Indian Summer maatwerk reis

 

New England is altijd ontzettend mooi, maar van ruwweg half september tot eind oktober wordt u aangenaam verrast door de fantastische Fall Colours, de herfstkleuren, die dan overal zichtbaar zijn in de natuurgebieden van deze unieke regio. New England staat synoniem voor romantische herbergen en B&B's, heerlijk eten in intieme restaurantjes en rustig reizen met uw geliefde of familie door prachtige natuur. Dit vooruitzicht, gecombineerd met een bezoek aan de wereldstad Boston, oefent op zeer vele reizigers een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit.

New England bestaat uit 6 staten in het noordoosten van de Verenigde Staten: Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hampshire en Maine. Zeer waarschijnlijk al ontdekt door de Vikingen rond 1000 voor Christus, is New England nog steeds een zeer populaire reisbestemming voor binnenlandse en buitenlandse toeristen.

Tijdens deze reis bezoekt u 4 staten in New England en verblijft u in sfeervolle hotels & inns,  een geweldige ervaring!   Wij voorzien u in dit voorstel alvast van wat leuke tips om de reis nog aangenamer te maken.

Dag 1 - 3

Boston Area Massachusetts

 

Uw reis begint in Boston, de hoofdstad en grootste stad van Massachusetts. Deze statige en welvarende plaats is één van onze favorieten in Amerika vanwege de knusse sfeer in de binnenstad. U verblijft 2 nachten in het sfeervolle Omni Parker house in Boston.  Boston wordt ook wel beschouwd als de hoofdstad van New England.

 

In deze stad is zoveel te zien dat u zich geen moment zal vervelen. Tip: Wanneer u voor de wandeling Freedom Trail kiest komt u op een leuke manier langs alle plaatsen van belang.  Goed voor ruim twee-en-een-halve eeuw geschiedenis van Amerika’s roemruchte verleden.  De historische gebouwen van Boston hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Amerika. Breng een bezoek aan Boston Commons, het majestueuze U.S.S. Constitution Memorial en Beacon Hill, overblijfsel uit de oude gouwe Engelse tijd.

 

Boston is het decor van 400 films en TV-shows. Van kaskrakers zoals Mystic River and Good Will Hunting tot klassiekers zoals de Thomas Crown affaire en The Verdict. Vermaarde TV-series als Ally Mc Beal en Cheers, the Practice en vele andere zijn hier ook opgenomen. De Boston movie-mile is het meest gefilmde stukje Boston. Er zijn tours te boeken waarbij u onder leiding van een gids alle belangrijke filmlokaties bezoekt. Deze tour beslaat zo’n 90 minuten en u passeert in die tijd 30 filmlokaties en filmshowsets.

 

Eten kunt u ook als de beste in Boston. Van elke nationaliteit die in de stad is vertegenwoordigd, vindt men wel een restaurant. Interessant is het Union Oyster House wat bekend staat als Amerika’s oudste restaurant. Hier kwam John F. Kennedy regelmatig de vis proeven. Vlak in de buurt daarvan vindt u naast de Faneuil Hall, de oude Town Hall, de Quincy Market Food Collonade, een centrale plaats in het hart van Boston, waar de toeristen en de Bostonians elkaar ontmoeten en bovenal ontbijten en lunchen met gerechten uit de hele wereld die men bij de talloze ‘take away stalls’ kan uitkiezen.

 

Dinertip; Barracuda Tavern, op slechts 10 minuten lopen van het hotel. Ideaal als u de eerste avond in de buurt van het hotel zou willen dineren. Gezellige bar voor een borrel, maar ook voor een heerlijk informeel diner. Een verborgen juweeltje.

 

Omni Parker House

60 School Street

Van Boston Area tot Portland

Totale reistijd: 02:55
Totale rijafstand: 171,47 km / 106,54 miles

Dag 3 - 4

Portland Maine

 

Via de I-95 S komt u aan in Portland dat prachtige vergezichten biedt. U vindt er leuke winkels en kunstateliers en ook een bezoek aan de Portland Observatory, de enige seintoren aan de Atlantische kust is zeker de moeite waard. U verblijft 1 nacht in deze prettige plaats. Portland heeft een prachtige ligging op de top van een schiereiland met een weids uitzicht over Casco Bay en de Calender Islands. Dit is voor veel dichters een bron van inspiratie geweest. Portland was ook de hoofdstad van de staat Maine, met een bloeiende haven.

 

Dinertip; Op slechts 1,5e mijl van uw hotel in South Portland is een aanrader voor het diner Moe’s Original BBQ.

 

Best Western Merry Manor Inn

700 Main Street
04106 Portland

Van Portland tot Bar Harbor

Totale reistijd: 03:09
Totale rijafstand: 281,82 km / 175,12 miles

DAG 4 - 6

BAR HARBOR MAINE

“VANAF DE WEG DIE JE HET DORP INLEIDT TOT DE PRACHTIGE VERGEZICHTEN VANAF DE TOP VAN MOUNT CADILLAC, DE GRILLEGE KUST EN

TORENHOGE GRANIETEN ROTSEN, BAR HARBOR HEEFT IETS MYSTIEKS……”

 

Gelegen aan de oostzijde van Mt. Desert Island, omgeven door Acadia National Park, verwelkomt Bar Harbor al meer dan

100 jaar haar bezoekers. Bar Harbor en het Acadia National Park hebben een breed aanbod voor de bezoekers. Er is

werkelijk voor ieder wat wils.

Bar Harbor was ooit de top zomer residentie van New England. Het was thuis voor het grootste hotel in Noord

Amerika en voor Millionaires’ Row, een rij van zomerhuizen gebouwd voor Amerika’s rijkste en meest invloedrijke

families, zoals de Rockefellers, de Fords en de Vanderbilts. De meeste van deze huizen zijn in een grote brand in 1947

verwoest, maar je ziet nog steeds enkele van deze huizen als je door West Street loopt.

Geniet ook van één van de vele whale watching tours in Bar Harbor die wij graag voor u reserveren. Tijdens deze tochten

bestaat de mogelijkheid om de grootste dieren van deze aarde te zien: bultruggen, Finbacks, maar ook; bruinvissen,

dolfijnen, haaien en tonijn. Alle tours worden begeleid door professionele natuuronderzoekers die beschikbaar zijn om al

uw vragen te beantwoorden. Deze tours kunt u doen vanaf mei t/m oktober.

Tip; Vanaf Northeast Harbor aan de zuidpunt van het eiland kunt u ook een ferry nemen (niet voor auto’s) naar Great of

Little Cranberry Island.

 

U verblijft 2 nachten in Harborside hotel, Spa and Marina, waar u bij mooi weer heerlijk kunt genieten op het terras of

aan het zwembad met zicht op de marina.

Harborside Hotel, Spa And Marina

55 West Street

04609 Bar

 

Van Bar Harbor tot Jackson

Totale reistijd: 05:44

Totale rijafstand: 352,36 km / 218,94 miles

Dag 6 - 8

Jackson New Hampshire

 

In de herfst kan het nog vrij warm zijn rond Portland en Bar Harbor, waardoor er nog nauwelijks herfstkleuren zijn. Dat beeld verandert als u op weg gaat naar de White Mountains in New Hampshire want daar krijgt u ongetwijfeld steeds meer oranje, rode en gele schakeringen te zien. Prachtig is de tocht per auto naar de top van Mount Washington (1916 meter). U rijdt af en toe door een tunnel van kleuren en daarna kijkt u er overheen. Midden in de White Mountains ligt het dorpje Jackson, dat u via een authentieke overdekte brug binnenrijdt. Bruggen werden destijds overdekt gebouwd om een snelle verrotting van het hout te voorkomen.

 

U verblijft twee nachten in het sfeervolle  en klassieke The Wentworth hotel en u kunt van hieruit de prachtige White Mountains verkennen.

