• TravelXL Bart Limburg Maatwerkreizen
  • Vakanties met Zekerheid
  • Lid ANVR, SGR,
  • De vakantiespecialist voor Nijmegen e.o.
  • Australië specialist met "Aussie" erkening

Portugal

 

Portugal is een land in het zuidwesten van Europa. Het vormt samen met Spanje, Andorra en Gibraltar het Iberisch Schiereiland. In het zuiden en westen grenst Portugal aan de Atlantische Oceaan. Tot Portugal behoren tevens de eilandengroepen de Azoren en Madeira in deze oceaan. De hoofdstad en tevens grootste stad van het land is Lissabon. Het Portugese vasteland wordt in het midden van het land doorsneden door de rivier de Taag. Het noordelijke deel van het land is bergachtiger dan het zuiden en heeft een koeler en regenachtiger klimaat. Portugal heeft een mediterraan klimaat. Het noorden van Portugal is frisser en vochtiger dan het zuiden. Daar is het meestal het hele jaar door droog en zonnig. De traditionele Portugese architectuur is onderscheidend. De natuur is overweldigend met bergachtige streken, mooie rivieren, grote verlaten vlaktes en schitterende stranden.

STOP EEN

Porto

 

Porto, hoofdstad en toegang tot het noorden van Portugal, is de stad die de natie een naam gaf en een beschermde wijn, wereldwijd bekend als port. Door de prachtige geografische ligging, aan de monding van de rivier de Douro en een architectonisch erfgoed van uitzonderlijke kwaliteit, werd het historisch centrum van Porto in 1996 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Porto is de hoofdstad van het Noorden en de tweede grootste stad van het land. Aanvullend op de geschiedenis, zal eenieder die Porto bezoekt snel onder de indruk zijn van het krachtige karakter van zowel de stad als de inwoners. Als u de stad beter wilt leren kennen raden wij u aan op uw gemak door de straten te wandelen, neem de tijd om de typische granieten huizen en monumenten te bewonderen, geniet van een ritje met de tram langs de oevers van de rivier, of boek een boottocht en ga onder de zes bekendste bruggen door. Vanaf hier krijgt u een geheel andere kijk op de stad. Het "Baixa (Downtown)" van Porto, met alle eigenschappen van het stadsleven, de vooruitgang en de levende handel.

 

Van Porto tot Braga

Totale reistijd: 01:40

Totale rijafstand: 56,82 km / 35,31 mijl

STOP TWEE

Braga

 

Beroemd om zijn historische gebouwen, monumenten, tuinen en fonteinen is Braga een prachtige stad gelegen in het hart van de groene regio Minho. Het heeft vele kerken en andere religieuze symbolen, die zich vermengd hebben met de typische drukte van een moderne stad, compleet met restaurants, bars en een beroemd nachtleven, gedeeltelijk te danken aan de plaatselijke universiteiten. De rijke cultuur en geschiedenis worden liefdevol onderhouden. Ook handel en cultuur zijn hier vanaf het ontstaan van Braga van even groot belang geweest. Om de religieuze geest voort te zetten, is de heuveltop met als bestemming het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte (4 km van Braga) bijzonder indrukwekkend. De Barokke dubbel granieten betegelde trap toont in alle opzichten een adembenemende klim.

 

Van Braga tot Guarda

Totale reistijd: 03:30

Totale rijafstand: 251,35 km / 156,18 mijl

STOP DRIE

Guarda

 

Gelegen op 1056 meter tegen de hellingen van de Serra da Estrela, is dit de hoogstgelegen stad in Portugal. Gezien de strategische ligging, heeft het sinds de prehistorie als slagveld gediend en wordt Guarda al sinds de pre-Romeinse tijd bewoond. Misschien door de historische functie en locatie, is over het algemeen de architectuur hier van een ietwat sobere eenvoud. Op het centrale plein, Praça Velha, vindt men een aantal lage arcadebogen met robuuste granieten zuilen, typisch voor deze streek. De oude Joodse wijk, de Judiaria, heeft veel van zijn 14e-eeuwse charme behouden en men vindt er zelfs ​​een plaquette die de vriendschap tussen Portugal en Israël bevestigt. Rondom de stad liggen over de bergachtige omgeving veel dorpen verspreid en door het aanbod van natuur- en lokale producten is het zeker de moeite waard deze een bezoek te brengen.

 

Van Guarda tot Coimbra

Totale reistijd: 02:00

Totale rijafstand: 167,10 km / 103,83 mijl

STOP VIER

Coimbra

 

In termen van historische betekenis en romantische schoonheid, is Coimbra de derde stad na Lissabon en Porto. De oude gebouwen liggen tegen de zijkant van de heuvel, die boven de bochten in de rivier de Mondego uitstijgt. De sierlijke gebouwen van de beroemde Universiteit van Coimbra spannen hier de kroon. Naast het onvermijdelijke ruige nachtleven en jeugdige activiteiten, die typisch voor een universiteitsstad zijn, draaien ook veel van de jaarlijkse festiviteiten van de stad rond de universiteit en haar studenten. Behalve de universiteit heeft Coimbra de bezoeker nog veel meer te bieden zoals een scala aan middeleeuwse kerken. Via de arcadeboog van Almedina richting het oude deel van de stad komen we twee kathedralen tegen. Coimbra heeft ook de grootste botanische tuinen van geheel Portugal en één van de mooiste van Europa.

 

Van Coimbra tot Fátima

Totale reistijd: 01:58

Totale rijafstand: 85,65 km / 53,22 mijl

STOP VIJF

Fátima

 

Met een diepe historische achtergrond, heeft deze nederzetting zich tijdens de Arabische bezetting ontwikkeld en zo haar naam verworven. De stad is wereldberoemd dankzij de Verschijningen van Fátima aan de kinderen van drie herders. Er zijn verschillende monumenten en plaatsen waar de geschiedenis van de Verschijningen kan worden teruggevonden. Eens een klein dorpje in de heuvels van Santarém tussen Lissabon en Porto, is Fátima nu een stad van ongeveer 10.000 inwoners en het zijn de Verschijningen die het tot een belangrijk

pelgrimsoord voor het Katholieke geloof hebben gemaakt. Elders in Fátima ligt de Heilige Weg. Het is een rustige wandeling langs 15 kleine kapelletjes en volgt het pad dat de kleine herders zouden hebben genomen; en waar ook dichtbij ​​hun huizen staan.

 

Van Fátima tot Evora

Totale reistijd: 02:14

Totale rijafstand: 180,56 km / 112,20 mijl

STOP ZES

Evora

 

Met als hoogtepunt een imposante kathedraal, ligt Évora uitgestrekt tegen een zacht glooiende heuvel. Deze heuvel rijst op uit de grote Alentejo vlakte. Het bewaakt het historische centrum met een enorme buitenmuur en vertegenwoordigt een waardevol cultureel erfgoed door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. De stad, met zijn van Moorse oorsprong smalle straatjes staan in contrast tot de pleinen waar het licht binnenstroomt, heeft twee millennia geschiedenis. Er zijn weinig overblijfselen uit de Visigoten periode. Na deze periode was de Moorse bezetting een feit. Later werd de stad de thuisbasis van het hof van verschillende Portugese koningen van de eerste en tweede dynastie. Dwaal door de straten en absorbeer de geheime ziel die de diverse culturele invloeden hier in deze Wereldstad hebben neergelegd. Er zijn ook uitstekende

restaurants en bars, terrasjes, kunst- en ambachtswinkels en het jeugdige karakter van de universiteits-bezoekers voegen allemaal een dynamiek toe aan de huidige stad met zijn wortels stevig in het verleden.

 

Van Evora tot Lissabon

Totale reistijd: 01:24

Totale rijafstand: 131,74 km / 81,86 mijl

STOP ZEVEN

Lissabon

 

Gelegen aan de rand van de Atlantische Oceaan en verspreid over zeven heuvels, is Lissabon een van de meest aantrekkelijke hoofdsteden van Europa. De charme van Lissabon straalt uit over de hele stad - van de melancholische fado muziek in de steegjes van de Moorse wijk Alfama, de vergulde Art Nouveau patisserieën of de straatfeesten in Bairro Alto tot aan de klassieke trams rijdend langs statige pleinen, het Ginjinha gat-in-de-muur of het uitzicht vanaf een heuvel over de rivier de Taag en sierlijke kloosters. Elke wijk in Lissabon onthult een andere stad met zijn eigen kenmerken: Belém, Baixa, Alfama, Bairro Alto en Chiado, het gebied rond het Internationale Vliegveld en Parque das Nações, Avenida en de Marques de Pombal Wijk, Saldanha en São Sebastião en het gebied Estrela, Lapa en Alcântara. Door het subtropisch-mediterrane klimaat is Lissabon het hele jaar een populaire bestemming.

 

Van Lissabon tot Cascais

Totale reistijd: 01:30

Totale rijafstand: 31,08 km / 19,31 mijl

STOP ACHT

Cascais

 

Cascais ligt dicht bij de zee en is van oudsher een vissersdorp. Echter in de tweede helft van de 19e eeuw, toen strand en zwemmen een populaire activiteit werd, is Cascais omgetoverd tot een zeer modieuze zomer vakantieoord. Tegenwoordig is Cascais een zeer drukke en kosmopolitische stad, maar die nog steeds een groot deel van zijn eerdere aristocratische sfeer heeft behouden. Bijzonder aan te bevelen is een wandeling door de straten, hier vindt u winkels van de hoogste kwaliteit, maar misschien geeft u liever de voorkeur om een poosje op een van de vele terrasjes neer te strijken en van de restaurants te genieten, die over de gehele stad verspreid liggen. De stranden blijven een van de grootste attracties van Cascais. Men heeft de mogelijkheid te kiezen uit stranden die in een beschutte baai rond de stad liggen of stranden die iets verder weg in het gebied rond Guincho liggen. Dit gebied biedt uitstekende surf- en windsurf condities.

 

Na afloop van deze rondreis brengt u na een korte rit de huurauto weer terug op de luchthaven van Lissabon.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required