Dag 1: Timika - Ewer - Agats

 

Je tour start in Timika. Neem vanaf hier een 11-persoons pioniersvlucht naar Ewer, een landingsstrook in de regio Asmat. Vervolgens klim je in een gemotoriseerde kano voor de reis van een half uur naar Agats, de belangrijkste stad van het regiment Asmat. Er zijn geen wegen in Asmat, dus de netwerken van rivieren dienen in het gebied als reisroutes. Alle dorpen van de Asmat bevinden zich aan deze rivieren. Na de lunch maak je een wandeling naar het dorp Syuru en bezoek je het Asmat-museum en de stichting Asmat. Overnachting geschied in lokale accommodatie / gastgezin.

Dag 2: Agats - Asmat Village

Na het ontbijt ga je aan boord van de gemotoriseerde kano voor een drie uur durende tocht naar een Asmat dorp.

De Asmat wonen in houten huizen met hun uitgebreide familie. Daarnaast is er in elk dorp ten minste één groot mannenhuis, een Jeu genaamd. Asmatmannen brengen een groot deel van hun tijd door met Jeu-ceremonies, verhalen vertellen, plannen jacht- en visexpedities plannen en maken het ongelooflijke houtsnijkunstwerk waar ze wereldwijd bekend om zijn. De lunch wordt geserveerd in een traditioneel lang huis in het dorp. In de namiddag trek je met een deel van de Asmat-stam de rivier op om de vele soorten vogels, planten en dieren in de omliggende jungle te zien. In de late namiddag peddel je terug naar het dorp voor het diner en overnachting in een lang huis.

Dag 3: Asmat Village

's Ochtends vertrek je per gemotoriseerde kano voor een reis van drie uur over de oceaan, langs de monding van twee grote rivieren, naar een ander Asmat-dorp. Bij aankomst in het dorp wordt je hartelijk verwelkomd door de Asmat-stam. Ooit berucht om kannibalisme en headhunting,  tegenwoordig delen ze hun huizen en gastvrijheid graag met je. Na de lunch peddel of loop je in de moerassige jungle begeleid door een aantal van de Asmats. Kijk je hoe ze sago verwerken, hun belangrijkste voedingsmiddel. De sago-ballen worden vervolgens gekookt op kolen in hun keuken. Sommige bewoners eten zelfs de sago-worm voor eiwitten. In de late namiddag loop of peddel je terug naar het dorp voor het diner en de overnachting.

Dag 4: Asmat Village

De dag breng je door in het dorp en krijg je een prachtig inzicht in de cultuur, tradities en het dagelijks leven van de Asmat-stam. Ze brengen hun dagen door met jagen en vangen vis, krabben en slakken uit de zee. Ze foerageren ook voor inheemse gerechten uit de jungle. Hun zoet water is regenwater. Houtsnijwerk is een bloeiende traditie onder de Asmat en houtsnijders worden hoog gewaardeerd. Ze hebben een sterke traditie in het maken van sculpturen van hun voorouders, die traditioneel worden weergegeven in het ceremoniële huis van de mannen. De fysieke en spirituele werelden zijn voortdurend verweven voor de Asmat. Elk beeldhouwwerk, decoratie of gereedschap uit het dagelijks leven vertegenwoordigt een aspect van de geestenwereld. Ze geloven dat alleen wanneer de spirituele en fysieke werelden in harmonie zijn, het dorp gelukkig en gezond zal zijn. Overnachting in het dorp.

 

Dag 5: Asmat Village - Agats

Je neemt afscheid van je gastheren en keert terug naar Agats met een gemotoriseerde kano. Bij aankomst is er tijd om door de stad te lopen.

Overnachting in een lokale accommodatie / gastgezin.

Dag 6: Agats

De hele dag is vrij om te ontspannen of om meer van de stad te verkennen. Overnachting in een lokale accommodatie / gastgezin.

 

Dag 7: Agats - Timika

Vroeg in de ochtend vertrek je met gemotoriseerde kano naar het vliegveld van Ewer voor de pioniersvlucht terug naar Timika.

  • Cruises

  • Voorbeeld Hotels

    The ulime luxe ervaring ...

  • Zuid-Oost Azië

    Andere bestemmingen met o.a. Thailand, Vietnam, Myamar, Cambodja of combinaties van deze bestemmingen

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 32    6511CK Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   email: nijmegen@travelxl.nl

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement