Dag 1 Aankomst in Bali

Bij aankomst op Bali's Ngurah Rai International Airport wacht je persoonlijke gids buiten de aankomsthal om je te verwelkomen met een traditionele Balinese bloemenguirland voordat je naar de privéauto wordt begeleid voor de transfer naar Ubud in het hart van Bali.

 

's Ochtends bezoek je een traditionele Balinese familienederzetting om een ​​indruk te krijgen van het lokale leven. Je gastheer Ida Bagus Suar Udiyana (Gusde), die lid is van de Brahmaanse kaste, zal trots zijn om je over zijn cultuur te vertellen. Bekijk daarna de beroemde houtsnijders van Mas Village aan het werk. Geniet van een huisgemaakte lunch met het gezin. De middag is ter vrije besteding. 's Avonds bezoek je de avondmarkt in Gianyar en probeer wat van de lokale gerechten daar. Accommodatie bij Griya Taman

Dag 3 Spiritueel Bali met zegening

Na het ontbijt vertrek naar de olifantentempel Goa Gajah en geniet van een wandeling door het tempelgebied en de naburige rijstvelden en jungle. Daarna ga je terug naar Mas Village en bezoek de oom van je gastvrouw Gusde, een bekende priester en medium die regelmatig door de lokale bevolking wordt gecontacteerd om advies te vragen. Daarna neem je deel aan een privé-sessie over astrologie gevolgd door een Zuiveringsceremonie (Balinese zegening).

 

Dag 4 Sanskrietlezing en culturele hoogtepunten

's Ochtends neem je deel aan het dagelijkse leven in de Balinese nederzetting. Bezoek een priester die lid is van de familie van Gusde en krijg een inleiding in het lezen van het oude Sanskriet in verband met de traditionele Balinese architectuur. Elke nederzetting op Bali is gebouwd volgens ingewikkelde richtlijnen die eeuwenoud zijn en geschreven in de koninklijke taal van het Sanskriet. Vervolgens vertrek je naar de volgende stop Klungkung, waar je het oude gerechtshof kunt zien. Op weg naar de Gunung Kawi-tempel verborgen in de jungle maak je een tussenstop bij de Cekingan-rijstterrassen om het indrukwekkende irrigatiesysteem te zien dat de lokale bevolking in de bergen heeft opgezet. Met een beetje geluk zie je sommige Balinese mensen een zuiveringsceremonie houden in Sebatu, voordat je verder reist naar de Puncak Penulisan-tempel die een prachtig uitzicht biedt op de caldera van de berg Batur.

Dag 5 Tempelceremonieën en mystieke dansen

Aangezien jouw gastheer Gusde tot de kaste van de priesters behoort, is hij altijd goed op de hoogte van interessante en traditionele ceremonies die in de buurt worden gehouden. Bezoek een van deze ceremonies bij Gusde of een van zijn familieleden en laat ze je uitleggen over de verschillende rituelen. Afhankelijk van de datum van je verblijf kan dit een bruiloft zijn, een tempelceremonie, een begrafenis of een tand- of inwijding ceremonie. Neem 's avonds deel aan een van de beroemde Balinese dansshows: de indrukwekkende Barong-dans; de mystieke en schattige Legong-dans; of de spannende Kecak (vuur) dans. Let op: beschikbaarheid van deze tour is afhankelijk van de dagen van de ceremonies en kan daarom worden gewijzigd naar een andere dag.

 

Dag 6 Vertrek Bali

Na het ontbijt geniet je van je vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor vertrek of je transfer naar een andere bestemming op Bali.

  • Cruises

  • Voorbeeld Hotels

    The ulime luxe ervaring ...

  • Zuid-Oost Azië

    Andere bestemmingen met o.a. Thailand, Vietnam, Myamar, Cambodja of combinaties van deze bestemmingen

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 32    6511CK Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   email: nijmegen@travelxl.nl

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement