Logo van zuid amerika specialist Latin Travel Bart Limburg TravelXL

Peru - 22-daagse Privé rondreis

Lima – Paracas – Arequipa – Titikaka Meer – Cuzco – Machu Picchu - Amazone

 

Peru – Ook wel bekend als het Koninkrijk van de Zon, Peru is één van de meest representatieve landen van Latijns Amerika door haar mix aan de Indiaanse, Afro Amerikaanse en Europese culturen. Peru is een land waar de traditionele gebruiken de basis vormen voor het leven in Peru vandaag de dag. De grote contrasten in de verschillende landschappen en bevolking is de reden waarom Peru zo indrukwekkend is om te bezoeken.

De Stad van de Koningen was ooit het scenario van de oorlog tegen de Spaanse overheersers, die op een meedogenloze jacht naar Goud waren. De grootste schat was de verborgen stad van de Inca’s: Machu Picchu, welke de Spanjaarden nooit gevonden hebben. Machu Picchu is niet de enige Highlight in Peru. In Peru vindt u ook de beroemde Nazca Lijnen, een serie van mysterieuze grote afbeeldingen in de Nazca woestijn. Tot op de dag van vandaag weet niemand zeker hoe deze afbeeldingen daar zijn gekomen. De Tempel van Pachacamac in Lima, het Titikaka Meer in Puno, de Stad van Chan, het regenwoud en de Colca Canyon zijn andere voorbeelden van indrukwekkende bezienswaardigheden in Peru.

 

Vluchten

Dag 1: Amsterdam – Madrid: 08:05 – 10:40u

Madrid – Lima: 13:10 – 19:15u

Dag 21: Lima – Madrid: 11:45 – 06:30u (11 augustus)

Madrid – Amsterdam: 08:55 – 11:35u

Ook non-stopvluchten mogelijk

 

Beknopt reisschema:

Dag 1 – 3:   Lima

Dag 3 – 6:  Paracas

Dag 6 – 7:    Lima

Dag 7 – 8:    Arequipe

Dag 8 – 9:   Colca Canyon

Dag 9:   Colca - Puno

Dag 10:   Puno – Titikaka meer

Dag 11:  Puno - Cuzco

Dag 12 - 13:  Cuzco

Dag 14:  Cuzco – Heilige Vallei

Dag 15:   Heilige Vallei - Machu Picchu

Dag 16:  Machu Picchu - Cuzco

Dag 17 - 20:   Amazone

Dag 20:  Amazone – Lima

Dag 21:  Lima – Amsterdam

Dag 22:  Amsterdam

Uitgebreide dag tot dag beschrijving:

 

Dag 1-3: Amsterdam– Lima

• Transfer luchthaven – hotel

• 2 nachten in Hotel Britania Miraflores; inclusief ontbijt

• Inclusief: Stadstour Lima

 

Na aankomst in Lima wordt u van de luchthaven naar het hotel gebracht. Hier verblijft u 2 nachten.

 

Lima - Het plein ‘Plaza de Armas’ bevindt zich in het historische hart van Lima.

Rondom dit plein zijn een aantal indrukwekkende gebouwen te vinden, zoals de kathedraal, het bisschopsambt en het presidentieel paleis. Ook kunt u een bezoek brengen aan het San Francisco klooster, hier vindt u de grootste collectie aan religieuze kunst van Zuid Amerika. Vervolgens zijn de moderne wijken van Miraflores en San Isidro langs de mooie kustlijn erg de moeite waard. Conclusie: Lima is een leuke, koloniale stad aan zee en heeft een mooie boulevard. Er zijn veel uitgaansgelegenheden, restaurants, winkels en pleinen.

 

Dag 2

Inclusief: stadsexcursie Lima (4 uur)

Vandaag maakt u kennis met de hoofdstad van Peru tijdens een interessante stadsexcursie.

Het plein ‘Plaza de Armas’ bevindt zich in het historische hart van Lima.

Rondom dit plein zijn een aantal indrukwekkende gebouwen te vinden, zoals de kathedraal, het bisschopsambt en het presidentieel paleis. Aansluitend bezoekt u het San Francisco klooster en reist u via de moderne wijken van o.a. Miraflores en San Isidro langs de kust terug naar uw hotel. Lima is een stad aan zee en heeft een mooie boulevard. Er zijn veel uitgaansgelegenheden, restaurants, winkels en pleinen.

Dag 3-6: Paracas

• Transfer hotel - busstation

• Openbare bus naar Paracas

• Transfer busstation - hotel

• Inclusief: tour naar Paracas Natuur Reservaat

• 3 nachten in hotel La Hacienda Paracas; inclusief ontbijt

• Inclusief: Vlucht over de Nazca lijnen

• Inclusief: Tour naar Islas Ballestas

• Transfer hotel - busstation

• Openbare bus terug naar Lima

 

Vanochtend wordt u opgehaald en reist u per openbare bus naar Paracas waar u na aankomst wordt ontvangen in het hotel. Die middag gaat u direct op ontdekking in het Paracas Natuur Reservaat. Hier zijn vele stranden aan de rand van de woestijn met een zeer authentieke variatie aan flora en fauna te vinden. Onder andere vanaf het La Aguada uitzichtpunt zijn flamingo’s te bewonderen.

 

Dag 4

Vandaag staat de prachtige vlucht over de Nazca lijnen op het programma. U wordt van het hotel naar Pisco airport gebracht vanwaar de vlucht begint. De prachtige vlucht duurt ca. 90 minuten en u vliegt over de verschillende lijn-tekeningen heen. De rest van de dag is ter vrije besteding in Paracas.

 

Dag 5

In de ochtend brengt u een bezoek aan Islas Ballestas. Wegvarend uit de haven is de beroemde Candelabro te bewonderen, het begin van de Nazca lijnen. Tijdens de tocht is een veelzijdigheid aan flora en fauna te bewonderen. Tijdens een boottocht langs deze indrukwekkende kust ziet u pinguïns, honderden vogels en zeeleeuwen. In de middag maakt u optioneel ook een tour naar Ica en haar omgeving. Vele opgravingen zijn hier te vinden, ook komt u bij een authentieke wijnboerderij en de prachtige Huacachina Lagune tussen de zandduinen mag ook niet ontbreken tijdens deze tour.

 

Dag 6

Vandaag reist u per openbare bus weer terug naar Lima. Uw vervoer van- en naar het busstation in Paracas / Lima wordt verzorgd. U verblijft 1 nacht in Lima.

Dag 7: Lima - Arequipa

• Transfer hotel - luchthaven Lima

• Binnenlandse vlucht Lima – Arequipa

• Transfer luchthaven - hotel in Arequipa

• 1 nacht in Hotel Casa Andina Classic Arequipa; inclusief ontbijt

 

Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Arequipa. Bij aankomst wordt u naar het hotel gebracht.

 

Arequipa - Deze mooie koloniale witte stad wordt omringd door 3 imposante vulkanen, het is een charmante stad met prachtige koloniale gebouwen, gezellige pleinen en vele terrasjes en restaurantjes. Vanaf het Carmen Alto district kunt u genieten van een mooi uitzicht op de stad en de omgeving van het berglandschap, valleien en Incaterrassen. Het Santa Catalina Klooster is het meest imposante religieuze gebouw van Peru. Het is midden in de koloniale stad Arequipa gelegen en het leven van de kloosterzusters staat in groot contrast van wat men zou verwachten van hen die hun kloostergelofte hebben uitgesproken. Het klooster is in september 1579 opgericht door de beschermheiligen van St Catherina van Sienna en de deuren van dit klooster zijn pas in 1970 voor de rest van de wereld geopend. Het indrukwekkende klooster is verspreid over een gebied van 20 km2 en het 16e en 17e eeuwse ontwerp is geheel intact gebleven.

 

Dag 7:

Optioneel: Halve dag stadsexcursie Arequipa inclusief Santa Catalina klooster

Nadat u in het hotel in Arequipa bent ingecheckt volgt een stadstour. Deze mooie koloniale witte stad wordt omringd door 3 imposante vulkanen, het is een charmante stad met prachtige koloniale gebouwen, gezellige pleinen en vele terrasjes en restaurantjes. Vanaf het Carmen Alto district kunt u genieten van een mooi uitzicht op de stad en de omgeving van het berglandschap, valleien en Incaterrassen. Vervolgens bezoekt u de residentiële wijken San Lázaro and Yanahuara, waarvan de laatstgenoemde een mooie kerk herbergt.

Vervolgens staat Arequipa´s kathedraal en de "Plaza de Armas" op het programma met aansluitend de jezuïetenkerk ‘Compania de Jesus’ met Spaanse en inheemse decoraties.  Het Santa Catalina Klooster is het meest imposante religieuze gebouw van Peru.

Het is midden in de koloniale stad Arequipa gelegen en het leven van de kloosterzusters staat in groot contrast van wat men zou verwachten van hen die hun kloostergelofte hebben uitgesproken. Het klooster is in september 1579 opgericht door de beschermheiligen van St Catherina van Sienna en de deuren van dit klooster zijn pas in 1970 voor de rest van de wereld geopend. Het indrukwekkende klooster is verspreid over een gebied van 20 km2 en het 16e en 17e eeuwse ontwerp is geheel intact gebleven.

 

Middag is ter eigen besteding

Dag 8 – 9: 2-daags arrangement Colca Canyon

• 2-daags arrangement Colca Canyon

• 1 nacht in Casa Andina Classic Colca; inclusief ontbijt, lunch & diner

2-daags arrangement naar de Colca Canyon, optioneel inclusief lunch en diner

 

Dag 8:

Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend voor een 2-daags arrangement naar de Colca Canyon.

Deze vallei is twee keer zo diep als de Grand Canyon met een lengte van meer dan 100km in de Verenigde Staten. Het is een adembenemend gebied met ontelbare landbouwterrassen en prachtige Andesdorpjes. U doorkruist een desolaat landschap van meren, grazende lama’s, alpacas en guanacos en reist naar de plaats Chivay waar uw hotel is gelegen. De weg leidt u langs de vulkanen Misti, Chachani, Ampatao en Sabancaya. Verder rijdend naar het dorp Chivay ziet u de spectaculaire kleurrijke terrassen van de Colca Vallei. Hier checkt u in in het hotel. In de middag kunt een wandeling vanuit Chivay en genieten bij La Calera hot springs. De entree hiervoor is ca. €12,- per persoon.

 

Dag 9:

Na een vroeg ontbijt bezoekt u El Mirador (de Uitkijk) op een hoogte van 3800m genaamd ‘Cruz del Cóndor’. Hier vandaag heeft u een fantastisch uitzicht over de vallei en kunt u de immens grote Andes Condor aanschouwen, die in dit gebied leeft. Aansluitend reist u door naar Puno, de hoofdstad van het Peruaanse hoogland dat aan het Titikaka meer is gelegen. Dit is de leefomgeving van lamasoorten zoals vicuñas en alpacas, maar ook van een kleurrijke indianenbevolking.

Dag 10: Puno – Titikaka Meer

• 2 nachten Hotel Casa Andina Puno Tikarani; inclusief ontbijt

• Inclusief: Excursie Uros & Taquile (duur circa: 8 uur, lunch inclusief)

 

Dag 10:

Dagexcursie Uros & Taquile
U vertrekt voor een dagexcursie naar het Titicaca meer met bezoek aan de drijvende eilanden van de Uros en daarna Taquile eiland. De Uro’s zijn de oudste bewoners die de leefgewoonte van hun voorouders de Aymara’s in stand houden. Hun huizen zijn van riet en gebouwd op rieten eilanden, zelfs de boten zijn uit hetzelfde riet vervaardigd. U vaart vervolgens naar Taquile, een eiland (6km2) met interessante pre-inca en inca-ruines. Hier zijn geen motorvoertuigen te vinden en het land wordt nog met de ploeg bewerkt. De  inwoners gaan traditioneel gekleed en de mannen staan bekend om hun breikunsten, de vrouwen spinnen en weven. Op het hoofdplein kunt u kennis maken met de bijzondere weefkunst van de bewoners, hier ziet u ook de typische klederdracht.

Dag 11: Puno – Cusco

• Dagexcursie: overland transfer van Puno naar Cuzco: ca. 9 uur inclusief lunch

• 3 nachten in San Agustin Internacional Cuzco; inclusief ontbijt

 

Dag 11:

Dagexcursie / overland transfer per shuttle bus van Puno naar Cuzco, lunch inclusief

Op de prachtige route van Puno naar Cuzco bezoekt u onder andere Pucara, beroemd om haar pottenbakkerij en specifiek ‘Toritos de Pucara’ (de kleine stieren van Pucara). U kunt een bezoek brengen aan het Pucara Stone Museum waar de pre-Inca cultuur wordt tentoongesteld. Ook bezoekt u de Andahuaylillas kerk, welke bekend staat als de Sixtijnse Kapel van Amerika, door de kwaliteit aan schilderingen. Ook bezoek u de Raqchi ruïnes. Dit zijn de enige ruïnes waarbij de muren nog steeds staan op een basis van stenen Inca muren. Dit was een gewoonte in het Inca tijdperk, maar door weersinvloeden en de Spanjaarden zijn er haast geen bewaard gebleven.

 

Dag 12 - 13: Cuzco

• 2 dagen ter vrije besteding, wennen aan de hoogte en een paar rustigere dagen halverwege de reis.

Dag 14: Cuzco - Heilige Vallei
• Inclusief: Excursie naar markt in Pisac en de ruïnes van Ollantaytambo
• 1 nacht in San Agustin Urubamba; inclusief ontbijt.

 

Dagexcursie naar markt van Pisac en ruïnes van Ollantaytambo (6u)

U bezoekt u de indianenmarkt in Pisac, een dorp in de Heilige vallei met een pittoresk koloniaal karakter. De markt vindt op dinsdag, donderdag en zondag plaats en is werkelijk een schitterend en kleurrijk schouwspel. U ziet indianen te paard of lama’s die zwaar bepakt zijn met handelswaar dat in grote doeken is gewikkeld. U maakt kennis met allerlei eeuwenoude rituelen en er wordt onderling druk onderhandeld in het Quechua, de inheemse taal. U vindt er traditionele handwerkproducten zoals bontgekleurde doeken en tapijten, alpaca truien, sieraden etc.

Vervolgens brengt u een bezoek aan de ruïnes van Ollantaytambo inclusief bezoek aan het dorp en de heiligdommen en het inca-fort dat tegen een heuvel is gelegen en wordt omringd door indrukwekkende terrassen. Een belangrijke plek voor de Inca’s, want de intensieve landbouw die hier beoefend werd was van belang voor de voedselvoorziening. Zo zijn er in de omgeving vele bouwconstructies te vinden die de voorraad van voedsel mogelijk maakten. Het is zeer de moeite waard om naar de top van het fort te klimmen voor een prachtig uitzicht over de vallei en de omliggende bergen.

U verblijft vannacht in de heilige vallei.

Dag 15 - 17: Machu Picchu

• Machu Picchu

• Rondleiding met gids Machu Picchu

• 1 nacht in Casa Andina Machu Picchu; inclusief ontbijt & diner

• 1 nacht in San Agustin Internacional Cuzco; inclusief ontbijt

 

Vroeg in de ochtend staat u op en vertrekt de bus naar Ollantaytambo treinstation voor de trein naar Aguas Calientes / Machu Picchu. U maakt een uitgebreide wandeling over het complex met de gids. De begeleide rondleiding duurt ca. 2 uur en daarna heeft u vrije tijd om op eigen gelegenheid rond te wandelen. Na het bezoek blijft u in de buurt van Machu Picchu om de volgende ochtend in alle rust Machu Picchu een tweede keer te kunnen bezoeken. In de middag neemt u de trein van Aguas Calientes terug naar Ollantaytambo en vandaar wordt u terug naar het hotel in Cuzco gebracht. U verblijft nog 1 nacht in hotel Jose Antonio Cuzco voordat uw Amazone avontuur begint.

 

Machu Picchu - De citadel is gelegen op een hoogte van 2360m en kijkt uit over de Urubamba vallei. Machu Picchu is nimmer door de Spanjaarden ontdekt en tot vandaag de dag alleen per trein of te voet bereikbaar. Het  is één van de meest indrukwekkende plekken in de wereld. U zult versteld staan van de bouwwerken die zijn opgetrokken uit grote stenen die feilloos op elkaar aansluiten zonder dat daarbij enige vorm van cement is gebruikt.

Dag 17 - 20: Amazone

• Transfer hotel – luchthaven

• Binnenlandse vlucht Cuzco – Puerto Maldonado

• 4 dagen / 3 nachten Amazone Arrangement; inclusief volpension & tours

 

Corto Maltes Amazonia Lodge

De Corto Maltes Amazine lodge heeft 27 comfortabele houten bungalows die zeer mooi afgewerkt zijn in zijn natuurlijke omgeving.  Kamers met 2 bedden of triples. Elke bungalow heeft zijn eigen badkamer met 24 h per dag heet water, een terras met hangmat waar de een prachtig beeld hebt over de madre de dios rivier en de jungle waar we midden in zitten. Privacy is gegarandeerd in de bungalows daar ze ver genoeg uit elkaar staan. Elke bungalow heeft zijn eigen safe voor waardevolle papieren en dingen.

 

Dag 17:

Aankomst + cocktail + jungle wandeling

Ontvangst op de luchthaven van puerto maldonado Padre Aldamiz. Hier wacht jullie professionele gids je op en brengt je in een busje naar ons kantoor dicht bij de kade waar we ons inschrijven en de officiele vaar permits krijgen. De gids blijft heel je verblijf bij je. Je kan hier ook je grote bagage (dingen die je niet nodig hebt op de jungle lodge) achterlaten. Ondertussen kan je een bezoekje brengen aan het hoofd plein, of wat foto’s nemen van de prachtige omgevingen de Madre de Dios rivier,

We schepen in, in Capitania haven, en varen naar onze lodge voor ongeveer 40 minuten over de Madre de dios rivier in onze typische amazone boot. Bij aankomst krijg je een welkomst cocktail van tropisch fruit en krijg je de sleutels van je bungalow. Direct nadien kan je genieten van de lunch. Onze keuken staat bekend om zijn mooie presentatie en goede smaak, bereid door onze Franse chef Na de lunch heb je wat vrije tijd, relax in de hangmat van je bungalow of neem een dip in ons zwembad. Om 3:30pm: Word het tijd voor het eerste contact met onze Jungle. Op deze wandeling door de jungle zie je een grote variatie van tropische planten, medicinale planten, insecten, vlinders  en andere dieren. Op de terugweg maak je een korte stop bij het uitkijkpunt. Hier kan je toekans, papegaaien en andere vogels zien. Dan keer je terug naar de lodge voor de prachtige zonsondergang over de rivier. De wandeling duurt 2,5 a 3 h.

In de lodge kan je wederom genieten van een verfrissende duik of neem je een exotische cocktail op het terras van onze bar.

7pm: Voor het avondeten gaan we op een nachtelijke boottrip, een kleine safari, om de glinsterende ogen te spotten van kaaimannen, die in deze rivier leven. Dit door middel van zaklampen.

8pm: Na ons heerlijk avondmaal, kan je nog  relax genieten van onze relaxstoelen op het balkon en de dag bespreken, of kan je vrienden maken met een borrel in onze bar. Of je kan het Zuiderkruis zoeken in de prachtige sterren hemel.

Dag 18:

Papegaai klei lik + Sandoval meer

We staan op rond 05.30 u voor een korte wandeling van 20 minuten en komen aan bij de collpa waar we minimum 5 verschillende soorten papegaaien zien die neerkomen uit de bomen om het speciale soort klei te eten dat zij nodig hebben als aanvulling aan hun voeding. Dit is een fascinerend schouwspel.

10:30am: Opnieuw varen we over de Madre de Dios Rivier. Deze keer op expeditie naar “ Het Apen eiland ”Waar we verschillende interessante diersoorten tegenkomen, die in vrijheid leven. Vervolgens varen we 30 minuten verder tot aan het terrein van  Tambopata- Candamo National Reservaat. We wandelen 5 km door dichte vegetatie van het tropische regenwoud. Gigantische bomen, slangen, apen, vogels en met veel geluk een jaguar.

Onze bestemming is het prachtige Sandoval meer. Zijn  ligging is gezegend door vele dieren, vogels , Hoatzins, aalscholvers, en Cormorants), verschillende soorten apen (Squirrel monkeys, Howler monkeys, Capuchin monkeys). In het meer kunnen we geregeld otters spotten. Zwarte kaaiman en Piranhas (soms zien we zelfs anacondas tussen het riet). Dit is ook de leefwereld van de grote Arapaima,een vis van meer dan 2,5 m  die 200 Kg weegt. We varen in kano’s de zonsondergang over het meer en de rivier is onvergetelijk. Onderweg naar onze lodge kunnen we enkele nachtdieren zien.

8pm: Ons lichaam vraagt naar rust en eten,,,,na een lange en actieve jungle dag. je zal de tropische jungle ook in onze maaltijden proeven en zeker onze desserts. Als je nog energie over hebt kan je nog een biertje of cocktail nuttigen in onze bar en luisteren naar de vele insecten geluiden van de jungle vanuit je hangmat. Of  je geniet van een optionele massage.

 

Dag 19:

08.00 u: Ontbijt en vrije tijd

10.00 u: Expeditie. We roeien per kano naar een mysterieuze kleine stroom (Quebrada). Hier heb je de mogelijkheid om samen met de gids te vissen. Met wat geluk zie je onderweg een grote variëteit aan fauna en flora alsook tropische vogels voor we terugkeren naar de lodge.

13.00u: Lunch en vrije tijd.

15.00 u: We bezoeken een kleine kwekerij  (chacra) en proeven tropische vruchten uit de streek.

20.00 u: Avondeten

Dag 20:

Na ons ontbijt is het tijd voor afscheid van de prachtige omgeving en ons personeel dat je 4 dagen in de watten legde. De gids zal je vergezellen naar de stad. We passeren ons kantoor waar je de achtergelaten bagage oppikt.

Dan bezoeken we de lokale markt met zijn vele tropisch fruit en producten uit de jungle. nadien brengt de gids je terug naar de luchthaven en neemt afscheid. hopelijk heb je genoten van dit stukje paradijs van Peru.

 

Dag 20 - 22: Puerto Maldonado – Lima - Amsterdam

• Binnenlandse vlucht Puerto Maldonado – Lima

• Transfer luchthaven - hotel

• 1 nacht Lima hotel Britannia Miraflores Lima; inclusief ontbijt

• Transfer hotel - luchthaven

• Terugreis naar Amsterdam

 

Helaas zit uw mooie rondreis door Deze dagen reist u van Puerto Maldonado, via Lima weer terug naar Amsterdam. Door de late middagvlucht vanuit Puerto Maldonado is het niet mogelijk direct door te vliegen naar Amsterdam. U verblijft nog 1 nacht in Lima waar u nog een laatste ochtend ter vrije besteding heeft alvorens de vlucht terug naar Amsterdam vertrekt.

 

Deze reis kwam tot stand in samenwerking met onze collega's van Latin Travel.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Maandag gesloten

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Logo van zuid amerika specialist Latin Travel Bart Limburg TravelXL
Logo van zuid amerika specialist Latin Travel Bart Limburg TravelXL
Logo van zuid amerika specialist Latin Travel Bart Limburg TravelXL