Myanmar Odessey 20 dagen

Dag 1

Aankomst in Yangon/ Rangoon

Na aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel en checkt u in.

Dag ter vrije besteding.

Yangon ligt in een vruchtbare delta in het zuiden van Myanmar aan de brede Yangon rivier. De stad heeft boomrijke boulevards waar boven glanzende stoepa’s uitsteken. Het is de hoofdstad van Myanmar sinds 1885, toen de Britse bezetters geheel Myanmar veroverden en Mandalay als hoofdstad van het Birmese koninkrijk in hun handen viel.

 

Dag 2 Yangon

Ontdek deze prachtige stad door te beginnen met een bezoek aan de Sule Pagode. Een glimmende achthoekige pagode midden in de stad. Vervolgens bezoekt u het Nationaal Museum, waar u een goed inzicht krijgt in de geschiedenis van Myanmar op het gebied van kunst en cultuur. U ziet hier o.a. de 8 meter hoge (Sihasana) leeuwen troon. Eigendom van de laatste Birmese koning. Daarna wordt een bezoek aan de levendige Bogyoke UANG SAN (Scott) markt gebracht. Hier vind u handwerk, stoffen, edelstenen en andere zaken uit geheel Myanmar. In de middag bezoekt u een paar bekende Pagodes waaronder de Botataling Pagode welke is vernoemd naar de 1000 krijgers die Relikwieën van Boeddha 2000 jaar geleden over brachten naar Myanmar. En de Ngadatkyipaya met een afbeelding van een zittende Boeddha. Als laatste bezoekt u de Shewdagon Pagode, het hoogtepunt van elk bezoek aan Yangon. De meest heilige plek van het land vanwege de 8 haar relikwieën van Boeddha. Deze pagode is het mooist in het licht van de ondergaande zon.

Dag 3 Yangon-Heha-Pindaya

U vliegt van Yangon naar Heho en wordt daar opgewacht door een chauffeur die u verder brengt naar Pindaya. Hier ontdekt u de spectaculaire Pindaya grotten. Deze in een kalkstenen richel ontstane grotten, die uitkijken over het meer, huisvesten meer dan 8000 Boeddha beelden.

Vlakbij de grotten net onder de richel, bezoekt u de Shwe U Min Paya  een groep lage stoepa’s.

U overnacht te Pindaya

 

Dag 4 Pindaya naar het Inle meer.

U reist per voertuig naar Het Inle meer alwaar u een boottocht maakt . Het prachtige en kalme meer is omgeven door hoge bergen en gelegen in de Shan staat. Op het meer ziet u idyllische vissersboten en drijvende water planten.

De techniek van de vissers is uniek in de wereld. U boekt ook nog een drijvende tuin, een markt en een Intha dorp aan het meer.  Deze dag bezoekt u ook nog de Phaung Daw OO Pagode , het Inn Paw Khon dorp dat bekend staat vanwege de Lotus en de zijde weeftechnieken en het Nga Phe Kyaung klooster. Overnachting aan het Inle meer.

Dag 5 Inle meer

Vandaag gaat u per boot naar de westzijde van het meer. Hier vindt u de trap naar het verborgen Indein tempel complex. Dit aan de overs van het meer gelegen complex, bestaat uit honderden overgroeide stoepa’s. De tocht gaat verder langs rijstvelden naar het dorp Sae Ma. Maak van de gelegenheid gebruik om een lokale dorp of school te bezoeken en ontmoet de bewoners. Voor u terugkeert per boot, wordt er nog een klooster bezocht en maakt u kennis met het klooster leven.

Overnachting aan het meer.

 

Dag 6 Inle Meer.

U trekt de bergen in door prachtige landschappen waarbij u langs de Pa O dorpen komt en onderweg een lokale markt bezoekt. Het doel zijn de indrukwekkende Kakku tempels, met een complex van 2000 Boeddha stoepa’s waarvan de vroegste uit de 12e en 13e eeuw stammen. Niet alle stoepa’s hebben het overleefd. Terugkeer naar Nyaung Shwe per voertuig en vervolgens per boot naar uw hotel. Overnachting aan het meer.

