West-Canada

Door Bart Limburg

Studiereis i.s.m. Travel Trend

Programma

 

Businessclass Wij verzamelen om 8.30 uur op Brussel Zaventem Airport in vertrekhal 1 bij incheckbalie zes.

Om 11.40 uur vertrekt onze vlucht naar Calgary.

Vluchtschema 19 september Vertrek Aankomst Vluchtnummer

Brussel – Montreal 10.40 - 12.20 AC833

Montreal - Calgary 15.15 - 17.49 AC187

Helaas blijkt de praktijk weerbarstiger dan het papier. Er is plots een staking van de bagage afhandelaars en het blijkt dat onze bagage nog niet geladen is. Na 1,5 uur komt dan toch het groene licht wij zijn klaar om te gaan.

Krista van Air Canada heeft wel nog een verrassend cadeautje, de meerderheid van de groep mag businessclass reizen. Unieke zetels en bediening vallen ons ten deel!!! Helaas blijkt bij aankomst te Montreal dat wij de geplande doorvlucht niet gaan halen, het wordt uiteindelijk een verbinding met een overstap te Toronto, gevolg is dat wij uiteindelijk pas om 21.00 landen te Calgary. Na het verzamelen van de bagage gaan we richting de autoverhuurbalie van Hertz. Hier halen we onze drie auto’s op voor de komende dagen . De auto’s zijn voorzien van Neverlost een navigatiesysteem waar je even de tijd voor moet nemen. Een handige optie voor toeristische routes is de versie least highways.

We rijden naar ons hotel het Sandman Calgary South hotel. waar we 1 nacht zullen verblijven. Gelukkig heeft het Sandman hotel een eigen restaurant zodat wij niet met lege maag naar bed gaan. Het Moxie’s Restaurant serveert in Canadese stijl hamburgers en van alles. Het hotel is perfect, alles ziet er verzorgd uit.

Donderdag 20 september

Ook voor een ontbijt kan je terecht bij Denny’s een direct aan het hotel gelieerd restaurant met een full american breakfast. Na het ontbijt rijden we naar Banff een tocht van +/- 140 km.

Tijdens deze rit rijden we de Rockies tegemoet. Wij nemen niet de highway maar de oude highway 93/ a welke een stuk rustiger is en direct langs alle bezienswaardigheden loopt, let op er zijn niet al te veel tankstations en restaurants onderweg.

 

Om 12.30 uur worden we in Banff verwacht, dus nog tijd voldoende om op mooie plekjes te stoppen,bij de Banff Gondola Mountain Experience. Hier gaan we met de Banff Gondala omhoog naar 2281 meter. Vanaf hier heb je het beste uitzichtpunt over het Banff National Park. Op de boardwalks en de verschillende uitkijkpunten heb je geweldige uitzichten over Banff National Park. Hierboven vind je ook het hoogste restaurant van Canada en er zijn diverse korte wandelingen zoals de 1km lange Summit Ridge Trail. Als we weer veilig met de gondel beneden zijn, rijden we naar het centrum van Banff voor enkele hotelinspecties.

 

The Buffalo Mountain Lodge.

Net buiten het centrum ligt deze charmante boutique lodge. Beetje veel mosgroen overal en door de bomen rondom oogt e.e.a. een beetje sober in de kamers.

 

Banff Ptarmigan Inn.

Een uitstekend middenklasse hotel, op loopafstand van het gezellige centrum. Beetje gek ingericht met kamers die op een binnenplaats uitkijken.

 

Banff Rocky Mountain Resort.

Banff Rocky Mountain resort Een keurig middenklasse hotel. Zeer geschikt voor families met kinderen. Dit hotel heeft net een gedeelte van het resort vernieuwd het thema van de nieuwe kamers zijn Wolven. Wolven foto’s, wolven deurgrepen, nieuwe badkamers, inrichting en ramen maken deze appartementen compleet. Sommige kamers zouden geluidsoverlast van de doorgaande weg kunnen hebben, voornamelijk in het oudere gedeelte.

18.30 uur. Na deze inspecties gaan we een bezoek brengen aan een van de beste hotels van Canada, het Fairmont Banff Springs Hotel. Een uniek de luxe hotel gebouwd in de stijl van een Schots kasteel. Na een inspectie zijn we hier uitgenodigd om van een heerlijk diner te gaan genieten. Het mag duidelijk zijn dat dit gewoon een tophotels is, wel groot maar zeker ook groots!!!

 

Banff Caribou Lodge and Spa.

Een prima gelegen hotel met nette kamers, leuk restaurant en bar en het ontbijt was ook prima, keuze uit koud $ 14,00 of warm $ 17,00 prijzen excl. BTW en service fee.

Vrijdag 21 september

Na het ontbijt verlaten we Banff en gaan we een bijzondere tocht maken. Na zo’n 60 km komen we namelijk op de Alberta Highway 93 oftewel de Icefields Parkway. Dit is met 230 km een van de mooiste bergwegen ter wereld. De Icefields Parkway heeft een gemiddelde hoogte van 1700 meter en daarmee is het een van de hoogste wegen van Canada. Hij voert langs meer dan honderd gletsjers, tientallen watervallen en langs indrukwekkende bergmassieven door de Canadese Rocky Mountains. Dit zijn de meest geliefde landschappen van Canada. We passeren bekende plekken zoals Lake Louise, Bow Lake, Peyto Lake, Crowfoot gletsjer, Mistaya Canyon en de Weeping Wall. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. Voor sommige moet je even klimmen.

Om 13.45 uur gaan we een tocht per ‘Ice Explorer’ maken over de Columbia Icefields. Deze tocht zal zo’n 1,5 uur duren. Zorg dat je een trui/jack bij je hebt want tijdens deze excursie kan het altijd gaan sneeuwen. (van Banff naar het vertrekpunt van de Brewster Glacier Experience is 180km, zorg dat je op tijd bent. De tickets zijn gereserveerd voor deze tijd).

Na deze excursie hervatten we onze rit over de Icefields Parkway waar de hoogtepunten van de imposante natuur elkaar in hoog tempo opvolgen. Deze excursie kost $ 50,00 waarbij je vooraf de indruk hebt dat men de gletsjer ook helemaal gaat berijden. Dat is niet zo. Eerst rijd je met een touringcar naar de verzamelplaats van de Explorer voertuigen. Daar check je zo snel mogelijk in om een plaats aan het raam te bemachtigen, alle stellen gaan namelijk apart van elkaar aan een raam plaats zitten is gebleken!!! Dan rijd de Explorer in een hellingshoek van 34 graden naar de Gletsjer. Na even gereden te hebben wordt er op een geprepareerd stuk Gletsjer geparkeerd om foto’s te maken. Over de Gletsjer rijden is onverantwoord vanwege de mogelijkheid om in holtes te storten, al met al dus geen Indiana Jones situaties.

Vervolgens rijden wij door naar Jasper waar we de komende twee nachten in het Tonquin Inn verblijven. Het Tonquin Inn hotel/ motel. Is een eenvoudig motel gelegen aan het eind van de doorgaande weg in Jasper, maar zeker op loop afstand van het centrum.

Zaterdag 22 september

Vandaag hoeven we niet de koffer in te pakken want ook vanavond verblijven we in dit hotel. We inspecteren vandaag enkele andere hotels: o.a. de Fairmont Jasper Park lodge.

Een elegant de luxe hotel net buiten Jasper. Op weg hierna toe zien wij onze eerste rendieren, ze kruisen zelfs de geweien met elkaar.

 

De Fairmont Jasper Park lodge.

Midden in de natuur, dus zeker niet op loop afstand maar daar door wel schitterend in de natuur gelegen. Het hotel zat helemaal vol dus alleen de centrale faciliteiten gezien. Die waren echter zeer mooi en perfect verzorgd. Aan de kamer twijfelen wij dus niet. Er zijn ook zeer grote familie lodges beschikbaar, prijs??? Het zegt natuurlijk wel wat als de Ferrari/ Lamborghini club besluit er te overnachten.

 

Whistler’s Inn.

Ideaal in het centrum gelegen hotel, nette kamers, 2 belangrijke pluspunten: het gratis toegankelijke wildmuseumpje in de kelder en de jacuzzi op het dakterras met een prachtig uitzicht. Tevens een in house kroeg.

