant bevind zich in dit hotel. Tevens bezochten wij het Aurora Springs hotel midden in Alice gelegen redelijk budget acco met prima faciliteiten. Men raad aan om ’s avonds niet alleen over straat te gaan dit vanwege de toenemende problemen met ( zwervers). Alice Springs biedt nog voldoende excursie mogelijkheden zo als een bezoek aan: School of the air. De Flying Doctor service, Het telegraaf station, Anzac Hill een reptielen zoo. De mogelijkheid tot het maken van een ballontocht etc.

Met dank aan Tourism Australia, Qantas, Cairns& Great Barrier reef.

En vanzelfsprekend onze tourguide Fleur Burrows, voor deze onvergetelijke reis.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required