Bekijk de spectaculaire blauw gevlamde wateren van Ijen's kratermeer op Oost-Java. Verken Yogyakarta en de oude tempels van Borobudur en Prambanan. Rijd door de ochtendmist om een spectaculaire zonsopgang boven de Mount Bromo-vulkaan te bekijken. Beleef het avontuur op oost Java en eindig op het hemelse eiland Bali ...

 

Dag 1: Yogyakarta

 

Bij aankomst op Adisucipto International Airport in Yogyakarta word je opgehaald door je privéchauffeur en gids voor de transfer naar je hotel. Later in de middag, na het opfrissen, ontmoet je de chauffeur en gids die je naar een kleine thuisfabriek brengt waar de iconische leren poppen van Wayang Kulit worden gemaakt. Het hele proces wordt aan u uitgelegd, gevolgd door een korte uitvoering.

 

Vervolgens ga je naar een nabijgelegen Batik-thuisfabriek waar je kennismaakt met de plaatselijke vrouwen die deze kleurrijke stoffen maken.

Daarna keer je terug naar Yogyakarta waar het diner wordt geserveerd in een lokaal restaurant, gevolgd door een traditionele uitvoering van het Ramayana-ballet.

Dag 2: Yogyakarta

 

Na het ontbijt word je opgehaald door je gids en chauffeur en begin je - begeleid door een gespecialiseerde lokale gids - met een bezoek aan het Sultans Palace, ook bekend als de Kraton. Gebouwd tussen 1756 - 1790, het is een mooi voorbeeld van de traditionele Javaanse sultanaatarchitectuur. Terwijl je door de verschillende kamers en gangen loopt, leer je meer over dit aspect van de Javaanse afkomst en cultuur. Vanaf hier ga je door Becak naar het aangrenzende waterpaleis en de tuin van Taman Sari. Deze toevoeging aan het koninklijke complex werd meer dan 200 jaar geleden gebouwd door de eerste Sultan met zwembaden voor zijn harem. Daarna geniet je van een lunch in een lokaal restaurant.

 

Vervolgens verlaat u het centrum van Yogyakarta voor een bezoek aan het UNESCO-werelderfgoed Prambanan. Deze oude hindoetempel is een van de grootste in Zuidoost-Azië en werd gebouwd in de 9e eeuw. Het wordt gekenmerkt door zijn hoge en puntige tempels, typerend voor de hindoeïstische tempelarchitectuur en is opgedragen aan de drie-eenheid, God als Schepper, Bewaarder en Vernietiger. Je gespecialiseerde gids zal de geschiedenis en symboliek van de tempels uitleggen terwijl je rondloopt.

Vanaf hier ga je naar het nabijgelegen traditionele dorp Bugisan, waar je wordt verwelkomd door de vriendelijke lokale gastheren die je een welkomstdrankje en een hapje serveren voordat je met een ossenkar vertrekt voor een rondleiding door het dorp. Je gaat eerst kijken naar hun buren waar ze een traditionele Javaanse snack maken genaamd emping. Van daaruit gebruiken we de ossenkar opnieuw om de gamelan-studio te bezoeken waar deze traditionele Indonesische instrumenten worden uitgelegd. Je kunt zelfs proberen het instrument zelf te bespelen.

 

Onze volgende stop is in het huis van de maker van de jamu. Jamu wordt in het dagelijks leven door de Javanen gebruikt en je zult vaak de "Jamu Lady" zien ronddwalen door de straten met kleurrijke flessen kruidengeneesmiddelen die een verscheidenheid aan kwalen behandelen. De gastheer zal je laten zien hoe je deze beras kencur jamu maakt en je natuurlijk een glas aanbieden.

Dag 3: Yogyakarta

 

Na het ontbijt halen de gids en chauffeur je op voor de rit naar een van de hoogtepunten van je reis, Borobudur. Verken deze beroemde boeddhistische tempel van Borobudur, die bestaat uit duizenden vulkanische en rivierstenen blokken. De tempel werd in de 8e en 9e eeuw volledig door menselijke arbeid gebouwd en duurde meer dan 75 jaar om te voltooien. De muren en balustrades zijn versierd met fijne, lage reliëfs en de cirkelvormige platforms zijn bedekt met 72 stoepa's, elk met een standbeeld van Boeddha.

 

Na je bezoek gaat je verder met een bezoek aan de nabijgelegen Mendut-tempel. Deze piramidevormige tempel, ouder dan Borobudur, herbergt drie indrukwekkend gebeeldhouwde stenen beelden. De beelden worden beschouwd als een van de meest indrukwekkende en best bewaard gebleven op hun oorspronkelijke locatie in Java.

 

Je maakt ook een stop bij de Pawon-tempel, een juweel van de Javaanse tempelarchitectuur. Hoogstwaarschijnlijk diende deze tempel om de geest te zuiveren voorafgaand aan de opstijgende Borobudur. De drie tempels bevonden zich op een rechte lijn, wat suggereert dat er een symbolische betekenis was die deze tempels bindt. De lunch wordt geserveerd in een lokaal restaurant.

 

Na de lunch keer je terug naar Yogyakarta en de rest van de dag besteed je naar wens. Je kunt tijd besteden aan het bezoeken van de winkels en kleine kraampjes langs Jl. Malioboro, of ga 's avonds eten bij een van de kleine restaurantjes langs de weg die 's middags opduiken.

 

Of dineer als een sultan op een culinaire reis naar unieke eetgelegenheden verspreid over de straten van Yogyakarta. In de late namiddag haalt je chauffeur en gids je op bij je hotel en rijd je naar het Lotus Mio Cafe waar het voorgerecht wordt geserveerd. Dit traditionele café in Yogya-stijl bevindt zich in het centrum van de stad. Vanaf hier klim je in de achtertuin van een becak, een lokale cyclo, om naar Gadri Restaurant te worden gebracht in het huis van prins Joyokusumos. Geniet van de koninklijke sfeer van de antieke omgeving terwijl je je tegoed doet aan het hoofdgerecht van de authentieke Javaanse keuken. Na de woestijn ga je terug naar de becak en rijd je naar Alun Alun Kidul om de avond af te sluiten op het beroemde South Square, bekend om zijn tweeling Banyan-bomen.

 

De lokale bevolking komt hier samen om te kletsen, te socializen en te genieten van de avonduren. Bekijk de flikkerende lampen van de odong odong go karts en hoe de vriendelijke lokale bevolking hun avonden doorbrengt terwijl u geniet van een lokale thee of koffie in een van de kraampjes langs het plein. Keer terug naar je hotel.

Dag 4: Yogyakarta - Bromo

 

Wordt 's ochtends vroeg wakker voor de transfer naar het treinstation. Je gids en chauffeur halen je rond 6.00 uur op en brengen je naar het Tugu-station voor de rit naar Jombang. Je gids zal je tijdens je reis vergezellen. Bij aankomst in Jombang staat uw lokale chauffeur klaar om u te begroeten en naar uw volgende bestemming te brengen. Stop voor een vroege lunch in een lokaal restaurant in Jombang voordat je doorgaat naar de nabijgelegen Trowulan, de locatie van de voormalige hoofdstad van het Majapahit-koninkrijk die het eiland Java eeuwenlang regeerde.

 

Bezoek het archeologisch museum en de tempels van Candi Banjang Ratu en Candi Tikus. Van Trowulan doorgaan naar Mt. Bromo, over pittoreske bergwegen naar een van de ingangen van het Bromo Tengger National Park.

Inchecken laat in de middag in uw hotel in Tosari of Ngadisari en opfrissen voor het diner.

Dag 5: Bromo - Kalibaru

 

Ontwaak vroeg vanmorgen voor een zonsopgangtour door Mt. Bromo. Breng warme kleding mee aangezien de temperatuur laag is. Je reist met een 4WD-jeep naar een uitkijkpunt met een prachtig uitzicht op de Bromo-vulkaan en de omgeving. Zie de zon opkomen achter de vulkaan in Penanjakan.