Dag 7 Inle-Heho-Mandalay

Per veerboot gaat u terug naar het vaste land, alvorens u naar Heho wordt gebracht voor de vlucht naar Mandalay.

Middag ter vrije besteding. Overnachting te Mandalay.

 

Dag 8 Mandalay.

Hoewel Yangon als economische hoofdstad van het land geld is Mandalay de culturele en religieuze hoofdstad. Met een lange geschiedenis die terug gaat tot de laatste royals. In de ochtend gaat u naar Mahamuni Paya . De Mahamuni afbeelding in dit complex is het meest aanbeden beeld in Myanmar. Overgoten met 15 cm bladgoud. Om 4 uur ’s ochtend komen de aanbidders al bijeen om de ceremony van het wassen van de afbeelding mee te maken. Onderweg naar de Pagode kan men ook nog het proces van het bladgoud aanbrengen mee maken. Voor de lunch brengt u ook nog een bezoek aan een werkplaats waar men brons giet, marmer bewerkt, hout bewerkt en waar ze poppen maken.

In de middag bezoekt u de meest interessante paleizen en tempels van de stad.

Om te beginnen met de Shwenandaw Kyaung oftewel het Gouden teak klooster. Wij vervolgen de excursie naar Kyaukawgyi Paya beroemd vanwege de uit 1 blok marmer gehouwen zittende Boeddha en het elegante Sandamani Paya . Als laatste wordt een bezoek gebracht aan Kuthodaw Paya dat bekend staat om het grootste boek ter wereld. Rond de centrale stoepa zijn er miniaturen welke 729 marmeren tabletten bevatten waarop de gehele Triptkata staat, het geschrift van Boeddha zelf. Overnachting te Mandalay.

Dag 9 Mandalay.

Vandaag bezoekt u 3 voormalige hoofdsteden van Myanamar, elk met hun eigen unieke bezienswaardigheden. U start met een rit naar Amarapura waar u het Mahagandayon klooster bezoekt. Halverwege de ochtend gaan de monniken en nonnen in een rij staan om de gulle gaven van gelovige Boeddhisten in ontvangst te nemen. Daarna door naar Sagaing, het spirituele centrum van Myanmar. Hier vindt men honderden stoepa’s, kloosters en tempels. Sagaing Hill staat wel bekend als het levende Bagan.

U stopt bij de beroemdste tempels zoals Tupayon Paya en Hsinmyashin Paya en de Pagode van de vele olifanten. Wij steken de rivier over per veerboot naar Inwa. Deze op de oevers van de rivier de Irriwaddy gelegen voormalige hoofdstad, is nu een oase van landelijke rust . Hier kunt u met paard en wagen een relaxt ritje door het landschap maken, met een kort bezoek aan Bagaya Kyaling, een uit teakhout opgetrokken klooster. Plus de Maha Aungme Bozan Kyang en de Nan Myint toren.

Onderweg zijn er nog handwerklieden te zien die schalen maken van ijzer. Wij keren terug naar Amarapura om de dag te beëindigen op de prachtige teakhouten brug de Bein’s Bridge. Deze één kilometer lange brug is de verbinding over het Taungthaman meer. In de avondschemering geniet de lokale bevolking samen met monniken van de zonsondergang.

Overnachting te Mandalay.

 

Dag 10. Mandalay

Wij reizen vandaag stroomopwaarts over de rivier naar Mingun, onderweg geniet u van de rust, de vissersdorpjes, marktschepen, vrouwen die de was doen en langs de waterkant spelende kinderen. U bezoekt de uitgestrekte ruïnes van Mingun Paya , een monument van menselijke ambitie.  Na de nabij gelegen Pagodes bezocht te hebben, gaat u weer stroomafwaarts naar Mandalay.

In Mandalay ziet u  Zeigyo ( Zay Cho) een plek waar zowat alles dat in Myanmar geproduceerd wordt is te vinden: Sieraden, stoffen en allerhande gebruiksartikelen. De dag wordt afgesloten op Mandalay Hills met een mooie zonsondergang. Overnachting te Mandalay.

Dag 11 Mandalay

U reist noordoost over vlaktes, heuvelopwaarts over slingerende wegen met spectaculaire vergezichten. De facinerende stad Pyin OO Lwin, thuis van Nepalezen en Indiers dankzij het feit dat de Britten, tijdens de koloniale overheersing, hier een station hadden aangelegd. De stad heeft een prettig klimaat door zijn wat hogere ligging, zelfs tijdens het warme seizoen. De botanische tuin is tijdens de 2e wereld oorlog aangelegd door Turkse gevangenen.  Queen Victoria heeft de stad een klokkentoren geschonken, de Purcell Tower. Bovenop de heuvel bij Naung Kan Gyl heeft u een schitterend uitzicht over het idyllische stadje.  U gaat verder naar de 100 jaar oude Kerk van de Immaculate Conception, met een stenen heiligdom, een klokkentoren met indrukwekkende beschilderde houten plafonds.

Als laatste bezoeken wij de Peikchin grotten. Deze grote aan de Hindoeïstische  Boeddha gewijde grot was ooit opgericht door Nepalezen. Nu vindt u er ook moderne Boeddha’s en modellen van beroemde Pagodes.

Overnachting te Mandalay.

 

Dag 12  Mandalay -Bagan

Vandaag reist u over land van Mandalay naar Bagan.

Bagan is een spectaculaire vlakte bij de Irrawaddy rivier. Vol met tempel ruïnes van meer dan 800 jaar oud. De oudste bewoning gaat terug tot aan onze jaartelling, maar de Gouden eeuw voor Bagan was de periode rond 1074 toen men Thaton veroverde.

Dag 13 Bagan.

De eerste volle dag Bagan. U begint met de Shwezigon Paya pagode die gedeeltelijk gebouwd is door Koning Anawrahta om de relikwieën van Boeddha een waardige plaats te geven. De stoepa’s prachtige klokvorm heeft als voorbeeld gediend voor de later gebouwde stoepa’s in Myanmar. Vervolgens komt de Gubyaukhyi Tempel bij Wetkyi-Inn aan bod. Deze tempel met zijn statige architectuur is gebouwd in de 13e eeuw en heeft afbeeldingen van het leven van Boeddha. Vervolgens gaat u naar Ananda Pahto, een van de mooiste, grootste en best bewaard gebleven van de Bagan tempels.

Er staan nog meer tempels op het programma, de Gubyaukgyi tempel bij Myinkaba. Deze is beroemd vanwege de goed bewaard gebleven fresco’s uit de 12e eeuw op de buitenmuren. Verder zijn er nog prachtige schilderijen te bewonderen die gelden als de oudste in Bagan.

De Manuha Tempel is als volgende aan de beurt, hier vind men de ongewone combinatie van 3 zittende en 1 liggende Boeddha.

De Shwesandaw Paya is het 1e monument in Bagan waarbij trappen leiden vanaf de voet tot aan de rondingen van de Stoepa’s. Hier kan men genieten van de onvergetelijke zonsondergangen.

Overnachting te Bagan.

 

Dag 14 Bagan.

Vandaag brengt u o.a. een bezoek aan Mount Popa en Salay. Mount Popa is een cylindrische heuvel  die scherp boven de omliggende omgeving uitsteekt. Het wordt verondersteld de belangrijkste plaats van de geesten te zijn in Myanmar.  Bezoekers gaan via een trap die de berg omcirkelt naar de top, gadegeslagen door nieuwsgierige apen. Op de top vind u een klooster en een tempel. Met 37 heiligdommen voor alle geesten en een spectaculair uitzicht over de regio. Eenmaal weer beneden gaat u naar het idyllische dorpje Salay. Hier staat het oudste uit hout opgetrokken klooster van Myanmar. Hier vind u afbeeldingen van de Ramayana. Dwaal door het dorpje, bezoek de markt en tot slot is er dan nog het Thar Ta Na Yaung Chi klooster, dat dient als weeshuis. Overnachting te Bagan

Dag 15 Bagan

De laatste volle dag in Bagan. Waarbij u wordt overladen met hoogtepunten.

Om te beginnen de Mahabodhi tempel, een tempel gebouwd in het gedachte goed van Mahabodhi bij Bodh Gaya in India tijdens de regeer periode van Koning Nantaungmya in de 12e eeuw. Deze tempel stamt uit de late bloeiperiode van Bagan en de Mahabodhi is de enige in zijn soort. Vervolgens komt de Dhamayangyi tempel aan bod, waarvan men zegt dat deze het mooiste metselwerk heeft in Bagan. U vervolgt uw weg naar het hoogste gebouw van Bagan. De Thatbyinnyu tempel is 61 meter hoog  gebouwd in de 12e eeuw, door koning Alaungsithu. De rest van de middag is ter vrije besteding, overnachting te Bagan.

 

Dag 16 Bagan via Yangon naar Kyaikhtiyo.

U vliegt naar Yangon en vervolgt uw weg westelijk per auto/busje naar  Bago.

Bago is een historische stad die in 573 na christus werd gesticht door Thamala en Wimala, de 2 Mon broers van adellijke komaf.

Bezoek een typisch lokaal klooster en bekijk de dagelijkse gang van zaken van de monniken. U gaat door naar de levensechte Shwethalyaung liggende Boeddha, ook zijn hier nog haren te vinden van Boeddha. Verdere hoogtepunten zijn o.a. de Kyaik Pun Paya met 4 gigantische Boeddha’s die tegen een pilaar rusten en de Maha Kalyani Sima . De reis gaat verder naar Kyaikhtiyo waar u overnacht.

Dag 17 Kyaikhtiyo naar Mawlamyine

Kyaikhtiyo is een van de heiligste pelgrim plaatsen in Myanmar. De plaats staat beter bekend als de Gouden Rots. De tempel op de top van de berg Kyaikto tart de wetten van de zwaartekracht. Volgens gelovigen is het dan ook de kracht van relikwieën van Boeddha, die één en ander op zijn plaats houdt. U vervolgt uw weg zuidwaarts naar Mawlamyine en onderweg maakt u een stop om Baying Nyi Naung Gu te bezoeken. Een natuurlijke kalkstenengrot met een heet water bron welke volgens zeggen geneeskrachtige werking heeft. De bron is verdeeld in drie baden, één voor de monniken, één voor mannen en één voor vrouwen. Na dit bezoek gaat u naar Hpa An de hoofdstad van de Kayin provincie, een druk commercieel knooppunt, bewoond door de Kayin bevolkingsgroep. Van heinde en verre komen hier de boeren op de vreemdste voertuigen hun producten verkopen op de markt. Struin langs alle stalletjes en bezoek de Shwe Yin Myaw Paya pagode en eindig bij het stadhuis voor het beste zicht op de Zwekabin berg die afsteekt in de verte. Overnachting te Mawlamyine.

 

Dag 18 Mawlamyine.

Reis met de lokale veerboot naar Bilu Kyun (ook wel het Ogre/ monster eiland genoemd).

Hier bezoekt u de lokale dorpen waar men pijpen, ballpoints, rubber banden en kokosnoot touwen en andere voor dagelijks gebruik benodigde artikelen maakt. Overnachting te Mawlamyine.

Dag 19 Mawlamyine naar Yangon.

De excursie van vandaag voert u per boot naar Gaungse Kyun, oftewel het shampoo eiland. Dit schilderachtige eiland ten noordwesten van Mawlamyine heeft deze naam gekregen dankzij de koninklijke haar was ceremonie van de Ava. Men gebruikte hiervoor bronwater van het eiland.

U reist verder naar Yangon via Thaton. Lang voordat Bagan bekend werd was Thaton de belangrijkste plaats van het Mon koninkrijk, dat zich uitstrekte van de oevers van de Irrawaddy rivier delta tot aan soort gelijke delta’s in Thailand.

De stad heeft veel bomen en langs de hoofdweg staan veel koloniale huizen.

In de heuvelachtige omgeving staan nog enkele oude stoepa’s.

Overnachting te Yangon.

 

Dag 20 Yangon.

Aan elk sprookje komt een eind , u gaat weer naar huis.

 

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required