 

Maligne Lodge.

Een zusterhotel van de Tonquin Inn en dat is te merken, dit hotel ligt aan het begin van het dorp. Eenvoudig, netjes, met een klein zwembad. Highway 93 d In de middag staat er weer een leuke excursie op ons te wachten, de Jasper Tramway. Dit is een gondel die in 7 minuten over de berghelling van Whistlers Mountain naar zo’n 2287 meter gaat. Hier heb je een geweldig uitzicht over het plaatsje Jasper, gletsjers, de Athabasca rivier en diverse toppen van de Rockies. In de namiddag leveren we de auto’s weer in bij de Hertz vestiging in het station van Jasper, super centraal in de plaats gelegen.

Zondag 23 september

Vandaag gaat het (ook) weer een onvergetelijke dag worden. We rijden de komende twee dagen per Rocky Mountaineer van Jasper naar Vancouver. De trein vertrekt om 8.15 uur en rond 17.00 uur zullen we aankomen in Kamloops waar we gaan overnachten. De trein doorkruist de Rockies en komt op plekken waar geen enkel ander vervoersmiddel kan komen. Het bergland met zijn besneeuwde toppen, oneindige bossen en diepe kloven komt vanuit een totaal ander perspectief uitstekend tot hun recht.

 

Wij nemen de ‘Journey through the Clouds’ route en dit helemaal in stijl namelijk per Goldleaf. Voor Gold leaf klanten geldt een bagage service, de koffer wordt separaat naar het hotel te Kamloops gebracht en al op de kamer gebracht. De hoogtepunten van vandaag zijn de klim over de Yellowhead Pass, Mount Robson, het hoogste punt in de Canadese Rockies op 3,954 meter hoogte, en de Pyramid Falls.

En inderdaad is het ene uitzicht nog mooier dan het andere. Groot voordeel van de Goldleaf zijn de enorme panorama ruiten, het feit dat je hoger zit dan de rest van de trein en de balkonnetjes aan de achterkant van de trein, ideaal voor het maken van foto’s, moet natuurlijk niet iedereen tegelijk willen.

 

Het eten is werkelijk fantastisch en gaat in 2 gedeelten per coupe, heb je dag 1 de eerste maaltijd dan heb je dag 2 de latere maaltijd.  Bij binnenkomst in Kamloops worden wij sfeervol ontvangen door 2 mounties te paard, ze delen zelfs speldjes uit en poseren geduldig voor de foto. Per bustransfer naar het hotel in Kamloops.  Dit hotel wordt geregeld door de organisatie van de Rocky Mountaineer, in ons geval het Thompson hotel. Een prima 4 sterren hotel. Kamloops is qua plaats niet echt geweldig sfeervol. Het diner is voor eigen rekening en kan in 1 van de 26 restaurants plaats vinden wij eten zeer smakelijk in de The Noble Pig.

Maandag 24 september

Vandaag staat het tweede deel van de mooiste treinreis ter wereld op het programma, van Kamloops naar onze eindbestemming Vancouver. Om 7.30 uur zal de trein vertrekken en rond 17.30 uur komen we aan op het station in Vancouver. De trein wordt vandaag samengevoegd met een gedeelte dat vanaf Banff vertrokken is, de trein wordt 1,5 keer zo lang, een schitterend gezicht op bruggen. Hoogtepunten op deze 2e dag zijn de samenvloeiing van de Thompson en Fraser River,de Hell’s Gate in the Fraser Canyon en de steile kliffen van Avalanche alley. Ook vandaag weer prachtige vergezichten etc, alleen de beren laten zich niet zien. Wel de berggeiten en volop adelaars. De binnenkomst in Vancouver is door het industriegebied en dus wat minder aantrekkelijk, maar ook dat hoort erbij. Het personeel van de RM staat ons zeer hartelijk op te wachten. In Vancouver gaan we per transfer naar ons hotel Ramada Limited Downtown Vancouver waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

Het Ramada Limited Downtown Vancouver.

