Wij regelen alle activiteit op locatie voor u zodat u niet voor wachtrijen, vol of andere onaangename verrassingen komt te staan. Mochten er op locatie door u gewenste activiteitenlijsten die u nog niet in uw reisschema hebt op genomen raden wij u aan deze via onze lokale agenten te reserveren.

Oog in oog met zachtaardige oceaanreuzen

Of u nu gaat naar Hermanus, de "walvisobservatiehoofdstad" van Zuid-Afrika, of een plek met een mooi uitzicht langs de Tuinroute of Wilde Kust, het waarnemen van deze oceaanreuzen in hun natuurlijke woonomgeving is een belevenis die u niet wilt missen.

 

Van juni tot november zijn de Zuidkapers perfect waarneembaar langs de zuidkust van de Kaap; dit is dus de ideale periode voor een bezoek inclusief deze attractie.

 

U hoeft niet eens de boot te nemen om walvissen te zien; Hermanus, met uitzicht op Walker Bay, wordt namelijk beschouwd als de beste landlocatie voor het waarnemen van walvissen. Zuidkapers zwemmen vaak heel dicht onder de kustlijn; soms naderen ze het strand op slechts enkele meters afstand.

 

Heel vaak stelen de Zuidkapers de show met hun spectaculaire vertoon van brute kracht en elegante wateracrobatiek. Toch heeft u alle kans om ook bultruggen, minkes, Brydewalvissen of zelfs orka's te zien. Gekwalificeerde gidsen helpen u graag om de verschillen waar te nemen.

 

Helder weer zonder wind is ideaal om walvissen te observeren. Let goed op de "fontein" van de walvis; dat is vaak het eerste teken van aanwezigheid. Andere gunstige plekken om de giganten van de oceaan vanaf land te observeren zijn Plettenberg Bay, Algoa Bay en de Wilde Kust.

 

U kunt ook een boottocht maken om de walvissen verder weg op zee te zien. Toeristische walvisboten hebben een officiële vergunning om dicht bij de dieren te komen en hebben het recht om walvissen binnen een vastgelegde afstand te benaderen. Of de dieren dan nog dichterbij komen, hangt af van hun natuurlijke nieuwsgierigheid.

 

Hoewel Hermanus wellicht de beroemdste locatie is om walvissen te observeren, worden er ook uitstekende excursies georganiseerd vanuit Strandfontein aan de westkust en vanuit Lambert's Bay, Elands Bay, St. Helena, Saldanha en Ysterfontein.

 

Er zijn ook uitstekende observatiemogelijkheden rondom het Kaaps Schiereiland en langs de zuidkust, richting Cape Agulhas. De meest zuidelijke punt van Afrika is een enorm dankbare plek om Zuidkapers en hun kalveren te zien dollen, soms wel 50 koppels tegelijk. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijken die wij voor u reserveren als bijvoorbeeld Shark watching

Door een interactieve wijnexcursie komt de geïnteresseerde reiziger persoonlijk in contact met de maker van zijn of haar favoriete drankje. Een praatje met de kinderen van de medewerkers van de wijngaard, of nippen en spugen, samen met onderscheiden wijnmakers; afhankelijk van uw smaak en voorkeur is er altijd een excursie op maat.

 

De reiziger die de pracht van de Kaapse wijngebieden wil ontdekken, kan kiezen uit duizenden arrangementen. Een wijnexcursie kan wat onpersoonlijk zijn. Wilt u echt in contact komen met de mensen die de wijn maken? Overweeg dan onderstaande opties.

 

Fiona MacDonald is een voormalige redactrice van Wine Magazine. Haar contacten zijn dus voortreffelijk en binnen de wijnwereld kan ze alle deuren voor u openzetten. Haar excursies zijn bedoeld voor mensen die al het nodige van wijn weten; verwacht dus géén stoomcursus over de productie van wijn. In plaats daarvan organiseert Fiona excursies met een blik achter de schermen en persoonlijke ontmoetingen met gerenommeerde wijnmakers. Zij heeft een goede kijk op minder bekende, aanstormende wijngaarden en wijnmakers. Wijn proeven uit het vat , samen met de wijnmaker, is een vast onderdeel van het programma.

 

John Ford van Adamastor and Bacchus is een ware legende als het gaat om wijnlunches. Hij verzorgt culinaire wijnexcursies, vooral naar de wijnhuizen met de beste restaurants en/of culinaire ingrediënten. De trips worden individueel opgezet, maar u kunt denken aan excursies naar wijngaarden in de klasse van Buitenverwachting en Klein Constantia. Kom vooral niet met een volle maag!

 

Vineyard Ventures is de oudste en meest gevestigde wijnreisorganisatie van de Kaap. De organisatie verzorgt wijnexcursies op maat en u kunt rekenen op een privé-excursies naar wijnkelders en proeverijen bij private, eersteklas wijnproducenten.

 

Bij interactieve wijnexcursies komt slechts één aspect van de werkwijze van een wijnboerderij de orde. De Pebbles Project/Wine Desk Wine Tour is gericht op de gepassioneerde wijntoerist die méér wil beleven dan alleen maar de geweldige wijnen van Zuid-Afrika. Bij deze excursie komt u in contact met het Pebbles Project, een liefdadigheidsinstelling die kinderen in de wijngebieden steunt. Deze excursie omvat bezoeken aan drie wijnboerderijen met traditionele proefsessies; als bezoeker kunt u zich op elke boerderij echter ook eens goed verdiepen in de crèches en clubs voor naschoolse activiteiten.

In Sandton City vindt u alles: van de bekendste internationale merknamen tot en met spannende lokale boetiekjes en specialiteitenzaken. Sandton City is een van de oudste en meest exclusieve winkelcentra van Zuid-Afrika; bezoekers wordt geadviseerd om een extra lege koffer mee te nemen op hun reis naar Zuid-Afrika ...

 

Sandton City Shopping Centre in Johannesburg is een van de bekendste en meest populaire Zuid-Afrikaanse bestemmingen om te shoppen en biedt onderdak aan meer dan 400 internationale en lokale modemerken. Sandton City is gelegen in een van de meer exclusieve delen van de stad en dateert uit 1974. Dit winkelcentrum is dan ook de "grande dame" van alle shopping malls, een commercieel meesterstuk, en staat bekend om de permanente verbetering van uitstraling en voorzieningen.

 

De sfeer van Sandton City is kosmopolitisch en verfijnd. In een enorm aantal winkels en showrooms vindt u het allerbeste wat Zuid-Afrika en de wereld hebben te bieden, van unieke Zuid-Afrikaanse sieraden tot de nieuwste handtassen uit Italië en vrijwel alles daartussen.

 

In alle zaken - architectuur, eetgelegenheden en winkels - combineert dit winkelcentrum in Sandton het klassieke met het hedendaagse. Hier vindt u het werk van Zuid-Afrikaanse ontwerpers als Jenni Button en Hilton Weiner zij aan zij met internationale labels zoals DKNY, Gucci en Diesel. De lokale middenstand omvat favorieten als Woolworths, Edgars en Stuttafords.

 

In de mall kunt u ook naar de Ster Kinekor Classic Cinema (11 zalen) en via een voetgangersbrug komt u vanuit het winkelcentrum op het 16.000 m² grote Nelson Mandela Square. In deze omgeving treft u diverse bekende en trendy restaurants aan, evenals het 6 meter hoge bronzen standbeeld van Nelson Mandela; een prachtplek voor foto's.

 

Gezien het profiel en de situering van de mall in het centrale zakencentrum vinden we hier ook een scala aan restaurants, inclusief enkele van de meest prestigieuze eetgelegenheden van de stad. Die restaurants trekken bezoekers van hotels in de buurt en van de dynamische zakengemeenschap rondom het winkelcentrum en de verdere omgeving. Mis vooral de zesde verdieping van Sandton Sun niet. Hier vindt u de nieuwste en meest populaire eet- en drinkgelegenheden van Johannesburg, waaronder een cheese-room, interactieve keuken, wijnbar en terras met uitzicht over de stad. U komt er via het hotel of het winkelcentrum.

 

Het was geen verrassing dat onlangs werd aangekondigd dat de mall een facelift ter waarde van 1,77 miljard Rand zal ondergaan om het winkelcomplex neer te zetten als het eigen Wall Street van Zuid-Afrika. Het renovatieproject omvat de bouw van een kantoortoren van 80 verdiepingen, een nieuw hotel, nieuwe winkel- en kantoorruimten evenals woonappartmenten.

De meeste bezoekers staan er onwennig tegenover, maar Afrikaans eten is kleurrijk en interessant. En het smaakt ook nog eens geweldig. Een goed gemaakte lokale maaltijd kan echt een hoogtepunt zijn van uw reis door Zuid-Afrika. Veel restaurants zijn gespecialiseerd in de keuken van het vasteland en serveren een ruim aanbod van Afrikaanse schotels.

