Java, Culturele hoogtepunten zes dagen.

Foto van het Dharmawanga hotel

Dag 1, aankomst Jakarta.

Na aankomst op luchthaven Soekarno Hatta International airport word je door een host opgewacht welke je zal helpen met de douane formaliteiten.Je privé gids zal je welkom heten en je per auto naar het Dharmawanga hotel in Jakarta brengen.  In de middag krijg je een indruk van het koloniale verleden van de hoofdstad. Je ontdekt Oud Batavia waar nog enkele gebouwen in Art Deco stijl van onze voorvaderen staan. Je gaat de zogeheten Engelse brug over op weg naar het Fatahlillah plein. Daar is het tijd voor een kopje koffie in het prijswinnende  Café Batavia.

Overnachting te Jakarta.

image van Gajah museum
foto van Grote Istiqial Moskee

Dag 2, een volle dag Jakarta.

Jakarta is de toegangspoort tot de overige schitterende eilanden van Indonesië met alle vluchten die hier vandaan vertrekken.

Na het ontbijt bezoek je het Nationaal museum dat ook wel bekend staat als het Gajah museum. Hier is een collectie van meer dan 60.000 prehistorische, antropologische en archeologische stukken te bewonderen uit geheel Azië.

Je gaat verder naar het Monas monument op het Merdaka plein, dat de strijd voor een zelfstandige staat symboliseert. Het is al in 1961 opgericht maar pas sinds 1975 opengesteld voor publiek. Ook het nationaal Archief wordt bezocht evenals de Grote Istiqial Moskee (de grootste in Zuid-Oost Azië). Je eindigt de dag met een bezoek aan het Taman Anggrek shopping centrum (de grootste in Indonesië) met een overvloed aan winkels en restaurants. Overnachting te Jakarta

Dag 3, van Jakarta naar Yogjakarta met een bezoek aan Solo (Surakata).

Je checkt uit en wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Yogjakarta, waar je na aankomst wederom wordt opgewacht door onze gids.

Voor je naar je hotel wordt gebracht breng je een ongeveer 1,5 uur durend bezoek aan Solo. Solo staat ook wel bekend als de ziel van Java, een prettige stad met een levendig karakter. Tevens de plaats om Javaanse antiquiteiten te vinden. Je bezoekt het Mangkunegaran Paleis waar Europese elegantie zich mengt met de Javaanse architectuur. Er zijn veel met bladgoud bedekte dans ornamenten te vinden en ook juwelen en houten maskers. De Triwindu vlooien markt en de Kampung Laweyan staan al sinds 1546 bekend als de plaats waar men Batik maakt. In de middag maak je een ongeveer 1 uur durende rit over het platteland van noord Yogjakarta naar het relaxte Amanjiwo resort dat dichtbij de Borobudur staat. Het grootste en meest bekende Boeddhistische  heiligdom in de wereld. Omgeven door oudheden, vulkanisch gebergte, koninklijke hoofdsteden en lokale markten ligt het Amanjiwo hotel in het prachtige Javaanse landschap. Dit is het culturele hart van Indonesië waarbij je een inkijkje krijgt in eeuwenoude gebruiken.  Het uitzicht over de Borobudur, welke stamt uit de 9e eeuw krijg je er gratis bij.

De Borobudur is uitgeroepen tot Wereld Erfgoed door Unesco.

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Overnachting te Amajiwo.

Dag 4, Borobudur, Candirejo en de Merapi Vulkaan.

De dag begint met een mooie toch langs paddies en lieflijke dorpen. Je start met de Borobudur tempel een van de grootste monumenten op aarde met het meest complete aanbod aan Boeddha reliëfs. Daarna ontdek je Candirejo. Een traditioneel Javaans dorp, dat sterk wordt gepromoot vanwege de oorspronkelijkheid. Hier vind je nog de originele huizen, plantages, kunst en de traditie van de lokale kookkunst. Je neemt deel aan de dagelijkse sociale activiteiten om helemaal in de sfeer te komen. In de middag ga je naar Kaliadem een strategische plaats om de Merapi vulkaan van dichtbij te kunnen zien. Deze plaats is al eens bedolven onder de brandende lava bij een eerdere uitbarsting. Aan het eind van de dag reis je terug naar Yogjakarta . Overnachting te Amamjiwo.

Dag 5, Adembenemend Yogyakarta.

Na een heerlijk ontbijt op het terras van het restaurant of lekker bij je eigen villa, wordt het tijd om Yogyakarta met een bezoek te vereren. Deze voormalige hoofdstad van Indonesië is nog steeds een actief Sultanaat. Het paleis van de Sultan is als een stad in een stad, het binnenste gedeelte is de woonruimte van de Sultan en derhalve niet toegankelijk.  Tevens heeft deze stad een bloeiende universiteit. Je begint je bezoek bij het paleis van de Sultan en gaat daarna door naar het Taman Sari Water kasteel. Eens een koninklijk park met een zwemvijver. Nadien ga je naar de zuidelijke buitenwijken waar je de centra van de goud- en zilversmeden bezoekt, evenals de batik kunstenaars in de wijk Kota Gede. De lunch geniet je in een gerenoveerd gedeelte van het voormalige familiepaleis. Enkele kilometers ten oosten van Yogya ligt een oud Hindu complex, de Prambanan. Honderden tempels liggen verspreid over de omgeving. De centrale attractie is het Loro Jonggrang tempelcomplex met zijn vele binnenplaatsen, nissen, offerplaatsen en beeldhouwwerken. Op de weg terug rijd je over de belangrijkste doorgaande weg in Yogyakarta , de Jalan Malioboro. Deze straat wordt 's avonds een exotische markt. Het midden van de stad wordt nog in beslag genomen door oude Hollandse koloniale gebouwen. Ook rijd je nog langs Muntilan, het centrum van de handswerklieden die uit lava beelden snijden. Overnachting te Amanjiwo.

Dag 6, Yogyakarta vertrek.

Je laatste ontbijt alweer op het terras van Amanjiwo, het is tijd om afscheid te nemen van deze heerlijke plek. Je wordt netjes door onze gids naar de luchthaven of het treinstation gebracht afhankelijk van de vervolg bestemming.

  • Cruises

  • Voorbeeld Hotels

    The ulime luxe ervaring ...

  • Zuid-Oost Azië

    Andere bestemmingen met o.a. Thailand, Vietnam, Myamar, Cambodja of combinaties van deze bestemmingen

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 32    6511CK Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   email: nijmegen@travelxl.nl

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Foto van het Dharmawanga hotel
image van Gajah museum
foto van Grote Istiqial Moskee
Foto van het Dharmawanga hotel
image van Gajah museum
foto van Grote Istiqial Moskee
Foto van het Dharmawanga hotel
image van Gajah museum
foto van Grote Istiqial Moskee
Foto van het Dharmawanga hotel
image van Gajah museum
foto van Grote Istiqial Moskee
Foto van het Dharmawanga hotel
image van Gajah museum
foto van Grote Istiqial Moskee