Colombia

Voorbeeld van een 29-daagse privérondreis door Colombia, Bogotá – Amazone – Llanos – Calí – Medellín – Lost City Trek – Cartagena – Rosario eilanden.

 

Colombia - Verlaten prairies, tropische Amazone-jungles, besneeuwde bergtoppen, bizarre rots-woestijnen, schitterende nationale parken en hagelwitte Caribische stranden. Pittoreske koloniale dorpjes, heilige meren, valleien vol koffieplantages en authentieke Indianenstadjes vol kleurrijke markten. Een reisfoldercliché: maar Colombia heeft écht alles. Behalve bloeiend toerisme. Althans, nog niet.

 

Vluchten

Amsterdam – Bogota  09.30 – 14.25 uur

Cartagena – Amsterdam 18.40 – 10.00 uur

 

Beknopt reisschema:

Dag 1 – 4: Bogota

Dag 4 – 7: Amazone

Dag 7 – 9: Llanos

Dag 9 – 12: Cali

Dag 12 – 15: Salento

Dag 15 – 19: Medellin

Dag 19 – 20: Santa Marta

Dag 20 – 24: Palomino OF Lost City Trek

Dag 24 – 26: Cartagena

Dag 26 – 28: Rosario eilanden (Isla Grande)

Dag 28 – 29: Cartagena

Uitgebreid reisschema van dag tot dag:

 

Dag 1 – 4: Bogota

• Transfer incl. Engels sprekende gids van luchthaven naar hotel Bogota

• 3 overnachtingen in Hotel BH Bicentenario; inclusief ontbijt

• Optioneel:

o Bogota Bike Tour met Engels sprekende gids in groepsverband,

o Bogota Salsa Tour met Engels sprekende gids; incl. transfer naar 3 verschillende salsa bars “off the beaten tourist track” & incl. salsa les.

Bogota – een stad van contrasten. Het is een stad met hoge wolkenkrabbers naast koloniale kerken, een stad van universiteiten, theaters en sloppenwijken. Het is een mix van verschillende invloeden; Spaans, Engels en Indiaans. Een stad van weelde en van armoede. Een stad van drukke verkeerspunten en kalme oases. Een moderne stad met futuristische architectuur en graffiti. Kortom: een stad van contrasten.

Dag 4 – 7: Amazone

• Transfer incl. Engels sprekende chauffeur van hotel naar luchthaven Bogota

• Vlucht Bogota naar Leticia

• 3 overnachtingen Amazone Arrangement op basis van volpension, onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse

• Amazone programma is incl. Spaans sprekende gids; meerprijs op totale reissom voor Engels sprekende gids

 

Amazone - Het Amazone oerwoud ligt in het zuidoosten van Colombia grenzend aan de landen Venezuela, Brazilie, Peru en een stukje Ecuador. Dankzij de onherbergzaamheid van de Amazone zijn eeuwenoude tradities van de inheemse volken bewaard gebleven. De bewoners spreken vaak een inheemse taal die uniek is voor de wereld en leven zonder luxe volledige van het land en het regenwoud dat ze met pijl en boog beschermen.

Dag 1

Na aankomst ga je 11km over land naar het natuurreservaat Tanimboca, waar je zult genieten van een overheerlijke lunch, gegrilde vis, een typisch gerecht uit de Amanzonas. Na de lunch ga je de expeditie en het programma bespreken. Daarna maak je een kleine wandeling door je jungle naar het boomhuis waar je de komende nacht zult doorbrengen. Na een coffee en wat fruit klim je naar het bladerdak in ca. 30m boven de grond. Er zijn 4 observatie platforms die met staal kabels en gangetjes in het bladerdek verbonden zijn. De toegang naar de eerste platform is via een klimtouw. Het oversteken van de een naar de andere platform gaat via ziplining waar je soort van door de bomen “vliegt”. Vanaf de laatste platform ga je abseilen. In de middag wordt je door een van onze gidsen opgehaald en maak je een spannende avondwandeling door de jungle waar je van alles zult leren over het leven en de dieren van de jungle. Na deze tour wordt je een lekker diner gereserveerd waarna de gids je weer terug naar de boomhut brengt.

 

Dag 2

Na het ontbijt wandel je terug naar Tanimboca en wordt je weer naar Leticia gebracht waarvan uit je met de boot via de Amazonas rivier naar een prachtige natuurreservaat vaart. Om naar het reservaat te komen, loop je rond 45min over een kleine weg dwars door de jungle. Je gaat je hier helemaal vermaken; er zijn veel vogels, apen en andere wilde dieren die je gaat observeren. Verder ga je ook een aantal leuke activiteiten doen zoals wandelen. Als het donker wordt heb je de mogelijkheid om kaaimannen te spotten. De nacht slaapt je in het “Marasha” natuurreservaat.

 

Dag 3

In de ochtend ga je weer terug naar de Amazonas rivier waar je de boot neemt om naar 80km verderop gelegen Puerto Nariño te varen. Op de weg ernaar toe stop je in Macedonia bij een lokale stam die gespecialiseerd zijn in houtsnijwerk. Nadat je de lokale stam hebt bezoekt ga je direct naar Puerto Nariño, een leuke, kleine, mooie dorpje waar je geen auto’s zult vinden. Na de lunch ga je het Natutama foundation museum waar je van alles leert over het leven onder water. In de middag ga je met de boot naar de Tarapoto meren waar je de pink en grijze rivier dolfijnen zult observeren. Hier ga je bovendien lekker genieten van de prachtige uitzicht en als je wilt, kan je ook een duik in het water nemen. De nacht ga je in een hotel in Puerto Narizño slapen.

 

Dag 4

In de vroege ochtend begin je aan de terugweg naar het vliegveld van Leticia.

Dag 7 – 9: Llanos

• Vlucht Leticia naar Bogota & van Bogota naar Yopal

• 2 overnachtingen Llanos Arrangement op basis van volpension, onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse

• Llanos programma is incl. Spaans sprekende gids; meerprijs van € 350,- op totale reissom voor Engels sprekende gids

 

Dag 1

Je arriveert op het vliegveld in Yopal. Hier word je opgehaald en naar het hotel Los Ranchos gebracht. Nadat je je kamer hebt betrokken ga je lekker lunchen in het restaurant van het hotel. In de middag gaat je Llanero avontuur ter paard van start. Na een korte rit (15 min) naar de Finca La Independencia ga je je paard zadelen waarna je langs prachtige bossen, rivieren, savannes, lagunes, palmbomen en weilanden gaat rijden. Houd je ogen open om wildlife te spotten zoals reuze miereneters, valken, kapucijnapen en de kleurrijke vogelwereld. De hele rit ter paard duurt ongeveer 2 uur. Onder het genot van de beroemde fel oranje zonsondergang rij je langzamerhand terug naar de La Independencia finca waar je je paard afzadelt en wast. Hierna word je terug naar het hotel gebracht.

 

Dag 2

Vandaag staat de wildlife safari op het programma.

Na het ontbijt rij je naar San Luis de Palenque, deze rit duurt ongeveer 2 uur over een verharde weg in goede conditie. De dag breng je door in Hato Matepalma en Hato Altamira voor een safari waar je capibaras, kuddes herten, bril kaaimannen, schildpadden en de interessante vogelwereld gaat observeren. Bij het farmhouse stap je in 4Wheeldrive auto waarmee je het hele terrein gaat verkennen. Zo heb je de mogelijkheid om het wildlife van heel dichtbij te verkennen en om van de typische weidse Llanos landschap te genieten. Af en toe zal je ook uitstappen en met een kleine wandeling naar verschillende lagunes lopen waar je de mogelijkheid hebt om wilde kaaimannen te voeden. De lunch wordt geserveerd in het farmhouse. Nadat je nog van een prachtige zonsondergang in de prairie hebt genoten, word je weer terug naar het hotel in Yopal gebracht voor het diner.

 

Dag 3

In de vroeg ochtend wordt je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht van Yopal naar Cali.

Dag 9 - 12: Cali

• Vlucht Yopal – Cali

• Transfer incl. Spaans sprekende chauffeur van luchthaven naar hotel (meerprijs Engels sprekende gids: € 46,- per persoon)

• 3 overnachtingen in Tostaky Hostal; inclusief ontbijt

• Optioneel:

o Privé stadstour Cali incl. Salsa les met Spaans sprekende gids: € 128,- per persoon (€ 46,- meerprijs voor Engels sprekende gids)

Cali – is na Bogota en Medellín de grootste stad van Colombia. Met twaalf zwoele maanden per jaar is Cali een echte feeststad waar de salsa volop bruist. In Cali zouden ook de mooiste mensen van Colombia wonen dankzij de gemêleerde mix van Afrikaanse, Europese en inheemse genen. Hoewel dit niet direct voor de stad geldt, werd Cali in 2011 door de New York Times genoemd als één van de beste reisbestemmingen. Duik in het feestgedruis van deze zuidelijk Colombiaanse miljoenenstad en oordeel zelf!

 

Dag 12 – 15: Salento

• Transfer van hotel Cali naar busstation

• Bustransfer van Cali naar Armenia (ca. 3 uur)

• Privé transfer van Armenia naar Salento met Spaans sprekende chauffeur

• 3 overnachtingen in Hostal Jardin; inclusief ontbijt

• Optioneel:

o Tour met Jeep Willy naar Valle del Cocora & wandeling incl. Engels sprekende gids: € 149,- per persoon

o Bezoek aan coffee farm incl. Engels sprekende gids (LET OP: one way is 4km lopen): € 58,- per persoon

Salento – Wanneer je misschien wel het allermooiste stukje natuur van Colombia wilt zien dan zit je in Salento goed! In de mysterieuze vallei, Valle de Cocora, vind je oneindige vergezichten die over de groene velden, jungle en langs beekjes en riviertjes leiden. Met haar kleurrijke huisjes, knusse straatjes, jeeps, paarden en mannen met cowboyhoeden, waan je je in Salento even in het echte Colombia. Op het plein in het midden van het dorp staat een kerk die ’s avonds mooi verlicht is. Voor de kerk vind je kraampjes waar kooplieden allerlei souvenirs verkopen. Je kunt hier rustig een paar uur rondstruinen op zoek naar de leukste souvenirs. Salento is dan ook één van de beste plekken in Colombia om leuke cadeautjes en aandenken voor thuis te shoppen. Wanneer je de steile trap aan de rand van het dorp naar boven loopt, kom je bij het een uitkijkpunt waar je een voorproefje krijgt op de schoonheid die je kunt verwachten wanneer je de regio verder gaat verkennen.

Dag 15 – 19: Medellin

• Privé transfer van hotel Salento naar busstation

• Openbare bus naar Medellin (ca. 6 uur)

• Transfer busstation Medellin naar hotel

• 4 overnachtingen in Geo Hostal; inclusief ontbijt

• Optioneel:

o Stadstour Medellin met focus op de transformatie van de stad incl. Engels sprekende tegen meerprijs p.p.

Medellin - Tijd voor een nieuwe reputatie voor Colombia. Heel lang had ‘t land een slechte naam. Vooral Medellin was berucht door cokebaas Pablo Escobar. Maar die is allang dood. Nu is de stad een geweldige vakantieplek. Het heet niet voor niets stad van de eeuwige lente! Een onschuldiger tripje is de graffititour. Graffititekeningen kom je overal tegen in Medellin tegen en zijn echte kunstwerken. Vanaf de kabelbaan geniet je ook goed van het nieuwe Medellin. En wil je nog hoger gaan? Dan is paragliden gaaf! Voor ongeveer veertig euro vlieg je als een vogel. Maar je kan je vleugels ook uitslaan tijdens ’t shoppen in Santa Fe. Het is hier trouwens ook leuk als je geen nieuwe garderobe nodig hebt. Bezoek bijvoorbeeld de restaurants en bioscopen. Ook in het winkelcentrum geniet je van het zonnetje. Het dak kan daar namelijk open!

Dag 19 – 20: Santa Marta

• Transfer van hotel naar luchthaven met Spaans sprekende chauffeur

• Vlucht Medellin – Santa Marta

• Transfer luchthaven naar hotel met Spaans sprekende chauffeur

• 1 overnachting in Masaya Hostal; incl. ontbijt

 

Santa Marta – is gesticht in 1525 door de Spaanse veroveraar Rodrigo de Bastidas en het is de eerste Spaanse nederzetting op het Zuid Amerikaanse continent. Ten zuiden van Santa Marta vindt u de Sierra Nevada met de hoogste bergtoppen van Colombia en de verborgen stad. Ten oosten van de stad ligt het Tayrona National Park. Het prachtige landschap rondom de stad, de Caribische wateren en koraalriffen en aan de andere kant de besneeuwde bergtoppen geven de stad een uniek karakter. Helaas is Tayrona NP in februari gesloten.

 

OPTIE 1

Dag 20 – 24: Palomino

• Transfer van Santa Marta naar hotel Palomino met Spaans sprekende chauffeur

• 4 overnachtingen in Cabañas Praba; incl. ontbijt

 

De komende dagen kunt u lekker relaxen aan het strand in Palomino.

 

Palomino – In het kleine kustdorpje Palomino staat relaxen en genieten centraal. Iedereen geniet van het heerlijke weer, de prachtige omgeving – dit voelt echt als een klein stuk paradijs op aarde. Palomino is nog niet overspoelt met toeristen, dus je kunt hier helemaal tot rust komen. De hoofdstraat bestaat uit niets meer dan een paar kleine huizen, kleine restaurantjes en wat winkels. De voorzieningen in Palomino zijn minimaal, dus vaak is er geen bereik en de Wi-Fi werkt ook niet altijd, soms valt de elektriciteit uit en is er niet altijd warm water – dus in Palomino is het echt helemaal zen & “back to basic” – alleen genieten van het warme weer, de sfeer en de vriendelijke mensen.

OPTIE 2

Dag 20 – 24: Lost City Trek

• Lost City Trek arrangement (3 nachten) met Spaans sprekende chauffeur

• Dag 23 op 24: 1 overnachting in Masaya Hostal; incl. ontbijt, in Santa Marta

 

Bij deze 4-daagse trekking zult u de verloren stad bezoeken, die alleen te voet te bereiken is en verscholen ligt in de jungle.

 

Dag 1

Verzamelen bij de touroperator in Santa Marta. Vanuit hier wordt u in een gedeelte transfers naar het dorpje “El Mamey” of “Machete Pelao” gebracht. Hier gaat u lunchen met de groep. Na de lunch begint u aan de eerste wandeling naar het eerste camp, 6.8km rond 4 uur. De wandeling brengt u door een prachtige omgeving. In de avond wordt met de gehele groep gedineerd in het camp. U zult slapen in zeer eenvoudige bedden.

Dag 2

U gaat al vroeg op pad op dag 2 om de hitte voor te zijn. Naar het ontbijt begint u aan de wandeling naar camp 2, waar u zult lunchen. U kunt hier ook een verfrissende duik in de rivier nemen. Na de lunch gaat u verder wandelen naar het derde camp, waar u de nacht zult doorbrengen in zeer eenvoudige bedden. De gehele wandeling op dag 2 is ca. 16km lang en duurt zo’n 8 uur, met steile hellingen onderweg, dus neem een stabiel tempo aan en brand jezelf niet te snel op. Vergeet vooral ook niet te genieten van de omgeving om je heen. Tussendoor zult u ook een paar keer te rivier moeten oversteken, dus natte voeten horen erbij.

 

Dag 3

Vroeg in de ochtend gaat u naar het ontbijt naar de verlorene stad Teyuna. Na ongeveer 1 uur wandelen komt u aan bij de ingang. Hier aangekomen klimt u een stenen trap van 1200 treden omhoog om bij de stad te komen. Hier heeft u uitgebreid te tijd om met de gids de stad te verkennen en genoeg foto’s te nemen. Omdat de stad alleen te voet te bereiken is, zal deze niet overbeladen zijn met toeristen. Rond het middaguur zult u weer vertrekken richting Camp 3 waar u gaat lunchen. Na de lunch gaat u terug wandelen naar Camp 2 waar u weer zult overnachten. De wandeling van Camp 3 naar 2 duurt ca. 4 uur (6 km).

