Dag 1 - Vertrekdag

Amsterdam - Tokyo. Vandaag vertrekt u voor uw reis naar Japan met b.v. de KLM.

Dag 2 - Tokyo, Aankomstdag

Aankomst in Tokyo is de volgende dag. Transfer per shuttle bus naar het Villa Fontaine Kayabacho Hotel, Tokyo (4n).

Ga zelf op verkenning uit in Tokyo, een metropool met 35 miljoen inwoners met verschillende centra, met elkaar verbonden door een uiterst efficiënte ringlijn per trein en een uitgebreid metrostelsel.

Dag 3 - Tokyo

Dag naar eigen inzicht in te vullen.

Wanneer u kriskras door Tokyo wilt reizen is een dagkaart het overwegen waard. Neem een kijkje in Shinjuku, het ‘Manhattan van Tokyo'. Iets verderop liggen het Yoyogi Park en de wijk Harajuku, populair bij extravagant uitgedoste jongeren

Dag 4 - Tokyo

Dag naar eigen inzicht in te vullen.

Voor vroege vogels is er de visafslag van Tsukiji. De toegang tot de veiling is aan banden gelegd, maar in de praktische reisinformatie, die u bij de reisbescheiden wordt toegestuurd, leest u hoe u toch een kans kunt maken. Rond de visafslag treft u vele stalletjes met fantastische sushi.

5 Tokyo / Nikko

Dag naar eigen inzicht in te vullen.

Gebruik makend van de Japan Rail Pass kunt u zelf een dagtocht naar Nikko maken. U vindt er de mooie Toshogu Schrijn, het mausoleum van de eerste shogun.

Dag 6 - Tokyo - Yudanaka onsen

Trein Tokyo - Nagano (ca. 2 uur)(Japan Rail Pass). Trein Nagano - Yudanaka onsen (los ticket inbegrepen). Verblijf in een traditioneel Japans familiepension, Minshuku Shimaya (1n).  In de Minshuku beschikt u over een kamer met gedeelde sanitaire voorzieningen. Yudanaka onsen ligt in het vulkanische Yamanouchi District, populair om de heetwaterbronnen en de badende Japanse makaken.

Dag 7 - Yudanaka onsen - Matsumoto

Trein Yudanaka onsen - Nagano (los ticket inbegrepen). Trein Nagano - Matsumoto (Japan Rail Pass). Verblijf in het Yorozuya Hotel (2n).

Na een ontspannen ochtend in Yudanaka onsen reist u per trein naar mooiste samoeraikastelen van Japan. Matsumoto. Aanrader is het "Zwarte Kraaien" kasteel.

8 Matsumoto

Dag naar eigen inzicht in te vullen

Vanuit Matsumoto kunt u een dagtocht maken om per trein de Shomyo waterval te bezoeken (ca. 1 uur per trein).

9 Matsumoto - Nagiso - Tsumago

Trein Matsumoto - Nagiso (ca. 2 uur)(Japan Rail Pass), en per bus naar Tsumago (ca. 7 min.)(niet inbegrepen). Verblijf in het traditionele familiepension Minshuku Shimosagaya (1n, incl. ontbijt en dinner). Na aankomst op station Nagiso neemt u zelf de bus naar Tsumago (ca.7 minuten)(niet inbegrepen), een stadje aan de oude keizerlijke postroute Nakasendo. Vanuit Tsumago kunt u een wandeling maken langs de Nakasendo-route naar Magome, door bamboebossen en langs akkers in de Kiso Vallei (ca.3 uur wandelen). Er rijden bussen terug naar Tsumago.

10 Tsumago - Takayama

Per bus terug naar Nagiso (niet inbegrepen) en per trein naar Takayama, via Nagoya (ca. 5uur)(Japan Rail Pass). Verblijf in het Hida Takayama Washington Hotel (2n).

Dag 11 - Takayama

Dag naar eigen inzicht in te vullen.

De nauwe straten, traditionele houten koopmanshuizen en winkeltjes van Takayama kunt u het beste te voet of per fiets verkennen. In het plaatselijke openluchtmuseum traditionele boerderijen uit de omgeving te zien.

Dag 12 - Takayama-Kyoto

Trein Takayama - Kyoto via nagoya (ca.3 uur)(Japan Rail Pass). Verblijf in het Karasuma Kyoto Hotel (3n).

Kyoto is een hoogtepunt voor elke Japan-reiziger. Verspreid over de stad vormen de tempels oases van rust. Kyoto heeft goed openbaar vervoer, maar u kunt ook een fiets huren.