Vervolgens ga je met een jeep naar beneden naar de vulkaancaldera, vaak nog steeds bedekt met mist in de vroege ochtend. De mist, in combinatie met de grijze, asoverdekte grondvorm creëert een ​​bijna buitenaardse sfeer vaak vergeleken met het oppervlak van de maan. Een ritje van 20 minuten te paard brengt u naar de trap die naar de rand van de nog actieve Bromo-krater leidt. Terugkeer met paard en jeep naar je hotel in Ngadisari of Tosari voor het ontbijt.

 

Check out en vervolg je reis naar Kalibaru via Jember. Dit is een volledige dag rijden door een aantal zeer mooie gebieden. Een lunchstop zal worden gemaakt in een lokaal restaurant in Jember en onderweg zijn er pauzes en fotostops langs de weg.  Je komt aan in het hotel in Kalibaru voor inchecken in de late namiddag.

Dag 6: Kalibaru - Banyuwangi

 

Na een ontspannen ontbijt kunt u vandaag genieten van een 90 minuten durende tour rond de 9-hectare grote moestuin van het Margo Utomo Agro Resort in Kalibaru. Leer over koffie en een grote verscheidenheid aan kruiden zoals nootmuskaat, peper, kaneel, cacao en kokosnoot. Bekijk de betrokken processen van teelt tot oogst. We eindigen met het proeven van het eindproduct. Keer je terug naar je kamer voor een verfrissing voordat je uitcheckt.

 

Na een vroege lunch in je hotel in Kalibaru, vertrek je naar de regio Ijen in de buurt van het stadje Banyuwangi. Inchecken bij je hotel in het gebied van de Kawah Ijen-vulkaan in de buurt van het kleine dorpje Licin of in het kustplaatsje Ketapang naast Banyuwangi en tegenover het eiland Bali. Rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 7: Banjuwanti - Mt. Ijen - Ketapang - Gilimanuk (Bali)

 

Ontwaak vroeg vanmorgen voor een excursie naar Mt Ijen. Het ontbijt wordt geserveerd in het hotel voordat u vertrekt met een 4WD-jeep. Na 1,5 uur rijden bereikt u het Paltuding-basiskamp.

 

De tocht naar de top is 3 kilometer en volgt een brede  onverharde weg. Op de top van Mt. Ijen is een groot kratermeer omgeven door zwavelmijnen. Tijdens je wandeling zie je mannen die tot wel 70 kg dragen, vaak blootsvoets, de berghelling af. Bij het bereiken van de top (2385 m) is er tijd om te genieten van de uitzichten op het kratermeer, dat 200 meter diep is en ongeveer 36 miljoen kubieke meter stomend, zuur water bevat. Wees getuige van de behendigheid en kracht van de mijnwerkers terwijl ze de zwavelblokken verzamelen en naar de rand van de krater brengen. Houd er rekening mee dat de lokale autoriteiten alleen toestaan ​​dat het landschap vanaf de rand van de krater wordt bekeken. Het is ten strengste verboden om naar de oever van het meer te lopen vanwege zeer giftige dampen die uit het meer ontsnappen. Alleen de zwaveldragers zijn toegestaan ​​in dit gebied.

 

Deze trekking vereist een goede fysieke conditie, goede wandelschoenen en wat warme kleding vanwege de lage ochtendtemperaturen. Mt Ijen is een actieve vulkaan, daarom is de toegang is wellicht niet mogelijk bij aanzienlijke vulkanische activiteit op het moment van bezoek. Terugkeer via dezelfde route naar het basiskamp en verder via de weg naar Banyuwangi voor een late lunch in een lokaal restaurant.

Na de lunch rijd je naar de veerbootterminal in Ketapang waar je de Bali-zeestraat naar het eiland Bali oversteekt met de lokale veerboot voor een schilderachtige reis naar Gilimanuk aan de westkust van Bali. Na het bereiken van Bali ga je verder over de weg naar Pemuteran, waar je incheckt bij je hotel.

  • Cruises

  • Voorbeeld Hotels

    The ulime luxe ervaring ...

  • Zuid-Oost Azië

    Andere bestemmingen met o.a. Thailand, Vietnam, Myamar, Cambodja of combinaties van deze bestemmingen

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 32    6511CK Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   email: nijmegen@travelxl.nl

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement