Avontuur in Tanzania en Zanzibar op maat!

14-daagse privé-safari inclusief strandverlenging Zanzibar

Bart Limburg staat op balkon hotel Tanzania met schitterend uitzicht, foto TravelXL Bart Limburg
Afbeelding van luxe appartement boven vloedlijn

Tijdens deze reis zult u verbaasd staan over de enorme uitgestrekte vlaktes van de Serengeti met aan de horizon een kudde olifanten of een groep zebra's. De imposante Ngorongoro krater zal tijdens uw safari zeker niet ontbreken. U ontmoet vele baboons tijdens uw game drive in het bosrijke Lake Manyara National Park. U heeft de beschikking over uw eigen 4x4 Landcruiser of Landrover en Engelssprekende chauffeur/gids, waarmee u op privé-basis van uw game drives gaat genieten. Na terugkeer in Arusha heeft u een binnenlandse vlucht naar Zanzibar, waar u vijf nachten verblijft in een prachtig 4* resort. U heeft een rechtstreekse vlucht met KLM naar Kilimanjaro Airport bij Arusha, vanaf Zanzibar vliegt u via Dar es Salaam terug. Dit is een prachtige reis die een spannende safari combineert met een heerlijk strandverblijf!

Voor uw verblijf kunt u qua luxe kiezen uit 3 niveaus: A, B of C. Niveau (A) zijn voornamelijk 4*, (B) voornamelijk 4*+ en (C) voornamelijk 5/5*+ accommodaties. Wij hebben voor u een voorbeeld reis samengesteld op basis van niveau A met voornamelijk 4* accommodaties.

Foto van grasland met woud op achtergrond, foto TravelXL Bart Limburg
Foto Giraffe en zebra eten zij aan zij, foto TravelXL Bart Limburg

Dagprogramma

Dag 1-2: Amsterdam - Kilimanjaro

U vliegt rechtstreeks met de KLM naar Kilimanjaro airport, waar u ’s avonds aankomt. Op de luchthaven wordt u hartelijk verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en in ongeveer drie kwartier naar de Arumeru River Lodge**** in Arusha gebracht. Tijd voor uw welverdiende nachtrust. Dag 2 is ter vrije besteding om rustig te acclimatiseren. U verblijft twee nachten in de Arumeru River Lodge****. De eerste nacht verblijft u op basis van logies/ontbijt en de tweede nacht op basis van halfpension.

Arumeru River Lodge****

klik en lees meer over deze accomodatie

Dag 3: Lake Manyara National Park

Na het ontbijt staat uw privé-chauffeur/gids al voor u klaar, de safari kan beginnen. U vertrekt met uw eigen privé-voertuig naar Lake Manyara, waar u na ongeveer twee uur rijden aankomt. Onderweg kunt u stoppen in het vriendelijke dorpje Mto wa Mbu voor een optionele excursie. Onder begeleiding van een lokale gids bezoekt u een boerderij, een schooltje, de markt, een kerkje en u kunt de verschillende lokale vruchten proeven in een barretje dat overdekt is met bananenbladeren. Deze excursie duurt minimaal twee uur. U luncht bij uw accommodatie en later in de middag maakt u uw eerste game drive. In het westelijke gedeelte van het park, aan de rand van de Rift Valley, groeien verschillende soorten grote bomen, in deze wouden zijn daarom vooral olifanten, bavianen, groene meerkatten en misschien wel een luipaard te vinden. In de lager gelegen savannes en moerassen komen impala's, gnoes, zebra's, nijlpaarden, giraffes en buffels voor. Overnachting

in de Kirurumu Manyara Lodge*** op basis van volpension.

Foto van grazende buffels, foto TravelXL Bart Limburg
Foto van mannetjes leeuw liggend op de grond, foto TravelXL Limburg

Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park ligt ingeklemd in een scheur van de Great Rift Valley. Direct bij het binnenrijden ervaart u de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Verderop wordt het woud dunner en gaat het over in een steppeachtig gebied rondom het meer. Hier is bijna al het wild geconcentreerd: olifanten, waterbokken, nijlpaarden, gnoes, impala's en natuurlijk ook het roofwild, zoals leeuwen en hyena's. Rondom het meer leven doorgaans duizenden flamingo's, pelikanen, ibissen, reigers en majestueuze visarenden. De Hippo Pool is de plek waar u het gedrag van een groot aantal nijlpaarden van dichtbij kunt bestuderen. Het gesop, geplons en gegaap van de enorme beesten is een vermakelijk schouwspel. De zogenaamde boomklimmende leeuwen die in Lake Manyara leven, hebben de merkwaardige gewoonte af en toe een dutje te doen in een acaciaboom. Verder zult u zeker niet om de vele bavianen heen kunnen, die zich voornamelijk bij de ingang van het park ophouden.

Dag 4 – 5: Serengeti National Park

Vandaag vertrekt u voor een lange rit naar één van de beroemdste wildparken ter wereld, de Serengeti. De rit is mooi en afwisselend en gaat door de Ngorongoro Conservation Area en het Serengeti National Park. De rit is eigenlijk één lange game drive, u kunt onderweg al veel wild zien. U geniet vandaag van een picknicklunch, zodat u alle tijd heeft om te stoppen bij alle interessante dieren die u onderweg tegenkomt. In de Serengeti heeft u kans op een ontmoeting met alle leden van de Big Five, de neushoorn is echter beschermd en zeer zeldzaam. U kunt hier nagenoeg alle dierensoorten, die op de oost-Afrikaanse savannes leven, tegenkomen.

Ook voor vogelliefhebbers is de Serengeti een waar paradijs. Uiteraard kunt u uw persoonlijke interesses doorspreken met uw gids. Op dag 5 maakt u ’s ochtends en ’s middags een game drive, waarbij u op zoek gaat naar het wild. Voor een unieke belevenis, kunt u op dag 5 of 6 een facultatieve ballonsafari maken. U wordt dan ’s ochtends zeer vroeg opgehaald en naar de lanceerplek gebracht. Na de veiligheidsinstructie zult u ongeveer een uur over de savannen zweven, waarbij u een uniek uitzicht heeft. U daalt uiteindelijk af en op uw landingsplaats wordt een champagneontbijt geserveerd, waarna u wordt teruggebracht naar uw accommodatie. Een fantastische ervaring! U verblijft twee nachten in het centrale gedeelte in de Serengeti Sopa Lodge**** op basis van volpension.

Troep leeuwen licht te slapen
foto van mensen bij kampvuur serengetti vlakte
Luchtbaloon boven giraffes

Optioneel: Mbuzi Mawe Serena Camp****+

Dit fraaie tented camp ligt in het hart van de Serengeti, net boven het drukkere gedeelte nabij Seronera. De sfeer in dit camp is intiem en u begeeft zich midden in de natuur. Het camp is onderdeel van de Serena-keten, dus van alle nodige luxe voorzien. U verblijft in één van de 16 luxe tenten, die voorzien zijn van een ventilator, twee kingsize bedden, klamboe, badkamer met douche en toilet en een veranda. In het restaurant worden verfijnde gerechten geserveerd en het personeel is bijzonder gastvrij. Bij dit camp is geen zwembad aanwezig, maar tijdens vrije uren kunt u heerlijk relaxen op uw veranda of in de lounge en genieten van de geluiden van de Afrikaanse bush. Een heerlijke massage behoort ook tot de mogelijkheden. Een aanrader voor eenieder die graag in een kleinschalig en scherp geprijsd camp wil verblijven!

Mbuzi Mawe Serena Camp****+

Wakende leeuwinnen met welpen
foto van vlakte met vele soorten dieren

Serengeti National Park

Het Serengeti National Park is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld. Het is op geen enkele manier te vergelijken met enig ander wildpark wat betreft schoonheid en ecologische waarde. Meer dan drie miljoen dieren (35 verschillende diersoorten waaronder de Big Five) leven hier op de eindeloze savannes. Door de dichte concentratie van het wild in het park zouden wij u bijna een ontmoeting met vier leden van de Big Five kunnen garanderen. De zeldzame neushoorn is beschermd en wordt derhalve minder vaak gezien. Ook voor vogelliefhebbers is de Serengeti een paradijs, want er zijn hier meer dan vijfhonderd soorten geteld. Het Maasai woord 'siringet' betekent 'eindeloze vlaktes' en is een uitstekende betiteling voor dit wildpark. Aan de Grote Trek nemen ongeveer anderhalf miljoen gnoes deel, alsmede zo'n tweehonderdduizend zebra's. De gnoes eten het kortere gras, terwijl de zebra’s zich de langere stelen goed laten smaken. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken rijen gnoes en zebra’s van zo’n 40 tot 50 kilometer lengte voorbij met in hun kielzog de roofdieren, zoals hyena's en jakhalzen, die zich tegoed doen aan de zwakkere dieren. De precieze tijd van de migratie verschilt jaarlijks en is een onvoorspelbare, spontane gebeurtenis, die samenhangt met de komst van de regens. De korte regentijd begint om en nabij half oktober. De eerste kuddes migreren dan vanuit de Masai Mara naar de groene grasvlaktes in de zuidoostpunt van de Serengeti, rond Lake Ndutu. Hier komt de trek tot stilstand, waarna de kudde zich verspreidt over de vlaktes, waar zij een prooi zijn voor vele roofdieren. In de periode januari en februari worden hier de kalveren geboren. Als de grasvlaktes half maart zijn kaalgevreten, trekken de eerste kuddes weer westwaarts. Rond april en mei passeren ze het gebied tussen de Moru kopjes en het westen van de Seronera Valley.

In de maand juni kunnen de kuddes zich splitsen, waarbij het kleinste deel direct noordwaarts trekt. De rest trekt eerst verder westwaarts naar de Grumeti rivier, waar zij de rivier oversteekt, opgejaagd door vele krokodillen. Begin juli vormt de kudde weer één geheel en gaat op weg naar de Mara rivier. De gnoes die de oversteek halen, zullen tot eind oktober in de Masai Mara verblijven. De overige dieren - gazellen, giraffes en roofdieren - hebben veelal een vast territorium en migreren niet. Het is dus niet zo dat het park leeg loopt als gevolg van de trek!

Kudde wildebeest trekt aan auto voorbij

Dag 6 –7: Ngorongoro krater

Deze ochtend verlaat u de vlaktes van de Serengeti en rijdt u in ruim vijf uur door een prachtig gebied vol wild naar de Ngorongoro krater. Onderweg is een optioneel bezoek aan Oldupai Gorge mogelijk, de plek waar dr. Leakey belangrijke antropologische ontdekkingen deed. Hier treft u een eenvoudig museumpje aan. Op het laatste deel van de rit kunt u Maasai tegenkomen die hun kuddes hoeden. De middag is ter vrije besteding. U kunt genieten van het uitzicht vanuit de lodge. Optioneel kunt u op dag 6 een extra game drive maken in de Serengeti en pas na de lunch naar de Ngorongoro krater afreizen. Op dag 7 maakt u een lange, intensieve game drive over de bodem van de krater. U geniet van een picknicklunch, zodat u de hele dag in de krater kunt blijven. De bodem van de krater heeft een doorsnee van 16 tot 20 kilometer en de variatie aan landschappen en diersoorten is voor zo'n klein gebied ongekend. U overnacht op de rand van de krater, hetgeen uw verblijf een speciale dimensie geeft. U verblijft twee nachten in de Ngorongoro Sopa Lodge**** op basis van volpension.

Ngorongoro Sopa Lodge *****

 

 

Ngorongoro krater

Het grootste natuurlijke amfitheater ter wereld, de Ngorongoro krater, beschikt door het unieke ecosysteem over een enorme concentratie aan wild. De krater wordt daarom ook wel de Ark van Noach genoemd. In dit paradijs leven onder meer neushoorns, olifanten, buffels en hyena's. De leeuwen zijn hier gemiddeld groter dan in de rest van Afrika vanwege de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voedsel. U heeft hier een vrij grote kans om de Big Five te zien. Meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater rondom het sodameer Lake Magadi. De naam Ngorongoro komt van de Maasai troepenmacht, die de oorspronkelijke bewoners van dit gebied, de Mbulu en Datoga, zo'n 200 jaar geleden hebben verdreven. Het reservaat wordt nu dan ook bewoond door de Maasai, die u onderweg regelmatig tegen zult komen terwijl zij hun vee laten grazen. Een tweede

verklaring leert ons dat de naam Ngorongoro is afgeleid van een Maasai woord dat 'groot zwart gat' betekent. Oldupai Gorge, ‘de wieg van de mensheid’, ligt tussen de Ngorongoro krater en de Serengeti in. Onder leiding van de antropoloog dr. Leakey zijn hier de sporen en beenderen gevonden van één van de oudste mensachtigen die ruim 3 miljoen jaar oud is.

Zanzibar

Dag 8 - 12: Zanzibar

U vertrekt al vroeg om 07.00 uur naar Arusha waar uw safari eindigt. Onderweg geniet u van een picknicklunch. U wordt afgezet op de luchthaven van Arusha waar u incheckt op uw incheckt op uw binnenlandse vlucht met Precision Air naar Zanzibar. U vliegt in ongeveer een uur naar het exotische Zanzibar, waar u zult nagenieten van alle indrukken die u heeft opgedaan. Het specerijeneiland beschikt over hagelwitte, schitterende stranden. De hoofdstad Stone Town is een bijzondere plaats om een wandeling te maken. Met name de houten deuren met fijn houtsnijwerk en de kleine fonteintjes geven Stone Town een erg Arabische sfeer. Wilt u iets meer zien van het historische eiland, dan kunt u deelnemen aan diverse excursies die ter plaatse worden aangeboden. U wordt hartelijk verwelkomd en naar uw hotel gebracht. U verblijft vijf nachten in een standaard tuinkamer in het Ocean Paradise Resort**** op basis van halfpension. Desgewenst kunt u in een luxer kamertype verblijven of op basis van all inclusive.

Zanzibar - Ocean Paradise Resort ****

 

Dit prachtige resort ligt aan de noordoostkust, ongeveer 50 kilometer van Stone Town en de luchthaven. Het is gelegen in een mooie palmentuin aan het strand. Het resort bestaat uit 96 kamers, onderverdeeld in 32 standaard tuinkamers, 24 superior tuinkamers, 30 superior kamers (zeegericht), 8 superior kamers met vol zeezicht en 2 junior suites. De indeling van alle kamers is gelijk, met uitzondering van de 2 ruime junior suites. Het verschil is de ligging van de kamers ten opzichte van het strand en de zee. De 32 standaard tuinkamers liggen achterin het resort, op de achterste rij en bevinden zich per 8 kamers in een unit van 2 etages. De 24 superior tuinkamers liggen achterin de tuin, net voor de standaard tuinkamers, en bevinden zich per 4 kamers in een unit van 2 etages. De 30 superior kamers (zeegericht) liggen in het midden van het complex en bevinden zich in geelgekleurde ronde huisjes, met rieten dak, gebouwd in traditionele, Afrikaanse stijl (bungalowstijl). De 8 superior kamers met vol zeezicht liggen helemaal vooraan op de 1e rij. Uw kamer is voorzien van alle gemakken, zoals een queensize bed, televisie, telefoon, minibar, kluis, terras met een zitje, badkamer met douche en toilet, haardroger, klamboe, airconditioning en ventilator. De junior suites beschikken over een extra zitruimte, 2 badkamers en bieden ook koffie- en theefaciliteiten. Het zwembad ligt slechts enkele meters van het strand. Voor de watersportliefhebbers is er van alles te doen, zoals snorkelen, zeilen, windsurfen en kajakken. Er is ook een PADI duikcentrum aanwezig. Uw verblijf is op basis van halfpension, maar tegen een toeslag kunt u ook op basis van volpension verblijven. U kunt in een prettige atmosfeer genieten van gerechten in het buffetrestaurant. Desgewenst kunt u tegen bijbetaling dineren in het à la carte Mawimbi restaurant. Het Jahazi restaurant is gelegen bij het zwembad en biedt een variëteit aan snacks en een à la carte lunch. Vanuit het restaurant heeft u een schitterend uitzicht op het zwembad en de azuurblauwe Indische Oceaan. De prijs-kwaliteitverhouding is één van de beste van het eiland Zanzibar! Honeymoon aanbieding: U krijgt een fruitmand, fles wijn en een speciaal diner aangeboden. De huwelijksreis dient binnen 3 maanden na de trouwdag plaats te vinden en het trouwboekje dient bij het inchecken getoond te worden.

Optioneel: Diamonds La Gemma Dell ‘Est*****

Dit geliefde all inclusive hotel is gelegen aan de noordkust van Zanzibar in een prachtig aangelegde tuin. Het grootschalige hotel is zeer fraai en ruim opgezet. De 138 kamers zijn onderverdeeld in 93 deluxe kamers met zeezicht, 16 suites met zeezicht, 1 familie suite, 23 villa club kamers met butlerservice gelegen in 7 privé-villa’s en 1 presidentiële villa met 5 kamers. Alle kamers beschikken over een kingsize bed, ventilator, airconditioning, klamboe, kluisje, minibar, koffie- en theefaciliteiten, badkamer met inloopdouche en toilet, haardroger en een veranda. U verblijft op basis van all inclusive: snacks, koffie, thee, water, frisdrank, huiswijn, niet-alcoholische cocktails en geselecteerde sterke dranken zijn inbegrepen van zeven uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s avonds. Voor uw maaltijden kunt u terecht in het buffetrestaurant The Pavillion. Op het strand vindt u de pizzeria Coral Cove. De Makuti Wharf is gebouwd op een houten platform in zee en biedt zodoende een romantische setting. U vindt hier de Sunset lounge en bar, het Sea Breeze à la carte restaurant (tegen bijbetaling) en café Moresco. Laat uzelf verwennen met een ontspannende behandeling in de mooie Spa, lees een goed boek bij het zwembad of bestel een heerlijk drankje bij de bar aan het hagelwitte strand. Diamonds La Gemma Dell’ Est is één van de weinige goede vijfsterrenhotels op het eiland. Een zeer geschikt hotel voor

Speciaal voor honeymooners: Tijdens uw verblijf ontvangt u bloemen, een fruitmand, een fles wijn en 20% korting bij de spa.

Het eiland Zanzibar heeft dankzij de vele volkeren die het eiland bezochten een interessante geschiedenis. Perzen en Arabieren kwamen al in de achtste eeuw naar Zanzibar en bouwden hier de eerste stenen huizen van Afrika. Het vroegere koninkrijk beleefde in de achttiende eeuw zijn grootste welvaart, die te danken was aan de bloeiende handel in ivoor, kruidnagels en slaven. Van de vele bevolkingsgroepen die het eiland aandeden zijn nog steeds overblijfselen te vinden, bijvoorbeeld harempaleizen en oude moskeeën. Zanzibar was in de negentiende eeuw het traditionele beginpunt van ontdekkingsreizen door Afrika. Zowel Livingstone als Stanley hebben op Zanzibar hun beroemde tochten voorbereid. De hoofdstad Stone Town is een fascinerende plaats om een wandeling te maken. Met name de houten deuren met fijn houtsnijwerk en de kleine fonteintjes geven Stone Town een erg Arabische sfeer. Op elke hoek van de smalle straatjes zult u wel iets interessants tegenkomen. Het specerijeneiland beschikt over hagelwitte, schitterende stranden. Wilt u iets meer zien van het historische eiland, dan kunt u deelnemen aan enkele excursies die ter plaatse worden aangeboden.

Dag 13-14: vertrek naar Amsterdam

Het is alweer de laatste dag op dit prachtige eiland. Aan het eind van de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw avondvlucht via Dar es Salaam naar Amsterdam. U komt de volgende ochtend aan in Amsterdam. Het einde van een prachtige reis!

Vluchtschema

(vluchttijden onder voorbehoud van wijzigingen)

Vluchtnummer: Route: Vertrek: Aankomst:

KL 531 - Amsterdam - Kilimanjaro 10.05 19.40

PW 423 - Arusha – Zanzibar 13.15 14.35

PW 712 - Zanzibar – Dar Es Salaam 21.10 21.40

KL 574 - Dar Es Salaam – Amsterdam 23.05 07.25+1

KL = KLM PW = Precision Air +1= aankomst volgende dag.

Checkt u alstublieft goed de tenaamstelling met die in uw paspoort. Alleen wanneer wij de vluchten met uw correcte naam hebben ingeboekt kunnen wij uw vluchtoptie en het tarief garanderen.

Alternatieve luchtvaartmaatschappijen, vluchtroutes of luchthaven van vertrek:

KLM biedt het meest vriendelijke vluchtschema waarbij u het minst of niet hoeft over te stappen en dus het snelst op uw bestemming bent. Naast KLM zijn er diverse alternatieven, die mogelijk voordeliger zijn, maar waarbij u altijd minimaal 1 overstap heeft. Wij kunnen voor u alle luchtvaartmaatschappijen boeken en u daarvoor een prijs en uitgebreid vluchtschema offreren. Binnen uw reis data zijn er geen goedkopere vluchtmogelijkheden beschikbaar.

Aandachtspunten:

Elke extra overstap brengt een mogelijk risico met zich mee op het eventueel missen van de aansluitende vlucht in geval van vertraging.

Optionele toeslagen per persoon:

Toeslag Mbuzi Mawe Serena Camp € 280,-

Toeslag superior kamer (zeegericht) in Ocean Paradise € 220,-

Toeslag superior kamer met vol zeezicht in Ocean Paradise € 451,-

Toeslag all inclusive Ocean Paradise € 175,-

Diamonds La Gemma Dell ‘Est, deluxe kamer, all inclusive € 510,-

Diamonds La Gemma Dell ‘Est, villa club, all inclusive € 644,-

Inclusief:

- vluchten zoals vermeld in economy class

- luchthavenbelasting en brandstoftoeslag*

- alle overnachtingen op basis van tweepersoonskamers

- maaltijden zoals aangegeven

- transfers

- privé-vervoer per 4x4 Landcruiser of Landrover met opklapbaar dak

- Engelssprekende chauffeur/gids

- safari volgens programma (privé-game drives)

- entreegelden nationale parken

- 1 liter water p.p. per dag tijdens de safari

* Inbegrepen zijn de brandstoftoeslagen zoals bekend tijdens het samenstellen van deze offerte. Indien deze toeslagen wijzigen, zullen wij het verschil doorbelasten of terugstorten.

Exclusief:

- eventuele wijziging brandstoftoeslag

- overige maaltijden en drankjes (diner dag 1 en lunches op Zanzibar)

- optionele excursies

- visum

- fooien

- reis- en annuleringsverzekering

- uitgaven van persoonlijke aard

- dossierkosten € 35,- per boeking

- bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optionele extra’s/excursies - per persoon:

- excursie Mto wa Mbu dag 2 € 28,-

- ballonsafari Serengeti € 458,-

- bezoek Oldupai Gorge € 33,-

- extra game drive + lunch Serengeti dag 6 – bij 2 personen € 126,-

- bezoek Maasai dorp – bij 2 personen € 28,-

Vluchtinformatie

Wij boeken uw vlucht Zanzibar – Dar es Salaam met Precision Air in 1 vliegticket met de KLM vlucht van Dar es Salaam naar Amsterdam, hetgeen er voor zorgt dat u bij onverhoopte vertraging of annulering van de vlucht Zanzibar – Dar es Salaam minder risico’s loopt op het missen van uw vlucht naar Amsterdam. Mocht u de vlucht Dar es Salaam - Amsterdam door een vertraging van de vlucht Zanzibar – Dar es Salaam onverhoopt toch missen, zal KLM uw vlucht kosteloos omboeken en komen de kosten voor een overnachting voor rekening van KLM, omdat de vluchten in 1 ticket zijn afgegeven. Indien u met een, soms voordeliger, los ticket van Zanzibar naar Dar es Salaam vliegt dan hoeft de KLM niet te bemiddelen en loopt u het risico dat u in Dar es Salaam strandt met alle ongemakken en extra kosten van dien. De KLM heeft bij een los ticket geen verantwoordelijkheid of verplichting om uw ticket naar Amsterdam kosteloos om te zetten.

Waarom Jambo Safari Club?

Gemak, comfort & zekerheid

Vanzelfsprekend zijn wij lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds, zodat u kunt genieten van een zorgeloze vakantie. Door uw reis te boeken bij Jambo Safari Club bent u ervan verzekerd dat u zult genieten van alle gemak, comfort & zekerheid die er maar mogelijk is:

- Uw reis wordt tot in de puntjes verzorgd. Onze ervaren reisspecialisten staan altijd voor u klaar en nemen u, indien u een complete reis bij ons boekt, alle zorgen & werkzaamheden uit handen. Wij zijn ervan overtuigd dat wij de beste prijs- kwaliteitverhouding leveren. Mocht u elders een voordeligere reis vinden, willen wij geheel kosteloos met u meekijken en u graag wijzen op de mogelijk inhoudelijke verschillen. Dit is zonder terdege kennis doorgaans op het eerste oog niet in te schatten. Een voordeligere keuze is slechts tijdelijk aantrekkelijk. De juiste keuzes zullen u echter een leven lang bij blijven.

- Indien u de vlucht én de reis bij ons boekt, regelen wij bij eventuele vertraging of annulering van de vlucht dat uw reis aangepast wordt. Wij zijn IATA agent, waardoor wij een directe ingang hebben in alle vluchtsystemen. Hierdoor zijn wij in staat om direct actie te ondernemen en hebben inzicht in alle mogelijke vliegroutes. Zo kunt u altijd vertrouwen op de best passende oplossing. Eventuele extra kosten die hieruit voortvloeien zijn voor onze rekening. Wij zorgen er bij onverhoopte vluchtvertraging voor dat uw eventuele transfer, uw huurauto of auto met chauffeur ook gewoon op de juiste tijd voor u klaar staat.

- Wij zijn tijdens uw reis 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor assistentie bij eventuele calamiteiten, problemen en/of ontevredenheden. Met onze jarenlange ervaring maken wij bij onvolkomenheden hét verschil om uw reis toch zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

- De wegen in Tanzania zijn gemiddeld van mindere kwaliteit dan in Europa. Hierdoor hebben de voertuigen extreem veel te verduren. De kans op pech onderweg is hierdoor reëel. Vervangend vervoer en/of een garage zijn niet of nauwelijks aanwezig. Jambo Safari Club heeft een uitgebreid netwerk in Tanzania en werkt al vele jaren samen met zeer betrouwbare partijen. Wij kunnen u dan ook garanderen dat u bij eventuele pech binnen 3 uur weer op weg bent. In het geval het onverhoopt langer duurt dan 3 uur krijgt u de kosten van 2 reisdagen van ons vergoed. Mocht u door pech met het voertuig uw vlucht missen, dan boekt Jambo een vervangende vlucht voor u. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor onze rekening: “uitsluitend” indien u de vluchten via ons geboekt heeft.

Aansprakelijkheidsverzekering - extra zekerheid

Jambo Safari Club is lid van de ANVR, waardoor wij verplicht zijn om de meest uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Er wordt jaarlijks door een derde partij gecontroleerd of wij deze verzekering ook daadwerkelijk hebben. Deze verzekering dekt ook àlle persoonlijke schade die direct of indirect wordt veroorzaakt door ‘hulppersonen’ (derden die door Jambo worden ingeschakeld), bijvoorbeeld: de accommodatieverschaffers en al het vervoer dat door Jambo geregeld is en uitgevoerd wordt door via Jambo ingehuurd personeel (gids/chauffeur). Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u, in het onverhoopte geval dat u tijdens uw reis iets overkomt, verzekerd bent conform Europese maatstaven. Indien er bijvoorbeeld een ongeval plaatsvindt met een auto en chauffeur van Jambo, krijgt u bij blijvende invaliditeit een vergoeding conform Europese richtlijnen. Deze vergoeding kan soms oplopen tot 1 miljoen Euro, waar dit conform Afrikaanse richtlijnen soms bij slechts 5.000 Euro ophoudt. Jambo heeft conform de regels van de ANVR een Nederlandse verzekeringsmaatschappij, waardoor de schadeafwikkeling in Nederland plaatsvindt. In het geval uw reis is geboekt bij een organisatie die niet over een aansprakelijkheidsverzekering conform de ANVR regels beschikt, is de kans groot dat u zelf uw schade moeten proberen te verhalen in het land waar deze is ontstaan, vaak een onmogelijke en zeer kostbare zaak. Wij hopen natuurlijk dat u er nooit gebruik van hoeft te maken, maar mocht een dergelijke situatie zich voordoen, dan maakt dit een onbetaalbaar verschil, een veilig gevoel!

 

Prijzen

Alle prijzen in deze offerte zijn per persoon in euro’s, tenzij anders vermeld. Onze offerte is twee weken geldig. Mocht de offerte buiten deze termijn worden omgezet in een boeking, dan kunnen eventuele tussentijdse wijzigingen in prijzen en koersen worden doorberekend. Eventuele toeslagen voor feestdagen zijn in de offerteprijs verwerkt. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele typefouten.

 

 

Lokale belastingen

Alle in onze offerte vermelde prijzen zijn inclusief lokale belastingen en heffingen zoals die op dit moment gelden. In Tanzania wordt er nog geen BTW geheven over bepaalde segmenten die bij de prijs inbegrepen zijn (onder andere het vervoer en de park entreegelden). Sinds een aantal jaren wordt er al gesproken over het eventueel invoeren van BTW op alle segmenten van de reis. Mocht er een BTW verhoging of een andere lokale belasting ingevoerd worden behouden wij ons conform artikel 8 van de ANVR voorwaarden het recht voor deze eventuele nieuwe lokale belastingen en/of heffingen aan u door te berekenen.

Reis- en annuleringsverzekering

U bent verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. Heeft u geen reis- en/of annuleringsverzekering, dan kunt u die bij uw boekingskantoor afsluiten.

 

Flying Doctor Service

Sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw voert de Flying Doctors’ Society medische evacuatievluchten uit in Kenia, Tanzania en Oeganda. De AMREF Flying Doctor Service is de enige vliegende ambulance met eigen medici en piloten die 24 uur stand-by staan. In geval van nood zorgen zij voor onmiddellijke evacuatie vanuit ‘de bush’ naar het ziekenhuis in Nairobi. Voor een safari van maximaal 1 maand betaalt u US$ 16 per persoon voor alle reizen naar Kenia, Tanzania, Oeganda en Zanzibar. Het lidmaatschap is een aanvulling op uw gewone reisverzekering en is niet verplicht. Met een lidmaatschap van de Flying Doctors Service kan er echter sneller en betere hulp geboden worden in geval van nood. Zie voor meer informatie http://www.flydoc.org/component/subscription/2?view=packages U kunt uw lidmaatschap op de site van Flying Doctors of bij uw boeking via ons afsluiten.

Facturering, aanbetaling en reisbescheiden

Na de bevestiging van uw boeking ontvangt u een factuur waarop de details van uw boeking staan vermeld. Tevens worden hier de bedragen voor de luchthavenbelastingen en eventuele brandstoftoeslagen in rekening gebracht. De aanbetaling bedraagt 20% van de reissom. Indien u gebruik maakt van een speciaal actietarief voor uw vluchten, of wanneer uw vlucht vertrekt van een luchthaven buiten Nederland, bedraagt de aanbetaling 20% van het landarrangement plus de volledige kosten van de vliegtickets en luchthavenbelastingen. De aanbetaling dient per omgaande te worden voldaan. Uiterlijk 56 dagen voor vertrek dient u het resterende bedrag te voldoen. Bij boeking binnen 56 dagen voor vertrek dient de volledige reissom direct na ontvangst van de factuur te worden voldaan. Uiterlijk twee weken voor vertrek ontvangt u de laatste bescheiden: vouchers en tickets.

 

Gezondheid en EHBO

De gezondheidszorg in Afrika is van wisselende kwaliteit. Aangezien wij niet medisch bevoegd zijn en adviezen in de loop van het jaar kunnen veranderen, raden wij u aan om minstens vier weken voor uw vertrek de GGD in uw regio te raadplegen voor de meest recente informatie. Sommige verzekeraars vergoeden vaccinaties en malariatabletten. Over het algemeen wordt geadviseerd om inentingen tegen DTP en Hepatitis A te nemen, soms is een gele koorts injectie verplicht. Denkt u ook aan uw malariaprofylaxe! Het is handig als u zelf zaken meeneemt zoals pleisters, steriele gaasjes, middelen tegen blaren, jodium en medicijnen tegen veelvoorkomende klachten als hoofdpijn en darmklachten. Daarnaast zal een ieder voor zichzelf na moeten gaan of hij specifieke klachten of overgevoeligheden heeft. Neem in dit geval de hiervoor benodigde medicijnen mee, met eventueel uw medisch paspoort.

 

Visum Tanzania

Uw paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Tanzania. Naast een paspoort dient u bezit te zijn van een geldig visum. Deze kunt u voor vertrek bij het Tanzaniaanse consulaat aanvragen of bij aankomst in Tanzania. De kosten bedragen USD 50,- per paspoorthouder (single entry) indien u uw visum bij aankomst koopt.

U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van uw (eventueel) benodigde visum. Na boeking ontvangt u van ons informatie over het verkrijgen van uw visum en eventuele visumformulieren. Houdt u goed de verwerkingstijd van uw paspoort bij de verschillende ambassades of consulaten in de gaten. Controleert u ook even of u voldoende lege pagina’s in uw paspoort heeft.

 

Reisvoorwaarden

Alle reizen van Jambo Safari Club worden uitgevoerd conform de ANVR Consumentenvoorwaarden (Deel A – Reisvoorwaarden) en vallen onder de garanties van zowel de SGR als het Calamiteitenfonds. De uitgebreide ANVR Consumentenvoorwaarden kunt u inzien via www.anvr.nl/anvr-voorwaarden/. Jambo hanteert, gezien het soort reizen dat wij aanbieden, aangepaste voorwaarden ten aanzien van de (aan)betaling en annuleringskosten. De dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis. Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om - vooraf of ter plaatse - wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. U kunt er in zo'n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtsituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht één van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar Jambo c.q. onze lokale vertegenwoordiger niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid. Onze offertes zijn gebaseerd op de lokale belastingen en heffingen zoals die op dit moment gelden. Mochten er tussen het uitbrengen van deze offerte en uw vertrek wijzigingen plaatsvinden in lokale belastingen en/of heffingen behouden wij ons conform artikel 8 van de ANVR voorwaarden het recht voor deze eventuele nieuwe lokale belastingen en/of heffingen aan u door te berekenen.

- (Aan)betalingsvoorwaarden: de aanbetaling bedraagt 20% van de reissom, en dient u spoedigst na ontvangst van de factuur te voldoen. Indien u gebruik maakt van een speciaal actietarief voor uw vluchten, bedraagt de aanbetaling 20% van het landarrangement plus de volledige kosten van de vliegtickets en luchthavenbelastingen. Het restant van de reissom dient uiterlijk 56 dagen voor de vertrekdatum van de reis betaald te zijn. Bij boeking binnen 56 dagen voor vertrek moet de volledige reissom direct na ontvangst van de factuur worden voldaan.

 

- Annuleringsvoorwaarden:

De volgende kosten worden in rekening gebracht bij annulering van de reis:

- tot 56 dagen voor vertrek: de aanbetaling

- vanaf 56 tot 42 dagen voor vertrek: 30% van de reissom (*)

- vanaf 42 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom (*)

- vanaf 28 tot 14 dagen voor vertrek: 75% van de reissom (*)

- vanaf 14 tot 7 dagen voor vertrek: 90% van de reissom (*)

- vanaf 7 dagen voor vertrek: de volledige reissom

(*) Indien de volledige kosten van de vliegtickets in de aanbetaling zijn verwerkt, bestaan de annuleringskosten uit de volledige kosten van de vliegtickets, vermeerderd met het vermelde percentage van het landarrangement.

Bij een wijziging na boeking uwerzijds kunnen wij kosten in rekening brengen.

 

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Ons bedrijf is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de reiziger ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

 

Calamiteitenfonds

Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

- (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;

- de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

 

alle prijzen zijn onder voorbehoud en beschikbaarheid

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Bart Limburg staat op balkon hotel Tanzania met schitterend uitzicht, foto TravelXL Bart Limburg
Afbeelding van luxe appartement boven vloedlijn
Foto van grasland met woud op achtergrond, foto TravelXL Bart Limburg
Foto Giraffe en zebra eten zij aan zij, foto TravelXL Bart Limburg
Foto van grazende buffels, foto TravelXL Bart Limburg
Foto van mannetjes leeuw liggend op de grond, foto TravelXL Limburg
Troep leeuwen licht te slapen
foto van mensen bij kampvuur serengetti vlakte
Luchtbaloon boven giraffes
Wakende leeuwinnen met welpen
foto van vlakte met vele soorten dieren
Kudde wildebeest trekt aan auto voorbij
Bart Limburg staat op balkon hotel Tanzania met schitterend uitzicht, foto TravelXL Bart Limburg
Afbeelding van luxe appartement boven vloedlijn
Foto van grasland met woud op achtergrond, foto TravelXL Bart Limburg
Foto Giraffe en zebra eten zij aan zij, foto TravelXL Bart Limburg
Foto van grazende buffels, foto TravelXL Bart Limburg
Foto van mannetjes leeuw liggend op de grond, foto TravelXL Limburg
Troep leeuwen licht te slapen
foto van mensen bij kampvuur serengetti vlakte
Luchtbaloon boven giraffes
Wakende leeuwinnen met welpen
foto van vlakte met vele soorten dieren
Kudde wildebeest trekt aan auto voorbij
Bart Limburg staat op balkon hotel Tanzania met schitterend uitzicht, foto TravelXL Bart Limburg
Foto van grasland met woud op achtergrond, foto TravelXL Bart Limburg
Foto Giraffe en zebra eten zij aan zij, foto TravelXL Bart Limburg
Foto van grazende buffels, foto TravelXL Bart Limburg
Foto van mannetjes leeuw liggend op de grond, foto TravelXL Limburg
Troep leeuwen licht te slapen
foto van mensen bij kampvuur serengetti vlakte
Luchtbaloon boven giraffes
Wakende leeuwinnen met welpen
foto van vlakte met vele soorten dieren
Kudde wildebeest trekt aan auto voorbij