Kleine Sunda-eilandcruise door Ombak Putih, 7 dagen

 

Dag 1 Labuan Bajo - Hut / Aan boord

Op de westelijke punt van Flores kun je aan boord gaan van de boot in Labuhan Bajo. Na een paar uur zeilen, stop je eerst bij het kleine MESA eiland waar een bezoek aan een nederzetting van de Baju zal worden gemaakt. Deze Sea Gypsies zijn inheems in het gebied van de Lintas Strait en het Komodo National Park. We varen na het bezoek verder en overnachten aan boord.

Dag 2 Komodo National Park - Rinca Island - Hut / Aan boord

Bezoek het Rangers station van Loh Buaya op RINCA eiland voor een eerste kennismaking met de woeste Komodo-draken. Ga 's middags naar een van de nabijgelegen stranden voor spectaculair snorkelen en' s avonds bereidt de bemanning een romantische strandbarbecue voor onder de sterrenhemel. Overnachting aan boord.

Dag 3 Komodo Island - Hut / Aan boord

Vandaag ga je aan wal op het rangersstation in Loh Liang op KOMODO eiland zelf voor een nieuwe trektocht door het park. Overnachting aan boord.

Dag 4 Bima - Hut / Aan boord

Word wakker in de kleine haven van Bima op het SUMBAWA-eiland. Hier kan men de lokale markt en een dorp in de nabijgelegen hooglanden bezoeken, waar de inwoners enkele traditionele dansen zullen demonstreren. Het meest bekend is de adu kepala, het ritueel van het hoofd tot de strijd. Overnachting aan boord.

Dag 5 Satonda Island - Hut / Aan boord

Zet voet op het land bij het onbekende eiland SATONDA met zijn prachtige kratermeer en prachtige koraaltuinen. Overnachting aan boord.

Dag 6 Oost-Lombok - Hut / aan boord. Vereer oost Lombok met een bezoek aan een traditioneel aardewerkcentrum en een klein dorp waar de dorpsbewoners enthousiast enkele traditionele dansen zullen uitvoeren. Overnachting aan boord.

Dag 7 Cabine / Aan boord

De laatste dag aan boord van de Ombak Putih begint met een ontspannen ochtend op een verlaten strand bij GILI NANGGU (voor de kust van Zuid-Lombok). Vertrek rond lunchtijd voor de vier uur durende zeiltocht terug naar Bali. Einde van de Tour.
Amandira
 is een traditioneel 52-meter lang Phinisi-schip dat de romantiek verenigt van de oude zeilschepen met kruiden die ooit deze wateren vulden met moderne voorzieningen van vandaag (comfort). De 3 ruime suites van het Amandira zijn volledig uitgerust met kingsize bedden en alle gemakken die je nodig hebt tijdens het varen over deze uitgestrekte archipel. Het hoofddek is voorzien van ruime daglounges die perfect zijn om te genieten van de Indonesische zon of te genieten van een diner in de openlucht terwijl de volledig geklimatiseerde salon een intieme ruimte biedt voor het lezen en dineren binnen.

 

Cabine

Amandira's Master cabin-suite biedt 270 graden panoramisch uitzicht en een eigen buitenterras/lounge op het achterdek, dubbele wastafels en een eigen badkamer. De twee luxe cabine-suites bieden een kingsize bed, dubbele wastafels en een eigen badkamer en grote zitkamer. Daarnaast kunnen gezinnen ook genieten van suites met twee stapelbedden. Teak dekken zijn uitgerust met grote ligbedden en stoelen om te ontspannen, dineren en zonnebaden.

Activiteiten

De bestemmingen Komodo en Raja Ampat - bieden twee totaal verschillende ervaringen. Komodo - dit Jurassic-eiland is doordrenkt van mysterie en vol met maagdelijke riffen en een onvoorstelbaar onderwaterleven in zee.  Boven water bieden de roze zandstranden en de ruige kustlijn een adembenemend landschap, privébaaien en de beruchte Komodo-draken. Raja Ampat, gelegen op de noordwestpunt van het Vogelkopschiereiland van West-Papua. De naam Raja Ampaten (vertaalt  "Vier Koningen") is afgeleid van de lokale mythologie van vier koningen die de vier belangrijkste eilanden bezitten; Salawati, Batanta, Waigeo en Misool. Een werkelijk adembenemende archipel die bestaat uit meer dan 1500 kleine eilandjes en duizenden soorten vogels, planten en dieren herbergt, waarvan sommige endemisch zijn in de regio. Cenderawasih-baai, het grootste mariene nationale park in Indonesië.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required