Omgeving Venetië, Cruise met de MSC Orchestra:

Route: Venetië, Bari, Katakolon( Olympia), Santorini, Athene, Corfu en Kotor.

Onze zomer stond in het teken van bovenstaande cruise. Voorafgaand verbleven wij nog een aantal nachten te Galzignano Terme in een lekker Spa hotel. Een soort van Sanadome maar dan op het Italiaanse platteland.

Wij begonnen onze vakantie met een korte vlucht vanaf Düsseldorf naar de luchthaven van Venetië met Air Berlin.

Na aankomst de huurauto van Sunny Cars opgehaald, navigatie ingesteld en vervolgens in een klein uur naar het Radisson Blu resort te Galzignano Terme gereden.

Hoewel dit hotel een beetje oubollig oogt, verbleven er toch gasten in alle leeftijd categorieën.

Heerlijk ontspannen aan onze vakantie begonnen, lekker ontbeten, zwembadwater met een temperatuur gelijk aan de buiten temperatuur 36graden. Nette kamers, prima bediening en in het dorpje in de buurt een prima restaurant.

Na 3 dagen waren wij lekker uitgerust om aan onze actieve cruise te gaan beginnen.

De huurwagen weer netjes afgeleverd op de luchthaven, het aftanken viel nog niet mee, want op zondag waren er niet veel tankstations open.

Toen kwam het dilemma hoe komen wij vanaf de luchthaven bij de cruise terminal? Na ons eerst helemaal suf te hebben gesjouwd naar de plek van de boottaxi’s ( Vaporetto’s geheten), bleek dat er geen directe route was, maar dat de boot de 2,5 uur durende toeristische route zou nemen. A: was die duur en B: hadden wij daar geen tijd voor. Uiteindelijk tegen een net bedrag in een taxi gesprongen, die ons keurig voor de cruiseterminal afleverde.

 

De incheck verliep redelijk vlot.

De MSC Orchestra is een schip dat is voorzien van alle gemakken: a la carte- en buffet restaurants, zwembad, meerdere bars, sigarenlounge, discotheek, spa, winkels, etc.

Onze buitenhut had beperkt uitzicht, hetgeen in de praktijk betekende dat wij vanuit de hut niets zagen.

De kwaliteit van de hut was prima. De leefruimte met 4 volwassen was aan de kleine kant. Met name een plaatsje vinden voor de koffers viel niet mee.

Omdat je er eigenlijk alleen maar slaapt, zijn bovengenoemde zaken kleinigheden.

 

De afvaart dezelfde middag.

Het vertrek vanuit Venetië is echt spectaculair te noemen. Op zo’n metershoog cruiseschip door het Grande Canal langs het San Marco plein e.d. is echt geweldig.

 

Zo als altijd vaar je ’s nachts en lig je de volgende ochtend weer in een nieuwe haven. Op deze cruise leggen we iedere dag in een nieuwe haven aan. Dat is zeker niet op iedere cruiseroute het geval. Het kan ook zo zijn dat u een zogeheten zeedag heeft. Dan wordt er een grotere afstand afgelegd tussen 2 aanleg plaatsen en zit je dus een volle dag op zee.

Bari:

Een leuke en best wel hippe provincie plaats met nog de nodige monumenten, waaronder een groot Fort ( te bezoeken).

Er waren tal van leuke winkels en eetgelegenheden.

Aan boord kan bij iedere haven gekozen worden uit tal van excursies, maar je kunt er ook voor kiezen om je af te laten zetten in het stadscentrum ( vaak tegen een kleine vergoeding), of op eigen gelegenheid te gaan lopen.

Katakolon:

Een onbeduidend plaatsje maar strategisch gelegen t.o.v. het antieke Olympia.

Het bezoek aan Olympia is natuurlijk een must voor je opvoeding, maar ook zeker de moeite waard. Je betaalt wel voor zowel het terrein als het museum entree.

