Botswana.

 

Botswana betekent “land van de Tswana”.De oudste inwoners waren de San oftewel de Bosjesmensen. Deze hebben vele rotstekeningen nagelaten in het gebied van de Tsodilo heuvels, nabij de Kalahari.

Ik heb Botswana in 2017 met de  expeditie truck van Intrepid reizen bezocht. Zelf rijden kan ook,  al dan niet met een auto met kampeeruitrusting of van hotel naar hotel reizen. De luxere variant is per vliegtuig de diverse nationale / privéparken te bezoeken.

Khama Rhino Sanctuary: Dit natuurreservaat, waar men neushoorns opvangt en probeert te fokken, ligt het dichtst bij de Zuid-Afrikaanse grens. Hier begint je safari met een zoektocht naar de neushoorns per safarivoertuig. De neushoorns kunnen zich vrijelijk door het park bewegen en zijn dus zeker niet altijd even makkelijk te spotten.

Maun:

 

Eén van de grootste steden van Botswana en de ideale plaats om voorraad in te slaan voor het verblijf in de Okavango delta. Vanuit Maun worden ook rondvluchten boven de delta georganiseerd. Deze excursie is echt helemaal super!! Je krijgt een beter perspectief van het enorme gebied en ondertussen zie je veel wild.

Okavango Delta:

 

Het woord zegt het al, het is een delta gebied. Een uitgestrekte vlakte van kristal- helder water van ongeveer een meter diep met veel riet en waterlelies. De locatie waar nijlpaarden en olifanten  zich bij uitstek thuis voelen. Wij sliepen midden in de delta op een hoger gelegen stuk land. Om er te komen, maak je een avontuurlijke tocht per Mokoro, de uit een boomstam uitgeholde kano waar ook de lokale bevolking zich mee verplaatst. Om de bestaande bomen te beschermen, zijn de Mokoro’s tegenwoordig van glasvezel. Al op de heenweg spotten wij diverse olifanten, die zich een wegbaanden door het water. Ook nijlpaarden lieten zich horen en zien. Het delta camp is primitief, maar de locatie uniek!! Je bent één met de natuur en ’s nachts hoor je van alles. Vanuit dit kamp worden safari’s te voet en per mokoro gemaakt in dit volstrekt unieke gebied. De punters duwen de kano’s gestaag door het riet en stilletjes besluipen wij op deze manier de nijlpaarden. Vanzelfsprekend behouden wij een veilige afstand. Het blijven tenslotte wilde beesten.

Tijdens de safari te voet, zien wij nog groepen zebra’s en ander wild. Bij het kamp is er zelfs gelegenheid om in het delta water te zwemmen, uniek. Er zijn in Botswana ook veel luxe lodges, waar je dus per vliegtuig naartoe wordt gebracht. Dezelfde beleving maar dan op 5 sterren niveau.

Nata:

 

Nata is ook weer een volstrekt uniek gebied. Hier vind je de Makgadigadi zoutpannen. Als het droog is, kan je de meest fantastische surrealistische foto’s maken. Het wild varieert van flamingo’s, struisvogels tot wildebeest en zebra’s.

Chobe & Moremi:

 

Twee fantastische wildparken. De plek voor 4 van de Big 5: leeuw, luipaard, buffel en olifant. Vanwege de diverse rivieren die het gebied doorkruisen, is er wild in overvloed. Zowel op het land als in het water en aan de waterkant. Mijn zogeheten sundowner cruise, waarbij wij varend op de rivier het wild konden spotten, leverde mooie plaatjes en een unieke beleving op. Een absolute aanrader.

Victoria Watervallen:

 

De watervallen liggen eigenlijk op het tweelandenpunt van Zambia en Zimbabwe en vormen een logisch vervolg van een Botswana rondreis. De Victoria watervallen zijn de breedste watervallen van Afrika. Zij vormen een watergordijn van 1708 meter breed en 100 meter hoog. Per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rotswand. Het geluid is enorm en de opspattende mist geeft een schitterend effect.

 

Vanaf de Zambiaanse kant is er een wandelpad gemaakt langs de oever om een perfect uitzicht op de watervallen te hebben. Je kunt er uitsluitend komen via een entree en tegen betaling. Ook is het mogelijk de brug over te lopen naar Zimbabwe en zodoende vanaf de brug een spectaculair uitzicht te hebben. Ter plaatse worden veel excursies aangeboden op, rond en boven de watervallen.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Maandag gesloten

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required