Krijgt op zoover weer van die onzin recensies. Het is gewoon een net hotel, mooi ingericht, mijn tapijt vertoonde vlekken maar voor de rest was alles spic en span. Het ligt 3 blokken lopen van Gastown, dus eigenlijk helemaal perfect. Zwervers heb je overal in grote steden dus ook in Vancouver maar je voelt je niet onveilig, tenzij je nog nooit een zwerver gezien hebt. Het uitzicht van uit de kamers is matig de buurt is matig. Ideaal is de kroeg direct naast het hotel voor iemand die nog een late borrel zoekt.

Dinsdag 25 september

De dag begint vroeg met een hotel inspectie van het zeer sjieke The Fairmont Waterfront Hotel, Dit zijn natuurlijk de toppers onder de lokale hotels. Het hotel heeft zelfs een eigen kruidentuin op het dakterras en eigen honingbijen. Kamers worden langzaam aan gerenoveerd, de baden verdwijnen en worden zeer ruime inloopdouches. Suites met echte zitkamers alles kan.

Rond 9.15 wordt het tijd voor een adrenaline kick. Per transfer gaan we naar Capilano Suspension Bridge Park. Capilano Park is een van de meest geliefde recreatiegebieden in de nabijheid van Vancouver. Dit park is een van de topattracties van Vancouver met als hoogtepunt de 137 meter lange hangbrug over de Capilano River. Dan is er het Treetop Adventure wat het beste omschreven kan worden als: het regenwoud gezien vanuit eekhoorn perspectief. Via verschillende hangbruggen kan je namelijk van de ene naar de andere boom wandelen en genieten van het prachtige regenwoud. Als laatste is er de Cliffwalk, een wandeling langs de kliffen over een opgehangen wandelpad. Het pad is erg smal en een aantal uitkijkpunten zijn in glas gemaakt waardoor je het gevoel hebt dat je gewoon in de lucht aan het wandelen bent. Je moet hier dus geen hoogtevrees hebben.

Echt een super excursie voor het hele gezin.

11.00 uur vertrekken we richting Grouse Mountain. Dit ligt in het verlengde van Capilano. Hier maken we een tocht met de Skyride, een kabelbaan naar de top van Grouse Mountain.  In een korte rit kom je op de Peak of Vancouver op een hoogte van 1100 meter. In de winter is dit het skigebied van Vancouver. Ook een plek met volop vertier. O.a. de 2 Grizly beren zijn een super attractie. Maar ook tokkelen is mogelijk. Voor de sportievelingen is er een klim naar het station van de Skyride, duurt voor de geoefende loper/klimmer een halfuur.

Fietsen in Stanleypark, 12.45 uur vertrekken we voor een mooie ritje naar Granville Island. Een dorp in de stad Vancouver met allemaal markttentjes en kunstenaars die hun waar verkopen. Ook veel eet gelegenheden. Heen zijn wij per bus gekomen, terug gaan wij per Aquabus Ferries.  We gaan met deze aquabus richting Yaletown, hier worden we opgewacht door onze chauffeur die ons meeneemt voor een korte stadstour door o.a. Gastown en Chinatown. Wij als Nederlanders willen natuurlijk altijd graag even fietsen. Om 15.30 uur worden we bij de ingang van Stanley Park verwacht waar we fietsen krijgen. Hier gaan we al fietsend dit geweldig mooie park verkennen.

Wij zijn de gehele stad door gebracht met een bus van de Trolley Tours, authentieke oude rijtuigen waarmee men de excursies uitvoert. Een soort hop on hop off systeem. Ons afsluitende diner vind plaats in het Boathouse Restaurant Dit is een mooi restaurant gelegen aan de English Bay. Het staat bekend om haar seafoodgerechten maar ook voor een lekkere steak ben je hier aan het goede adres.

Woensdag 26 september

Na het ontbijt gaan we om 6.45 uur met de metro naar het vliegveld.

Hier pakken we het vliegtuig naar Montreal en daarna door naar Brussel.

Vluchtschema 26 september Vertrek Aankomst Vluchtnummer

Vancouver – Montreal 09.00 - 16.44 AC150

Montreal – Brussel 19.45 - 08.35+1 AC832

En voor je het weet zit je weer achter je bureau, waar ik met alle plezier

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required