Santorini:

Het eiland van de blauwe koepeldaken en de ezeltjes. In de baai liggen al meerdere cruiseschepen voor anker als wij aankomen.

Voor het ontbijt hadden wij al kaartjes gehaald voor de tenders*, zodat wij op een afgesproken tijd van boord konden.

Tenders zijn kleine boten die langszij kunnen komen als het schip niet aan een kade kan afmeren. Deze scheepjes zijn uitsluitend bedoeld om snel een heleboel mensen van het schip naar de kade te varen.

Eenmaal aangekomen op de kade zien wij een steile rotswand met een even zo steil pad  dat omhoog zigzagt. Er zijn 3 mogelijkheden om in de stad te komen. 1)De kabelbaan nemen, 2)de trap oplopen of 3) de trap op, op de rug van de ezels. Wij kiezen de 1e optie, die duurt best wel lang want er staat een enorme rij.

Eenmaal boven aangekomen dwalen wij door de kleine Griekse straatjes vol met restaurants en souvenir winkels en dure juweliers.

Na een verfrissend drankje met een schitterend uitzicht over de baai besluiten wij per voet het zig zag pad naar beneden te lopen. Een niet erg hygiënische bedoeling vanwege alle uitwerpselen van de ezels, plus het feit dat deze beesten overal en nergens op het pad zijn vastgebonden of naar boven komen lopen.

Athene, Piraeus:

Eenmaal afgemeerd lopen wij het schip af en kunnen wij kiezen uit meerdere Hop on Hop off aanbieders, die alle belangrijke highlights van de stad aan doen. Wij kiezen ervoor om gelijk naar de Arcopolis te gaan. Dat hadden meer mensen bedacht en het kost ons dus een klein uur om door de entree te komen, maar eenmaal op de Acropolis zelf heb je dan ook wel waar voor je geld. Een prachtig uitzicht en bouwwerken waar je alleen maar van kunt dromen.

 

Helaas tikt de tijd door en hebben wij alleen nog tijd om de Plaka te bezoeken en vervolgens rechtsomkeert te maken. De boot wacht niet op laatkomers.

Corfu:

Alweer onze voorlaatste stop. Wij leggen iets buiten de plaats aan en lopen in eerste instantie naar de uitgang van de haven, waar zoveel taxi’s klaar staan dat wij alsnog besluiten om ons door een taxi naar het centrum te laten rijden.

Corfustad is een hele leuke badplaats met een keur aan mooie gebouwen, mooie pleinen, strand en volop winkels en restaurants.

 

Heerlijk ontspannen keren wij weer terug naar het Ms Orchestra.

Kotor:

Ook hier gaan wij weer met tenders aan wal. Kotor is een kleine vestingplaats met kruip door sluip door straatjes. Het hoog boven de plaats uittorende kasteel is tegen betaling te bezoeken.

Omdat het alweer de laatste dag is van deze fantastische reis besluiten wij weer aan boord te gaan om nog lekker van alle faciliteiten gebruik te maken. Zwembad met whirlpool e.d.

Venetië:

Wij varen dezelfde route door Venetië terug om weer op dezelfde plaats af te meren van waar wij een week eerder zijn vertrokken.

Het ontschepen is ook weer ingedeeld in groepen om chaos te voorkomen, dus er is nog voldoende tijd om relaxed te ontbijten.

Je kunt met een soort peoplemover/ treintje tegen betaling in Venetië komen.

Om van daaruit naar je eindbestemming af te reizen.

Wij gaan nog even genieten van 1 nachtje in deze prachtige stad.

Hotel Tre Archi biedt ons prima onderdak.

De volgende dag kunnen wij bijna voor de deur in de taxiboot stappen die ons in 1 ruk naar de luchthaven vaart. Ideaal.

De luchthaven van Venetië is modern en voorzien van voldoende chique winkels en eetgelegenheden.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required