17- Daagse reis van Sydney naar Cairns

De rit van langs de oostkust van Australië, van Sydney (of Brisbane) naar Cairns, is met afstand het meest populaire traject van Australië. De rit voert u van het gematigde (mediterrane) zuidoosten (Sydney) via het subtropische midden (Brisbane) naar het tropische noorden. Onderweg komt u een scala aan landschappen tegen, van grote bergen tot (sub)tropische regenwouden en natuurlijk het iconische Great Barrier Reef. Een bezoek aan het bekende Fraser Island (het grootste zandeiland ter wereld) behoort tot de Musts, maar ook verkennen we de tropische pracht van de Whitsundays en Dunk Island.

Dag 1, Sydney – Hunter Valley (160 km)

U haalt uw huurvoertuig op in het centrum van Sydney en zet koers naar het noorden. De bestemming van vandaag is de Hunter Valley, bekend om de vele wijngaarden. Hier kunt u kennis maken met de wereld van de wijnproductie. Uiteraard mag deelname een wijnproeverij hier niet ontbrekend (optioneel). Overnachting in Leisure Inn Pokolbin Hill (middenklasse) of Hunter Valley Resort (superior).

Dag 2, Hunter Valley – Port Stephens (100 km)

U vervolgt uw reis noordwaarts, langs de kust. Een heuvelachtig landschap voert u naar Port Stephens. Deze plaats staat bekend om zijn grote haven, waar u niet al teveel geluk dolfijnen kunt spotten. Dit is een gebied met vele mogelijkheden, van sand boarding tot een boottocht door de haven. Wij adviseren echter om deel te nemen aan een SUV safari door het grootste duinen systeem van de oostkust (alle gemelde excursies zijn optioneel). Overnachting in  Ibis  Styles Port Stephens (middenklasse) of Ramada Resort Shoal Bay (superior).

Dag 3, Port Stephens – Coffs Harbour (392 km)

Vandaag staat een wat langere etappe op het programma. Onderweg naar uw bestemming is het de moeite waard om te stoppen in de havenstad Port Macquarie, bekend om de zandstranden. Maar het is zeker ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan Sea Acres Rainforest Centre, waar u kunt wandelen op een boardwake door het regenwoud. Voor de liefhebbers is er ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Koala Hospital (alle excursies optioneel). Overnachting in Quality Inn City Centre (zowel middenklasse als superior).

Dag 4, Coffs Harbour – Lamington Nationalpark (390 km)

Vandaag staat wederom een langer traject op de planning. U vervolgt uw reis noordwaarts in de richting van Brisbane. Voordat u echter de drukte van de stad bereikt, slaat u westwaarts het binnenland in. Het doel van vandaag is het schitterende Lamington National park, een subtropisch regenwoud op de grens met het tropische noorden van de oostkust . Overnachting in O’Reilly’s Rainforest Retreat (zowel middenklasse als superior).

Dag 5, Lamington Nationalpark

Vandaag staat in het teken van het schitterende Lamington NP, dat o.a. bekend staat om de vele kleurige en bijzondere vogelsoorten. Het resort waar u verblijft biedt diverse activiteiten aan, zoals een begeleide boswandeling of een speciale vogelspot tocht. De absolute aanrader is echter de Treetop Walk, waarbij u op een wandelbrug door de boomtoppen wandelt (alle excursies optioneel).  Overnachting in O’Reilly’s Rainforest Retreat (zowel middenklasse als superior).

Dag 6, Lamington Nationalpark – Brisbane (110 km)

Vandaag is het een redelijke korte rit naar Brisbane, de hoofdstad van de staat Queensland. Zoals u van een grote stad mag verwachten, is hier voldoende te doen. De moeite waard is om de torens van het stadhuis te beklimmen. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht op de stad. Ook een aanrader is een een boottocht op Brisbane River (alle excursies optioneel). Overnachting in Mantra Terrace (middenklasse) of Royal on the Park (superior).

Dag 7, Brisbane – Fraser Island (300 km)

Vandaag reist u verder naar het schitterende Fraser Island. Dit is het grootste zandeiland ter wereld, maar laat u niet door deze omschrijving misleiden in denken dat u hier een grote zandbak aan treft. Niets is minder waar, want Fraser Island is een schitterend gebied met tropische regenwouden, schitterende stranden en zoetwatermeren. De tropische natuur is hier adembenemend. Om het eiland te bereiken rijdt u naar de haven van River Heads in Hervey Bay. Hier dient u de auto te parkeren op een algemene parkeerplaats, want het is niet toegestaan uw voertuig mee te nemen naar Fraser Islang. Vervolgens stapt u op de veerboot naar Fraser Island, waar u overnacht in het beroemde Kingfisher Bay Resort (zowel middenklasse als superior).

Dag 8, Fraser Island

Vandaag is een dag ter vrije besteding. Wij adviseren om deel te nemen aan een 4wd tour onder begeleiding van een ranger (optioneel). Ook kunt u zelf een 4wd huren om op eigen gelegenheid het eiland verkennen. Een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn het kristalheldere Lake McKenzie, Rainbow Gorge en het 120km lange 75 Mile Beach. Met wat geluk komt u een aantal eilandbewoners tegen zoals de Dingo. Overnachting in Kingfisher Bay Resort (zowel middenklasse als superior).

Dag 9, Fraser Island – Rockhampton (416 km)

De ferry brengt u weer terug naar het vaste land. Vandaag staat weer een lang traject op de planning. Deze voert u o.a. langs Bundaberg, de geboorteplaats van beroemde rum. Met suikkerriet velden aan de ene kant en de zee aan de andere, voert uw reis u richting Rockhampton aan de zgn. Capricorn kust. Aangezien u de volgende dag een lang traject voor de boeg heeft, adviseren we om niet al te laat naar bed te gaan. Overnachting in Travelodge Rockhampton (middenklasse) of Denison Boutique Hotel (superior).

Dag 10, Rockhampton – Airlie Beach (485 km)

Vandaag vindt dus de langste etappe van de hele reis plaats. U vertrekt lekker vroeg vanuit Rockhampton en vervolgt uw weg noordwaarts langs voornamelijk landbouw- en veeteeltgebied. Uw bestemming van vandaag is Airlie Beach, de toegangspoort tot de Whitsunday eilanden. Deze eilandengroep bestaat uit 74 verschillende eilanden. Hier draait het om strand, zee, palmbomen en alles wat daarbij hoort. De mogelijkheden hier zijn talrijk. Wat dacht u van een mooie zeil- en snorkeltocht, of een indrukwekkende helikoptervlucht over het rif en langs de eilanden. Uiteraard is er ook een levendig nachtleven, dus de late uurtjes kunnen ook gezellig worden. Alle excursies zijn optioneel. Overnachting in Airlie Beach Hotel (middenklasse) of Coral Sea Resort (superior).

Dag 11, Airlie Beach

Vandaag is een dag ter vrije besteding om bijvoorbeeld Airlie Beach en/of de eilanden voor de kust te verkennen. U kunt natuurlijk ook een mooi plekje ergens op een strand uitkiezen en vandaag lekker weinig doen. De mogelijkheden zijn, zoals al eerder gezegd, eindeloos. Overnachting in Airlie Beach Hotel (middenklasse) of Coral Sea Resort (superior).

Dag 12, Airlie Beach – Townsville (280 km)

Uw reis vervolgt noordwaarts richting Townsville. De rit van vandaag is niet zolang, dus u kunt een stop maken bij de Conway National Park. Dit regenwoud biedt een aantal mooie wandelroutes, met typische regenwoud vegetatie zoals orchideeën en mangrovebossen. U staat zogezegd op de stoep van het tropische North Queensland. Overnachting in Seagulls Resort (zowel middenklasse als superior).

Dag 13 – 14, Magnetic Island

U laat uw voertuig achter op het vaste land en reist per ferry naar Magnetic Island. De komende dagen kunt u genieten van de relatieve rust die bij een dergelijk klein eiland hoort. U kunt hier naar hartelust wandelen, maar het is zeker ook de moeite waard om het eiland per fiets te verkennen. U heeft niet al teveel geluk nodig om een aantal eilandbewoners zoals koala’s tegen te komen (alle excursies zijn optioneel). Overnachting in Peppers Blue on Blue Resort (zowel middenklasse als superior).

Dag 15, Magnetic Island – Hidden Valley (115 km)

Na het ontbijt brengt de ferry u weer terug naar het vaste land. U verlaat de kust en rijdt verder het binnenland in. Uw bestemming van vandaag is het bijzondere Hidden Valley. Op de weg hiernaartoe zou u ervoor kunnen kiezen een bezoek te brengen aan Paluma Range Nationalpark. Indien u liever op zoek gaat naar de Platypus (het vogelbekdier), dient u door te rijden naar uw lodge. Hier worden namelijk begeleide tochten aangeboden om deze bijzondere dieren te spotten (alle excursies optioneel). Overnachting in Hidden Valley Cabins (zowel middenklasse als Superior).

Dag 16, Hidden Valley – Atherton Tablelands (326 km)

Vandaag vindt de voorlaatste etappe van uw reis langs Australië’s oostkust plaats. U heeft talloze mogelijkheden om te genieten van het voornamelijk idyllische landschap met regenwouden, savannes en weelderige heuvels. Overnachting in Atherton Blue Gum B&B (middenklasse) of Rose Gums Wilderness Retreat (superior).

Dag 17, Atherton Tablelands – Cairns (100 km)

Na het ontbijt is het tijd om richting Cairns te rijden. Hier levert u uw in Cairns in, waarna uw veelzijdige reis ten einde is.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required