Draken en vulkanen

Ga op zoek naar de ongrijpbare machtige Komodovaraan. Zwem en snorkel in het kristalheldere water van Pink Beach. Bekijk de zonsopgang boven de kratermeren van een spirituele vulkaan.

Ga op drakenjacht, loop een rokende vulkaan op, luieren op spectaculaire stranden en snorkel in kristalhelder water tijdens deze 6-daagse avontuurlijke tour door Flores en Komodo.

foto varaan op eiland komodo

Dag 1: Aankomst Maumere - Moni

 

Bij aankomst in Maumere, transfer naar Moni. Als de tijd het toelaat tijdens de rit van drie uur, stop dan bij Sikka, bekend om zijn oude kerk die dateert uit 1899, en "ikat" weven verkocht door de lokale bevolking. Bij aankomst in Moni inchecken bij de ecolodge. Vanwege het koele heuvelland zijn de kamers niet voorzien van airconditioning. 's Avonds kunje ontspannen in de ecolodge of een wandeling maken door de kleine dorpjes van Moni.

foto kratermeer Kelimutu vulkaan

Dag 2: Mount Kelimutu - Ende (B)

Word vroeg voor zonsopgang wakker en ga naar Kelimutu-vulkaan, wat 'bergen van de geesten' betekent. Een korte wandeling brengt je naar het uitkijkpunt waar je op de zonsopgang kunt wachten. Terwijl de zon langzaam opkomt, maak je foto's van de spectaculaire uitzichten op de drie kratermeren, die elk een andere kleur hebben vanwege de opgeloste mineralen in het water. Na het ontbijt ga je verder naar Ende. Bezoek het huis van Soekarno en kijk, als de tijd het toelaat, rond in het dorp Wolotopo en geniet van het uitzicht vanuit Nuabosi. Overnachting in Ende.

 

Dag 3: Transfer uit Ende (B)

Na het ontbijt in het hotel transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Labuan Bajo. Bij aankomst rijd je naar het hotel en stopt onderweg om de Batu Cermin-grot en een lokale markt te bezoeken. Overnachting in Labuan Bajo.

Dag 4: Labuan Bajo - Rinca Island - eiland Kalong (B, L, D)

Word vroeg wakker voor een spannende dag op zoek naar de beruchte Komodovaraan. De grootste levende hagedis ter wereld, ze kunnen tot een lengte van drie meter groeien en wegen 90 kilo! Transfer naar de haven en aan boord van de boot. Geniet van de lunch en het uitzicht op het tropische blauwe water en de talloze kleine eilandjes op weg naar het eiland Rinca. Sluit je aan bij een lokale ranger voor een 2 uur durende lichte trektocht door het bos en de savanne, terwijl je je camera's altijd gereed houdt voor het waarnemen van de draken. Wandeling naar het hoogste punt van het eiland voor verreikend uitzicht op de omliggende eilanden. Overnachting aan boord van het schip bij het nabijgelegen eiland Kalong.

Dag 5: Kalong - Eiland Komodo & Pink Beach - Labun Bajo (BL)

 

Na een vroeg ontbijt aan boord vertrek je op de 3-uur durende cruise naar het eiland Komodo. De lunch wordt gevolgd op het prachtige Pink Beach, waar ook tijd is om te zwemmen en snorkelen (snorkels en vinnen zijn aanwezig). Ga verder naar Komodo, waar een lokale ranger je zal begeleiden tijdens een wandeling van een uur op zoek naar wilde buffels, herten, varkens, verschillende soorten tropische vogels en natuurlijk de machtige Komodo-draken. De retourvlucht naar Labuan Bajo duurt ongeveer 4 uur. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht.

 

Dag 6: Labuan Bajo - Vertrek (B)

Geniet van het ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar je volgende bestemming.

Vierdaagse tour door Flores

 

Dag 1: Labuan Bajo - Denge (LD)

Vanuit het hotel in Labuan Bajo, of na aankomst op de luchthaven, start de rit het binnenland in. Rij door dorpen en rijstvelden en bewonder de panoramische uitzichten. Stop voor een lunch in Lembor. Rijd door naar Denge en breng de rest van de middag door met de lokale bevolking. Diner en overnachting in een pension.

Dag 2: Denge - Wae Rebo (BLD)

Begin de dag vroeg voordat het te warm wordt. Maak een bergwandeling door het regenwoud naar Wae Lomba en stop om te genieten van de natuurlijke zwembaden. Ga trek verder omhoog naar Pocoroko, waar je wordt begroet met een prachtig uitzicht op de Sawu Zee. Nu wagen we ons echt van de gebaande paden naar een gebied zonder mobiele telefoondienst.

 

De volgende stop is bij Nampe Bakok vanwaar je het uitzicht over het traditionele dorp Wae Rebo kunt bewonderen. Aankomst voor de middag in Wae Rebo. Wae Rebo is een etnisch Manggarai-dorp met traditionele huizen. Er zijn 7 unieke kegelvormige gemeenschappelijke huizen, of Mbaru Tembong, en elk huis herbergt meer dan één familie. De mensen leven van landbouwproducten zoals koffiebonen, taro en groenten. Hier heb je de unieke kans om het eenvoudige dorpsleven te ervaren door te overnachten in een van de traditionele huizen die je deelt met de lokale bevolking.

Dag 3: Wae Rebo - Denge - Labuan Bajo (BL)

Breng je ochtend door in het dorp en trek daarna bergafwaarts naar waar de auto op je wacht. Rijd naar Labuan Bajo met lunch onderweg. Aankomst in Labuan Bajo aan het eind van de middag of avond. Overnachting in Labuan Bajo.

Dag 4: Labuan Bajo - Vertrek (B)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor je verdere bestemming.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required
foto varaan op eiland komodo
foto kratermeer Kelimutu vulkaan
foto varaan op eiland komodo
foto kratermeer Kelimutu vulkaan
foto varaan op eiland komodo
foto kratermeer Kelimutu vulkaan