Dag 13 - Kyoto

Dag naar eigen inzicht in te vullen.

U kunt een bezoek brengen aan de Kinkakuji Tempel (het Gouden Paviljoen) en de Zen-tuin van de Ryoanji Tempel. Of loop langs het ‘Filosofenpad', verken de steegjes rond de Kiyomizu Tempel en bezoek het Nijo Kasteel. In de avonduren bruist de uitgaanswijk Gion.

Dag 14 - Kyoto

Dag naar eigen inzicht in te vullen.

Vandaag kunt u Kyoto verder verkennen. Neem een kijkje bij de Gosho, het oude keizerlijke paleis. Wandel door de Nishiki foodmarket of het Teramachi winkeldistrict voor ludieke souvenirs. U kunt deze dag ook gebruiken om bijvoorbeeld een dagtocht per Japan Rail Pass te maken naar Osaka of Nara.

15 Kyoto - Hiroshima

Hogesnelheidstrein (Shinkansen) Kyoto - Hiroshima (ca.2 uur) (Japan Rail Pass). Eventueel kunt u onderweg een tussenstop maken in Himeji, om hier het grootste samurai kasteel van Japan te bezoeken. Verblijf in Hiroshima in het Mitsui Garden Hotel (2n). In Hiroshima vindt u het Peace Memorial Park, opgericht ter nagedachtenis aan de atoombom die op 6 augustus 1945 de stad verwoestte.

Dag 16 - Hiroshima / Miyajima

Dag naar eigen inzicht in te vullen.

Gebruik makend van uw Japan Rail Pass kunt u vanuit Hiroshima het klassieke eiland Miyajima bezoeken. U vindt er de beroemde Utsukushima Schrijn met de Tori (toegangspoort) die bij vloed in zee lijkt te drijven.

Dag 17- Hiroshima - Beppu

Trein Hiroshima - Beppu (ruim 2 uur)(Japan Rail Pass). Verblijf in het Nogami Honkan (2n).

Beppu is een populair Japans kuuroord met meer dan 3000 warmwaterbronnen en zwavelbaden.

Dag 18 - Beppu

Dag naar eigen inzicht in te vullen.

U kunt ontspannen in een badhuis en u laten ingraven in het hete zwarte vulkanische zand. Of koop een passe-partout voor een bezoek aan de verschillende heetwaterbronnen.

Dag 19 - Beppu - Aso

Trein Beppu - Aso (ca.2 uur) (Northern Kyushu Pass). Verblijf in het Pension Bellbird (1n).

De accommodatie is hier eenvoudig, maar voor wandelliefhebbers is het Nationaal Park Aso een must. Vanuit het dorpje Aso kunt u de gigantische krater op Mt. Aso bezoeken en genieten van magnifieke vergezichten.

Dag 20 - Aso - Nagasaki

Trein Aso - Nagasaki (ca. 3 uur)(Northern Kyushu Pass). Verblijf in het Monterey Hotel (2n).

Aanrader in Nagasaki is een bezoek aan het eilandje Dejima, een historische en deels herbouwde Nederlandse VOC-vestiging.

Dag 21 - Nagasaki - Fukuoka

In de ochtend kunt u Nagasaki verkennen. Neem een kijkje in het hypermoderne historisch museum, of maak een wandeling naar het hooggelegen Glover Park voor een mooi uitzicht over de stad. Lekker eten kunt u in Chinatown. In de middag trein Nagasaki - Fukuoka (Hakata)(ca. 2 uur)(Northern Kyushu Pass). Verblijf Hakata Green Hotel, Fukuoka (1n).

Dag 22 - Fukuoka - Iki Island

Ferry Hakata - Ikishima (ca. 70 min.). Op eigen gelegenheid naar uw accommodatie. Verblijf in Ryokan Iki Shimasou (2n). Japanse kamers met gedeelde sanitaire voorzieningen. Ontbijt en diner zijn inbegrepen.

Dag 23 - Iki Island

Dag naar eigen inzicht in te delen. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige standen of een originele brouwerij.

Dag 24 - Iki Island - Fukuoka - Seoul

Ferry Ikishima - Hakata (ca. 70 min). Op eigen gelegenheid reist u per openbaar vervoer of taxi naar de luchthaven. Uw vlucht per KLM vertrekt om 21.05 uur per KL 4259 naar Amsterdam, of iedere andere luchtvaartmaatschappij.

Dag 25 - Hiermee is een einde gekomen aan uw reis door Japan.

 

De reis is dus op basis van de Japan Rail pass. Hiermee kunt u snel en comfortabel reizen.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required