Advies- en prijsgarantie

Wij bieden u de garantie dat ons advies altijd goed is en dat u voor exact dezelfde reis bij een andere collega nooit voordeliger uit bent.

 

Volledig assortiment

Zonvakanties, cruises, safari’s, verre vakanties, autovakanties, stedenreizen, weekendjes weg, zakenreizen of reizen op maat gemaakt?

U vindt ze bij onze Travelplanners.

 

Prijsvergelijking

Transparant en objectief. Iets gevonden op het internet? Laat ons dit weten.

Van de 10 keer zullen wij 8 keer met een gelijkwaardig of kwalitatief beter aanbod komen.

Kunnen wij niet matchen, dan zeggen wij dat eerlijk.

 

Beste service en kennis

Zoals u van ons gewend bent staan wij garant voor de beste service, kennis en advies.

 

TravelXL is een samenwerkingsverband van een groot aantal onafhankelijke, gerenommeerde kwaliteits Travelcenters, XL staat voor excellent.

ANVR - Reizigersvoorwaarden

 

Deze ANVR-reizigersvoorwaarden gelden voor alle reizen die je bij TravelXL B.V. en een van haar TravelXL Travelcenters boekt en zijn aangepast aan de Wet op de Pakketreisovereenkomst. Deze voorwaarden zijn in overleg met de Consumentenbond, in het kader van de SER-coördinatiegroep zelfregulering, tot stand gekomen. Je kunt deze voorwaarden nalezen op www.anvr.nl. of klik hier om de brochure te lezen.

 

Op de reserveringsbevestiging staat welk onderdeel van de voorwaarden op jouw reis van toepassing is: de ANVR-Reizigersvoorwaarden of de ANVR-Boekingsvoorwaarden. Als niet duidelijk is vermeld welke voorwaarden van toepassing zijn dan gelden de ANVR-Reizigersvoorwaarden.

 

De ANVR-Reizigersvoorwaarden zijn in overleg met de Consumentenbond tot stand gekomen. Klik op de brochure voor de volledige tekst. We beginnen met de ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen (§ 1), daarna de voorwaarden die gelden als je een gekoppeld reisarrangement (ANVR GRA-voorwaarden) boekt (§ 2) en vervolgens de ANVR-Boekingsvoorwaarden voor enkelvoudige reisdiensten (§ 3). De voorwaarden die gelden bij een gekoppeld reisarrangement (GRA) zijn nieuw. Dit is een door de Europese wetgever bedachte nieuwe regeling om jou als reiziger als je geen pakketreis boekt, toch iets meer bescherming te geven als je wel meerdere reisdiensten bij verschillende handelaren boekt. Omdat er veel nieuwe begrippen zijn gekomen geven we (in § 4) ook een uitleg van de soms moeilijk leesbare wettelijke bepalingen. Bij een verschil in de uitleg of de interpretatie van deze voorwaarden en de wet gaat de wet altijd voor. Aanvullende voorwaarden. De handelaar (dat kan zowel de reisorganisator als de doorverkoper zijn) kan op bepaalde terreinen aanvullende eigen voorwaarden hanteren. Deze aanvullende voorwaarden moeten schriftelijk (of elektronisch) worden vastgelegd voordat de (reis)overeenkomst tot stand komt. Deze aanvullingen kunnen geen afbreuk doen aan de rechten die je op grond van de wet of de ANVR Reizigersvoorwaarden hebt.

 

Nieuw: vanaf 01 augustus 2020 wordt bij de meeste reisorganisaties het aanbetalingspercentage bij een pakketreis verhoogt naar minimaal 30%. Voor samengestelde reizen gelden aangepaste meestal hogere percentages. Vliegtickets, treintickets, toegangskaarten, excursies, etc. vallen niet onder deze regeling en dienen bij boeking volledig te zijn betaald.

 

Aanvullende voorwaarden TravelXL

1. Als je een pakketreis boekt, ga je een pakketreisovereenkomst aan met de uitvoerende reisorganisatie. TravelXL treedt in dit geval alleen op als doorverkoper en is zij geen partij bij deze pakketreisovereenkomst. In dat geval zijn zowel de ANVR reizigersvoorwaarden, paragraaf 1 en de (eventuele) algemene voorwaarden van die reisorganisator van toepassing. Eén losse reisdienst (bv. accommodatie of autohuur) is geen pakketreis.