 

Dag 4

U staat weer vroeg voor de laatste lange wandeldag om terug te komen bij het dorp “El Mamey” of “Machete Pelao”. Hier zult u lunchen en een beetje uitrusten voordat de gedeelte transfer u weer terug brengt naar Santa Marta.

 

Wat wij aan raden om mee te nemen voor deze 4-daagse trekking:

• 1 paar goede wandelschoenen

• 2 korte broeken

• 1 lange broek (geen spijkerbroek)

• 1 langarm shirt

• 3 T-shirts

• 1 badpak/bikini/zwembroek

• 1 paar sandalen

• 4 – 5 paar sokken

• 1 sneldroog handdoek

• Insektenspray, zonnebrand crème, zonnebrilnsect repellent, sunscreen, sun glasses & camera

• Toilet papier

• Kamera

• Kleine backpack

• Plastic zak voor afval

• Zak lamp

 

Denk erom:

• Teyuna is een heilige plaats voor lokale mensen, dus svp. respecteer hun gewoontes & hun privacy; ga niet ongevraagd in hun huizen kijken en maak geen fotos van ze zonder hun te vragen.

• De omgeving van de trek is regenachtig, vochtig en erg warm over dag met koudere nachten (tussen 18° en 22°)

• Neem al je afval svp weer mee en laat het nergens liggen. In de gehele omgeving zijn  geen prullenbakken te vinden.

• Neem allen dingen mee die je echt nodig hebt; je moet het tenslotte allemaal zelf dragen gedurende de wandelingen.

• Gedurende de gehele trekking zult u geen bereik hebben met mobiele telefoons.

Dag 24 – 26: Cartagena

• Openbare bus van Palomino/Santa Marta naar Cartagena (ca. 6 uur)

• 2 overnachtingen in Republica Hostal; inclusief ontbijt

• Optioneel:

o Salsa Class: € 46,- per persoon

o Stadstour Cartagena met Engels sprekende gids in groepsverband: € 41,- per persoon

Cartagena is in 1533 ontdekt door de Spanjaard Pedro de Heredia. Voor een lange tijd deed Cartagena dienst als doorverbinding voor goederen en slaven. In 1822 werd Cartagena onafhankelijk. Vandaag de dag is Cartagena een mooie stad met veel oudheden en een historische kern.

Dag 26 – 28: Rosario eilanden

• Transfer van hostal naar haven Cartagena & boot transfer naar het eiland (Isla Grande) met Spaans sprekende chauffeur

• 2 overnachtingen in Hotel San Pedro de Majagua; incl. ontbijt

De Rosario eilanden liggen op ongeveer 40km ten zuidwesten van Cartagena. Een bootreisje van ongeveer een uur brengt je naar deze prachtige eilanden. In totaal zijn er 27 eilanden en 20 hectare koraaleilanden en riffen. Sommigen van hen zijn moerassig en bestaan voornamelijk uit mangroven en kokospalmen. Ontdek de indrukwekkende, prachtige landschappen van Islas del Rosario met het heldere water, een zacht briesje en een grote verscheidenheid aan tropische vissen. Dolfijnen zwemmen er in overvloed. De kans is dus heel erg aanwezig dat jij een hele speciale ontmoeting krijgt met deze prachtige zoogdieren. Dit is de dag van ontspanning, dus geniet met volle teugen!

 

Dag 28 – 29: Cartagena

• Boot transfer van het eiland naar haven Cartagena & transfer naar hostal met Spaans sprekende chauffeur

• 1 overnachting in Republica Hostal; incl ontbijt

• Transfer hostal – luchthaven Cartagena

 

Uw mooie reis door Colombia zit er helaas al weer op. U zult op dag 29 terug gebracht worden naar de luchthaven van Cartagena voor uw terugreis naar Amsterdam.

 

Deze reis kwam tot stand in samenwerking met onze collega's TravelXL.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required