Sumatra, Oerang Oetangs en het Tobameer.

Dag 1  aankomst in Medan

je komt aan in Medan de belangrijkste stad in Noord Sumatra.

Start met een stadstour door Medan en bezoek de historische gebouwen inclusief het in 1888 gebouwde Maimun palace*. Dit paleis is opgetrokken in Maleisische- en  Arabische stijl. Ooit het huis van de Sultan van Deli. Tegenover het paleis is het Mesjid Raya de grote moskee welke in dezelfde periode is gebouwd. Daarna bezoek je het historische huis van de legendarische zakenman Tjong A Fie en het Tip Top restaurant een voormalige Nederlandse club. Je bezoekt vervolgens het uit 1908 daterende stadhuis met klokkentoren. Deze toren is gedoneerd door deze zakenman. Vervolgens zie je nog de prachtige oude gebouwen zoals het Bank Indonesia gebouw, het postkantoor, en de kleurrijke Chinese tempel Vihara Gunung Timur.

Na afloop van de excursie word je naar het Deli River hotel gebracht voor een middag ter vrije besteding. Dit familie hotel ligt in de buitenwijken van Medan.

 

Dag 2 Medan naar Bukit Lawang

Vandaag word je naar Bukit Lawang gereden. Dit kleine toeristendorp ligt in het Gunung leuser Nationaal park en is populair vanwege het Oerang Oetang Opvang Centrum. Je verblijft in de Eco Lodge of gelijkwaardig. Geniet vanaf je hotelbalkon van de schitterende natuur.

Het diner vindt plaats in het hotel.

Overnachting te Bukit Lawang.

Dag 3 Oerang Oetang Tour door naar Berastagi.

De ochtend start met een tour naar de Oerang Oetangs. Loop langs de rivier tot aan de oversteekplaats waar men met een kano naar de andere kant wordt gebracht. Je vervolgt de avontuurlijke tocht naar het voeder platform. Hier voedt men de apen en word ze geleerd om op eigen benen te staan zodat ze weer terug kunnen keren in de vrije natuur. Hopelijk zie je hier de apen van boom naar boom slingeren.

Optioneel is er de mogelijkheid om dieper het regenwoud in te trekken in een 2 a 3 uur durende tour om nog meer pracht en praal van het regenwoud te ontdekken. Vanzelfsprekend is een goede conditie hiervoor een vereiste. Het betreft een tocht over ongebaande paden.

Maar dan krijgt je ook wat: de kans om b.v. ook de andere in het wild levende apensoorten te zien zoals o.a. Gibbons, plus de vele planten en vogels die er ook leven. Voor deze excursie is een vergunning vereist. Je moet dus voor vertrek aangeven of je dit wilt doen. Dit in verband met de aanwezigheid van een gids.

De rest van de groep gaat terug naar de Eco Lodge  voor een aantal uren vrij.

 

In de namiddag reist u in een 5 uur durende tour naar het op 1300 meter gelegen Berastagi. Onderweg wordt er geluncht. Deze pittoreske heuvelstad is lekker koel vanwege de hoogte en is gelegen naast 2 actieve vulkanenen. De Sinabung van 2417m en de Sibayak van 2171m. Dit is tevens de thuisbasis van de Batak Karo, één van de zes Batak stammen die in de provincie van Noordelijk Sumatra wonen. Je overnacht in het Sinabung hotel of het Grand Mutiara.

Dag 4 Berastagi -het Toba meer, boottocht naar Samosir eiland

De weg voert over een bezienswaardige route naar het Toba meer, één van de diepste en grootste kratermeren ter wereld. Je stopt onderweg nog bij Dokan. Dit is een dorpje van de Batak Karo stam waar 8 families nog in hun traditionele huizen wonen. Elk huis heeft binnenin 4 harten welke gedeeld worden door 2 families. Het interieur wordt donker en rokerig gehouden om insecten- en boze geesten te verdrijven. Je reist door naar de Sipiso Piso watervallen (vertaald betekend dit "zo scherp als een mes") en Rumah Bolon het longhouse van de Batak koning Simalungun. Deze indrukwekkende gebouwen zijn niet langer bewoond. Je mag ze dus bekijken en zien hoe de koning hier woonde met zijn vele vrouwen.

Vanaf hier volgt je het meer naar Parapat waar je in de middag arriveert. De lunch krijgt je onderweg. Parapat is een kleine stad gelegen aan de oevers van het Toba meer. Vanaf hier word je per boor in een 45 minuten durende tocht naar Samosir eiland gevaren. De boot legt voor de deur van je accommodatie aan. Het Tabo cottage is gelegen op het schiereiland Tuktuk.

Overnachting in Tabo cottage.

Dag 5

Samosir eilandtocht

je wordt over het eiland gevoerd om van de prachtige natuur te genieten en ook het culturele leven van de Batak Toba te ontdekken. Je bezoekt het dorp Ambarita waar overblijfselen uit lang vervlogen tijden ( megalithisch) van deze stam zijn te vinden. Dan volgt Simanindo waar volksdansen worden opgevoerd door de dorpsbewoners. Tevens is hier een museum gebouwd in de stijl van de Batak Toba huizen en gewijd aan de kunst van de Batak Toba bevolking. Je keert terug naar je hotel voor een relaxte namiddag.

Overnachting te Samosir.

Dag 6

Samosir wandeling

je wordt naar een hoger gelegen dorp gebracht in het hart van het eiland. Vanaf hier maak je een relaxte wandeling naar beneden naar de rijstvelden en langs andere agrarische producten die er nog meer worden verbouwd. Kleine dorpen en schitterende vergezichten zijn je deel.

Deze tocht duurt ongeveer 4 uur en eindigt in Tomok waar de oude en prachtig gedecoreerde graftombe van Batak koning Toba Sidabutar te vinden is. Vanaf dit dorp word je weer naar je hotel terug gebracht.

Overnachting te Samosir.

 

Dag 7

Samosir eiland naar Medan luchthaven.

In de ochtend neem je de veerboot terug naar Parapat en rijd je in ongeveer 5 uur terug naar de luchthaven van Medan.

Onderweg geniet je nog van prachtige uitzichten over diverse dorpen/stadjes , palmolie-, cacao-, en rubberplantages. Onderweg wordt nog geluncht.

Bij aankomst op de luchthaven is ook aan deze prachtige tocht een einde gekomen.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required