 

2. Als je een reis boekt die niet aan de criteria van een pakketreis voldoet en die alleen bestaat uit een los ticket van bijvoorbeeld KLM, Lufthansa,Transavia of TUI fly, ga je een luchtvervoersovereenkomst aan met de desbetreffende airline. In dat geval zijn de Algemene Vervoersvoorwaarden van de geboekte airline van toepassing. De geboekte vlucht kan alleen tegen de in die vervoersvoorwaarden genoemde kosten worden geannuleerd of gewijzigd.

 

3. Als je een reis boekt die voldoet aan de criteria van een gekoppeld reisarrangement, dan sluit je afzonderlijke overeenkomsten met de desbetreffende dienstverleners. In dat geval zijn dan de ANVR reizigersvoorwaarden, paragraaf 2 van toepassing.

 

4. Op alle vormen van dienstverlening door de TravelXL vestigingen en die niet vallen onder de alinea’s 1 t/m 3 zijn de ANVR reizigersvoorwaarden, paragraaf 3 en de (eventuele) algemene voorwaarden van de desbetreffende dienstverlener(s) van toepassing.

 

Wanneer je een reisdienst reserveert via TravelXLof via een travelcenter , ga je akkoord met deze voorwaarden van TravelXL.

 

De door TravelXL Samengestelde reis

Heeft een van de TravelXL vestigingen speciaal voor jou een reis (maatwerk) samengesteld dan raden wij je aan de van toepassing zijnde voorwaarden goed door te nemen. Zowel de aanbetalingskosten als annuleringskosten zijn bij een samengestelde reis afwijkend. Deze voorwaarden zijn een aanvulling op de volgende voorwaarden die van toepassing kunnen zijn op jouw boeking:

 

ANVR Reizigersvoorwaarden

Algemene vervoersvoorwaarden

Voorwaarden van de betreffende dienstverlener (reisorganisatie/verhuurmaatschappij etc.)

De vestigingen van TravelXL zijn aangesloten bij de erkende brancheorganisaties ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

 

 

Meer info en details?

Je kunt hier klikken voor de ANVR Boekingsvoorwaarden. Voor de algemene ANVR-Reizigersvoorwaarden klik je hier. Het is voor jou als klant ook van belang te weten welke reisorganisator verantwoordelijk is voor uitvoering van de reis. Je kunt dan, via deze hyperlink kennis nemen van de voorwaarden van de reisorganisaties door de naam van de juiste touroperator aan te klikken.Bij het maken van een boeking gaan wij er van uit dat je hiervan goed kennis hebt genomen van deze voorwaarden en je deze hierbij door ondertekening of aanvinken op de website hebt geaccepteerd.

 

Boek je een in het buitenland gevestigde reisorganisatie dan zijn de ANVR Reizigersvoorwaarden mogelijk NIET van toepassing. Vraag hiernaar bij het boekingskantoor.

 

Alle informatie en voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing indien je in bezit bent van de Nederlandse nationaliteit.

 

 

 

ANVR Zakelijke voorwaarden

De ANVR zakelijke voorwaarden gelden voor alle diensten die de reisonderneming op basis van een raamovereenkomst verleent op het gebied van reizen. Dat kan gaan om het op geregelde basis faciliteren van vervoerbewijzen (tickets voor luchtvaartmaatschappijen), maar ook op diensten op het gebied van het faciliteren van overnachtingen of overige diensten op het gebied van reizen. Omdat de reisonderneming deze diensten aanbiedt en verricht op zakelijke basis en op basis van een raamovereenkomst, zijn de bepalingen van Titel 7A van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek (pakketreizen en gekoppeld reisarrangement) niet op de rechtsverhouding tussen de reisonderneming en de zakelijke opdrachtgever van toepassing maar wordt uitsluitend beheerst door onderhavige voorwaarden.  Klik hier voor de details.

 

Touroperator voorwaarden

Airlines Vervoer- en bagage voorwaarden

Nationaal recht

Basisrechten pakketreis

 

Noodnummer bij Calamiteiten of noodhulp: TravelXL Alarmservice

Heeft u een noodgeval of persoonlijk probleem en een Allianz verzekering geboekt en een verzekeringskaartje ontvangen? Neem dan in noodgevallen met het op deze kaart gepubliceerde telefoonnummer. Voor contact na sluitingstijden en in het weekend en bij onbereikbaarheid van de vestiging, biedt TravelXL en alle aangesloten TravelXL Travelcenters een 24/7 Alarmservice voor echte noodgevallen, dus niet voor eventuele klachten!  Het nummer wordt professioneel afgehandeld door medewerkers van Allianz Global Assistance, die samen 70 talen spreken en met eigen vestigingen op vijf continenten aanwezig zijn, in 34 landen o.a. in Amsterdam en Rotterdam.

 

Het telefoonnummer van deze TravelXL Alarmservice (Alarm/Noodnummer uitsluitend voor alarm en noodgevallen) van de TravelXL Groep is:

 

+31 20 5929763

 

 

Copyright

Alle foto's, beelden, teksten zoals op deze website opgenomen en gepubliceerd zijn beschermd op basis van internationale auteursrechten. Foto's, teksten en anderszins mogen derhalve nimmer en op geen enkele voorwaarde anders dan zonder de nadrukkelijke en schriftelijke  toestemming van TravelXL, de eigenaar/ auteur/fotograaf en reclamebureau, worden gebruikt en vermenigvuldigd. Alle rechten zijn derhalve voorbehouden.

 

 

 

Kamer van Koophandel

TravelXL B.V. is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 51088673. De individuele TravelXL Travelcenters zijn onder de eigen naam bij de KvK ingeschreven. Check hiervoor de website van de KvK.

 

BTW nummer: NL823083986 B01

 

 

Disclaimer website

Je bezoekt deze website vrijwillig en op eigen initiatief zodat je zelfstandig een selectie kunt maken en je deze direct online kan boeken, indien de website dit aangeeft. TravelXL besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. TravelXL alsmede de reisorganisaties, hotels, autoverhuurbedrijven, cruiserederijen, luchtvaartmaatschappijen, links met derden en andere toeleveranciers zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen. Bovendien kunnen aan alle producten extra en beperkende voorwaarden worden gesteld door de uitvoerende touroperator, rederij en/of luchtvaartmaatschappij. Alle vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. TravelXL is met betrekking tot de inhoud , boekingen en informatie van deze website volgens de algemene ANVR Reizigersvoorwaarden aansprakelijk. Voor eventuele directe of indirecte schade van welke aard dan ook, onder meer verloren data en zaken, gederfde omzet, winst of ander economisch nadeel zijn wij niet aansprakelijk. Door de website te gebruiken stem je in met deze disclaimer. Je stemt er mee in TravelXL, diens werknemers, vertegenwoordigers, licentiehouders, en handelspartners te beschermen tegen en vrijwaren van gerechtelijke en buitengerechtelijke maatregelen, veroordelingen e.d., inclusief de kosten voor rechtsbijstand, accountants e.d. die door derden zijn ingesteld ten gevolge van of gerelateerd aan jouw gebruik van de website, jouw inbreuk op welke wettelijke regeling dan ook of de rechten van derden. TravelXL behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande bericht veranderingen aan te brengen op deze website dan wel op ons aanbod van reisproducten.

 

Het opnemen en publiceren van prijzen en condities gaat zeer zorgvuldig. Houdt er rekening mee dat aan alle aanbiedingen extra en beperkende voorwaarden worden gesteld door de uitvoerende leverancier/reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. TravelXL en haar partners/ deelnemende vestigingen sluiten hiervoor elke aansprakelijkheid uit.

 

Uiteraard besteden wij er veel zorg aan om alle informatie zo goed en zo up-to-date mogelijk te houden op de website. Eventuele tik- en drukfouten of vergissingen kunnen echter niet altijd worden voorkomen. TravelXL B.V en de TravelXL Travelcenters zijn niet aansprakelijk voor en niet gebonden aan kennelijke fouten en vergissingen. Wij behouden ons het recht voor om de inhoud te wijzigen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor informatie (waaronder websites) voor zover onder verantwoordelijkheid van derden opgesteld of uitgegeven.

 

De uitgebreide vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van foutieve of gewijzigde informatie, ook niet van partijen waarmee wij samenwerken.

 

TravelXL aanbetalingskosten bij samengestelde reis:

De aanbetaling van een maatwerkreis, speciaal samengestelde reis bedraagt minimaal 35% van de reissom.

 

tot 60 dagen voor vertrek: 35%

tot 42 dagen voor vertrek: 40%

tot 28e dag van vertrek:    90%

Binnen 28 dagen voor vertrek: 100%

Onder de aanbetalingskosten zijn de kosten van vliegtickets niet inbegrepen. Deze worden apart doorbelast. Voor het boeken van airline tickets geldt een 100%  betaling vooraf te voldoen. Vraag naar de speciale voorwaarden voor elk ticket, want deze zijn niet altijd gelijk. Bij de meeste vliegtickets is restitutie van het betaalde bedrag niet mogelijk.

 

 

 

TravelXL annuleringskosten* bij samengestelde reis

* Bij annulering tot de 60e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom^;

 

* Bij annulering vanaf de 42e kalender dag (inclusief) tot de 28e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom^;

 

* Bij annulering vanaf de 28e kalenderdag (inclusief) tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom^;

 

* Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 60% van de reissom^;

 

* Bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom^;

 

* Bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 95% van de reissom^;

 

* Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom. Onder reissom wordt in dit kader verstaan de door of namens de organisator gepubliceerde prijs, exclusief reserveringskosten, verzekeringspremies en bijdrage Calamiteitenfonds. 9.3. Als je de reisovereenkomst opzegt, moet je deze annuleringskosten voldoen.^

 

^ Onder de reissom wordt verstaan de kosten van alle bevestigde reisonderdelen exclusief de kosten van de vliegtickets.

 

*Annulering van airline tickets: Onder de annuleringskosten zijn de kosten van vliegtickets niet inbegrepen. De annulering voor tickets geschiedt volgens de bij de boeking overeengekomen condities, die per geboekte vliegtarief zal verschillen. Voor de afhandeling van de restitutie werkzaamheden wordt meestal een bedrag in rekening gebracht. Deze wordt apart doorbelast. Voor het annuleren van vliegtickets, treintickets, toegangskaarten, excursies, etc. geldt 100% kosten op non-refundable tickets. Vraag naar de speciale voorwaarden voor elk ticket. Bij de meeste (vlieg)tickets is geen restitutie mogelijk.

 

(wijzigingen voorbehouden)

 

 

Meer info en details?

Je kunt hier klikken voor de ANVR Boekingsvoorwaarden. Voor de algemene ANVR-Reizigersvoorwaarden klik je hier.  Het is voor jou als klant ook van belang te weten welke reisorganisator verantwoordelijk is voor uitvoering van de reis. Je kunt dan, via deze hyperlink kennis nemen van de voorwaarden van de reisorganisaties door de naam van de juiste touroperator aan te klikken.Bij het maken van een boeking gaan wij er van uit dat je hiervan goed kennis hebt genomen van deze voorwaarden en je deze hierbij door ondertekening of aanvinken op de website hebt geaccepteerd.

 

ANVR Zakelijke voorwaarden

De ANVR zakelijke voorwaarden gelden voor alle diensten die de reisonderneming op basis van een raamovereenkomst verleent op het gebied van reizen. Dat kan gaan om het op geregelde basis faciliteren van vervoerbewijzen (tickets voor luchtvaartmaatschappijen), maar ook op diensten op het gebied van het faciliteren van overnachtingen of overige diensten op het gebied van reizen. Omdat de reisonderneming deze diensten aanbiedt en verricht op zakelijke basis en op basis van een raamovereenkomst, zijn de bepalingen van Titel 7A van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek (pakketreizen en gekoppeld reisarrangement) niet op de rechtsverhouding tussen de reisonderneming en de zakelijke opdrachtgever van toepassing maar wordt uitsluitend beheerst door onderhavige voorwaarden.  Klik hier voor de details.

