Lombok Villages & Waterfalls

 

Reis naar het binnenland van het eiland waar ongerepte dorpen, heilige bronnen en tuimelende watervallen wachten.

In de ochtend vertrekken we vanuit Sengiggi langs een schilderachtige weg langs aangelegde rijstvelden. Aankomst in het traditionele dorp Karang Bayan. Bezoek enkele van de traditionele huizen en observeer het dagelijks leven van de dorpsbewoners. Kijk hoe ze olifantsgras met de hand tot ingewikkelde dozen weven. Vervolgens ga je door naar de waterbronnen van Suranadi, gelegen aan de rand een beschermd bos, waar families van grijze apen leven. In het tempelcomplex zijn verschillende heilige bronnen waarvan het water afkomstig is van de berg Rinjani. Lokale mensen komen hier om te bidden en een wens te doen bij de fonteinen.

Nadat je in Sedau bent gestopt om van het uitzicht te genieten, rijd je verder door afgelegen dorpen. Houd een oogje open voor de lokale dorpsbewoners die de droge takken verzamelen uit het omliggende bos. De volgende stop is bij een reeks spectaculaire watervallen. Vertrek te voet langs schilderachtige bergpaden naar de eerste waterval, Benang Kelambu. De naam betekent het gordijn van draden als het water lijkt op een vitrage als het tussen dik mos en planten naar beneden stroomt. Loop vanaf hier een beetje verder naar de Benang Stokel-waterval, waarvan de naam een ​​rol draden betekent. Het water tuimelt ongeveer 20 meter langs een steile rotswand naar een prachtige heldere vijver. Koel af met een verfrissende duik in het schone bergwater.

Aan de voet van de berg Rinjani ligt de Sendanggile-waterval, een prachtige herfst omringd door rotsen en bomen. Loop een beetje verder stroomopwaarts naar de Tiu Kelep-waterval, een torenhoge waterval die zich stort in een natuurstenen amfitheater dat nevelwolken opwerpt. Je kunt zelfs in het zwembad waden aan de voet van de herfst. Men denkt dat het koele zoete water rijke mineralen bevat als het uit de krater van het meer van Segara Anak in de berg Rinjani stroomt.

Rinjani en de Hooglanden

 

Rijd vanuit Senggigi langs de weg langs de kust. Stop bij Segenter, een traditioneel Sasak-dorp. De meeste huizen hebben piramidevormige daken gemaakt van riet en muren gemaakt van geweven bamboe. Loop rond in het dorp en stop om te kletsen met de lokale bevolking, die graag hun levensverhaal met je delen.

Je rijdt naar Sembalun dorp gelegen op een hoogland in de oude caldera van de vulkaan. De boeren in het dorp verbouwen een verscheidenheid aan groenten en gewassen in de vruchtbare grond rondom het dorp. Geniet van het uitzicht op de omliggende velden en rijstvelden. Bij Sapit stop je om het panoramische uitzicht op de zuidelijke regio van Lombok te fotograferen voordat je terug naar het hotel rijdt.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required