 

Tip; De omgeving leent zich prima voor het maken van een tocht per paard.

http://www.blackmt.com/summer-activities/horseback-pony-rides/

 

Wentworth

Route 16 A - Carter Notch Rd

Van Jackson tot Stowe

Totale reistijd: 03:34
Totale rijafstand: 195,89 km / 121,72 miles

 

Dag 8 - 9

Stowe Vermont

 

Stowe Vermont ligt nabij een belangrijk skigebied en is een compacte, aantrekkelijke stad met een goed waarneembare New England-kenmerken. Stowe heeft ook een levendige kunstgemeenschap en omvat talrijke gallerijen en muzikale trefpunten. De “Green Mountain Fine Arts Gallery” is dagelijks van 10u tot 18u open, behalve op donderdag, en is zeker een bezoekje waard. Het “Vermont Ski Museum” is ook interessant, het bezit permanente en tijdelijke geëxposeerde collecties met betrekking tot het skiën in Vermont.

 

Het skigebied van Stowe (“Stowe Ski Area”) was één van de eerste skigebieden in Vermont toen het in de jaren ’30 opende. Het bevindt zich op Mount Mansfield, een berg die met haar 1362 meter de hoogste berg van de staat is. Tijdens de zomer worden de skipistes omgevormd tot wandel- en mountainbikepaden.

 

Tip; Omdat u hier maar 1 nacht verblijft, raden we van harte aan om de middag van aankomst of de ochtend van vertrek gebruik te maken van de heerlijke spa van het hotel. Voor de diverse behandelingen verwijzen wij u graag naar hieronder genoemde website van het hotel.

 

Topnotch Resort & Spa

4000 Mountain Road
Stowe

Van Stowe tot Woodstock

Totale reistijd: 01:22
Totale rijafstand: 124,36 km / 77,27 miles

Dag 9 - 11

Woodstock Vermont

 

Niet te verwarren met de plaats Woodstock in de staat New York, waar in augustus 1969 het historische muziek festival werd gehouden bij het plaatsje Bethel. Dat ligt hier zo’n 360 km vandaan.

 

Doordat Woodstock voor een lange tijd een geliefd zomervakantieoord is geweest en nabij het eerste skigebied van de V.S. is gelegen, illustreert deze regio een harmonieuze ontwikkeling over een periode van bijna twee eeuwen. Het omvat veel gebouwen die op architecturaal gebied opvallen en die gebruikt worden als woon-, verkoop- en openbare ruimte. Enkele gebouwen omringen een grasveld in de vorm van een boom.

 

U kunt hier twee nachten tot rust komen in het sfeervolle en historische Woodstock Inn & resort. En mocht u in Stowe niet toegekomen zijn aan een spa behandeling, dan krijgt u hier een prima herkansing. Tevens beschikt het hotel over fietsen waarmee u in de omgeving prachtige tochten kunt maken, indien gewenst onder begeleiding van een gids. Ook culinair zult u in dit hotel aan u trekken komen, maar ook in Woodstock zelf zijn enkele goede restaurants te vinden.

’s Avonds is het goed vertoeven in Richardson’s Tavern.

 

Woodstock Inn & Resort

14 The Green
05091-1298 Woodstock

Van Woodstock tot Stockbridge

Totale reistijd: 03:40
Totale rijafstand: 254,27 km / 158,00 miles

Dag 11 - 12

Stockbridge Massachusetts

 

De bereikbaarheid van Stockbridge's vanuit Boston en New York veranderde de oorspronkelijke kolonisten nederzetting in een zomer toevluchtsoord voor de rijken in de stijl van The Gilded Age van Mark Twain. De stad is al lang populair bij kunstenaars en schrijvers.

 

Illustrator Norman Rockwell, die hier 25 jaar woonde, legde Mainstreet van zijn eigen stad in een beroemd schilderij vast. Langs en in de buurt Main Street zijn een aantal historische huizen en andere attracties, genoeg om een lang weekend te vullen. U verblijft in deze historische mainstreet in de Red Lion Inn.

Als één van de Berkshires 'meest bezochte bestemmingen, loopt Stockbridge onvermijdelijk vast op warme weekenddagen en tijdens de Indian Summer.

 

Tip; Wij raden u dan ook aan om vroeg in de ochtend te vertrekken in Woodstock, zodat u in de middag nog voldoende tijd heeft om de schoonheid van de Berkshires te ervaren en door Mainstreet te wandelen.

 

Red Lion Inn

30 Main Street
01262 Stockbridge

Van Stockbridge tot Newport

Totale reistijd: 03:44
Totale rijafstand: 252,40 km / 156,84 miles

Dag 12 - 14

Newport Rhode Island

 

Newport is een stad op Aquidneck Island, ca. 50 km ten zuiden van Providence. De stad heeft één van de hoogste concentraties van koloniale huizen van het land. Vele van deze huizen werden op het einde van de vorige eeuw gerestaureerd. Het koloniaal erfgoed van Newport is dus goed bewaard gebleven en gedocumenteerd in de Newport Historical Society. Behalve voor de koloniale architectuur, is Newport ook bekend voor zijn landhuizen uit de zogeheten 'Gilded Age'. De Presidenten Kennedy en Eisenhower hadden hier hun 'Zomer Witte Huis' tijdens hun ambtstermijn. Newport trekt ook veel plezierboten en jachten aan.

 

Tip; Maak tijdens het verblijf een bier- en/of wijn proeverij tour. Vanuit de Marshall Slocum Inn waar u 2 nachten verblijft helpen ze u graag met het regelen hiervan.

Marshall Slocum Inn

29 Kay Street
02840 Newport

Van Newport tot Cape Cod And The Islands

Totale reistijd: 01:21
Totale rijafstand: 103,77 km / 64,48 miles

Dag 14 - 16

Cape Cod And The Islands Massachusetts

 

De gemiddelde Amerikaan heeft 10 vakantiedagen per jaar. Omdat je die kostbare dagen niet wilt verspillen met onderweg zijn en reizen houden de meeste Amerikanen het dan ook bij een vakantie in eigen land. Het schiereiland Cape Cod in de Amerikaanse staat Massachusetts is een van die populaire vakantiebestemmingen onder Amerikanen.

Sinds de familie Kennedy er in de jaren ’20 van de vorige eeuw een aantal bescheiden vakantieoptrekjes kocht, is het eiland niet meer weg te denken uit de reisbrochures. Zon, zee, strand en een heel Europese cultuur maakt Cape Cod tot een zeer fijne vakantiebestemming!

Dus doe als de meeste Amerikanen en strek je handdoekje uit op een van de uitgestrekte stranden van Cape Cod of huur de volgende dag een zeilboot, zodat je de water kan verkennen. Hier kunt u  overigens ook walvissen spotten, al is het wel handig om dan met een gids te gaan

 

Tip; Op Cape Cod zijn er meerdere goede restaurants. Een culinair hoogstandje is nooit ver te zoeken. Een van de specialiteiten van het eiland zijn verse kreeften. Een van de restaurants waar je deze ‘lobsters’ vindt is Heart ‘n Kettle, maar ook in Captain Scott en Mattakeese Wharf Waterfront Restaurant zijn goede visgerechten te vinden.

Maar ook in uw hotel The Lighthouse Inn kunt u van verse kreeft genieten.

 

The Lighthouse Inn

1 Lighthouse In Road, Box 128
West Dennis

 

Tip; Voorafgaande aan uw terugvlucht oktober, hebben we voor u een overnachting gepland in de omgeving van de luchthaven. Zo heeft u na de overnachtingen op Cape Cod nog voldoende tijd om in de ochtend bijvoorbeeld nog een bezoek te brengen aan het gezellige plaatsje Hyannis. En daarna via een toeristische route langs de kust of via het binnenland in circa 2 uur naar het Hyatt Harbourside hotel te rijden, op slechts 10 minuten van Boston Logan airport.

Dag 16 - 17

Boston International Airport Massachusetts

 

Boston's Edward Lawrence Logan International Airport is één van de 20 drukste luchthavens van de V.S. met 22 miljoen passagiers die elk jaar gebruik maken van zijn 43 luchtvaartmaatschappijen.

 

Tip; Nadat u uw huurauto ingeleverd heeft, kunt u ’s avonds indien gewenst met de water shuttle nog naar downtown Boston gaan om te dineren. De water shuttle legt aan tegenover het hotel en brengt u binnen 7 minuten naar Rowes Wharf. Waar u onder andere prima kunt dineren of gezellig iets drinken in Rowes Wharf Sea grille.

 

Hyatt Harbourside Logan

101 Harborside Drive
02128 Boston International Airport

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required