 

Touroperator voorwaarden

Vervoer- en bagage voorwaarden

Nationaal recht

Basisrechten pakketreis

 

TravelXL Alarmservice

TravelXL en alle aangesloten TravelXL Travelcenters bieden de klanten die geboekt hebben via een van de Travelcenters of de TravelXL website een 24/7 noodservice voor echte noodgevallen, dus niet voor eventuele klachten!  Het nummer wordt professioneel afgehandeld door medewerkers van Allianz Global Assistance die samen 70 talen spreken en aanwezig zijn met eigen vestigingen op vijf continenten, in 34 landen o.a. in Amsterdam en Rotterdam.

 

Het telefoonnummer van de TravelXL Alarmservice (Alarm/Noodnummer uitsluitend voor alarm en noodgevallen) van de TravelXL Groep is:

+31 20 5929763

 

Flexibele prijzen

Prijzen van accommodaties en vluchten staan niet meer vast. Deze wijzigen mee op de basis van vraag & aanbod en de beschikbaarheid. In de praktijk betekent dit dat de prijs van een vliegticket of van een pakketreis elk moment van de dag een andere prijs kan hebben. Dat geldt zeker voor de populaire bestemmingen en accommodaties. Een leuke prijs gezien? dan kan het voorkomen dat deze over een uur een andere prijs is. Houdt hier s.v.p. rekening mee.

 

Copyright

Alle foto's, beelden, teksten zoals op deze website opgenomen en gepubliceerd zijn beschermd op basis van internationale auteursrechten. Foto's, teksten en anderszins mogen derhalve nimmer en op geen enkele voorwaarde anders dan zonder de nadrukkelijke en schriftelijke  toestemming van TravelXL / Travelxl Bart Limburg, de eigenaar/auteur/fotograaf en reclamebureau, worden gebruikt en vermenigvuldigd. Alle rechten zijn derhalve voorbehouden.

 

 

Kamer van Koophandel

TravelXL B.V. is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 51088673. De individuele TravelXL Travelcenters zijn onder de eigen naam bij de KvK ingeschreven. Check hiervoor de website van de KvK.

BTW nummer: NL823083986 B01

 

Disclaimer

TravelXL besteedt de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens op deze website. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. TravelXL alsmede de reisorganisaties, hotels, autoverhuurbedrijven, cruiserederijen, luchtvaartmaatschappijen, links met derden en andere toeleveranciers zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen. Bovendien kunnen aan alle producten extra en beperkende voorwaarden worden gesteld door de uitvoerende touroperator, rederij en/of luchtvaartmaatschappij. Alle vlucht- en reisinformatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen. TravelXL is met betrekking tot de inhoud , boekingen en informatie van deze website volgens de algemene ANVR Reizigersvoorwaarden aansprakelijk. Voor eventuele directe of indirecte schade van welke aard dan ook, onder meer verloren data en zaken, gederfde omzet, winst of ander economisch nadeel zijn wij niet aansprakelijk. Door de website te gebruiken stem je in met deze disclaimer. Je stemt er mee in TravelXL, diens werknemers, vertegenwoordigers, licentiehouders, en handelspartners te beschermen tegen en vrijwaren van gerechtelijke en buitengerechtelijke maatregelen, veroordelingen e.d., inclusief de kosten voor rechtsbijstand, accountants e.d. die door derden zijn ingesteld ten gevolge van of gerelateerd aan jouw gebruik van de website, jouw inbreuk op welke wettelijke regeling dan ook of de rechten van derden. TravelXL behoudt zich het recht voor zonder voorafgaande bericht veranderingen aan te brengen op deze website dan wel op ons aanbod van reisproducten.

 

Je bezoekt deze website vrijwillig en op eigen initiatief zodat je zelfstandig een selectie kunt maken en je deze direct online kan boeken, indien de website dit aangeeft.

 

Het opnemen en publiceren van prijzen en condities gaat zeer zorgvuldig. Houdt er rekening mee dat aan alle aanbiedingen extra en beperkende voorwaarden worden gesteld door de uitvoerende leverancier/reisorganisatie en/of luchtvaartmaatschappij. TravelXL en haar partners/ deelnemende vestigingen sluiten hiervoor elke aansprakelijkheid uit.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required