 

Het zou op elk reisschema moeten staan: uitproberen van de heerlijke, traditionele Afrikaanse keuken. Een aantal gespecialiseerde restaurants in Zuid-Afrika doet het uitstekend door zowel de hedendaagse als traditionele Afrikaanse keuken aan te bieden. Elke schotel is een afspiegeling van een of meer van de uiteenlopende culturele invloeden van het Afrikaanse continent.

 

Traditioneel Afrikaans eten wordt doorgaans gekookt boven een open vuur of in een pot (potjie) op drie poten; vlees is dus meestal gestoofd of gegrild. Het vlees wordt meestal gecombineerd met een zetmeelgerecht: mieliepap (maïspap), aardappelen of rijst. Bietjes, peentjes, kool en pompoen zijn de meest gegeten groenten. Enkele typische Zuid-Afrikaanse gerechten zijn pens, morogo, chakalaka, amadumbe en het bijna niet weg te denken broodje boerewors.

 

Pens is een traditionele lekkernij, waarop de meeste Afrikanen dol zijn. In de kaap wordt pens gezien als een regionale lekkernij; het wordt vaak - licht gekruid met kerrie - opgediend met nieuwe aardappeltjes en gebakken uien.

 

Morogo is een wilde spinaziesoort. Dit is plattelandskost die in trek is bij de massa; de spinazie wordt gecombineerd met in boter gesmoorde uien en tomaten, of gemengd met maïspap. Amadumbe is een puree van zoete aardappels en pinda's. Bij een smakelijke variant in restaurants worden de zoete aardappels gekookt, met boter tot puree verwerkt, bezaaid met gebrande pinda's en afgemaakt met een fijn laagje honing.

 

Chakalaka is een kruidige saus die bij een hoofdgerecht wordt geserveerd; deze bestaat uit geschraapte peentjes, groene pepers, uienringen, azijn, chili plus dat geheime ingrediënt waardoor het nét anders smaakt.

 

Zuid-Afrikaanser kan het niet; het broodje boerewors, onze smakelijker tegenhanger van de New Yorkse hot dog. In een kraampje langs de weg wordt boerewors (een gekruide worst) boven open houtskoolvuur gegrild, in een broodje gelegd en bedekt met mosterd- of tomatensaus. Heerlijk!

 

Nog enkele favorieten uit de lokale keuken: allerlei Kaaps-Maleise gerechten, biltong en zoete lekkernijen zoals koeksister en melktert.

Spectaculaire actie

 

Een, twee, bungee! Na uw sprong vanaf de Bloukransbrug suist u 216 meter omlaag in de kloof. Als het om pure adrenaline gaat, is er niets dat de Bloukrans-bungeejump overtreft. De springlocatie ligt ook nog eens midden in het fraaiste natuurschoon van het land.

 

De 216 meter hoge Bloukransbrug is de allerhoogste commerciële bungeejump vanaf een brug en trekt avonturiers uit alle delen van de wereld. De brug ligt aan de Tuinroute en geldt als een van de meest spectaculaire bungeejumps in Zuid-Afrika, of wellicht zelfs van de hele wereld.Dit soepel draaiende en uiterst professionele bungeespektakel wordt gerund door Face Adrenalin, een lid van de Southern Africa Tourism Association (SATSA). Bij deze bungeespecialisten in Zuid-Afrika komt veiligheid op de eerste plaats. Alle apparatuur voldoet aan internationale normen, en het perfect opgeleide en ervaren personeel bezorgt u de bungeejump van uw leven.

Dit soepel draaiende en uiterst professionele bungeespektakel wordt gerund door Face Adrenalin, een lid van de Southern Africa Tourism Association (SATSA). Bij deze bungeespecialisten in Zuid-Afrika komt veiligheid op de eerste plaats. Alle apparatuur voldoet aan internationale normen, en het perfect opgeleide en ervaren personeel bezorgt u de bungeejump van uw leven.

 

Bungeejumpen is weliswaaar de meest populaire sensatie op de brug, maar er zijn ook nog heel wat andere ritten, sprongen en swings uit te proberen. Bijvoorbeeld de nieuwste aanvulling op het bungeemenu van Bloukrans: de 200 meter lange Flying Fox kabelbaan (bij Zuid-Afrikanen bekend als de "foofie slide"), een spannende rit die veel te snel voorbij is.

 

Nóg een adrenalineoptie: een bezichtiging van de Bloukransbrug, een betonnen boogbrug met de grootste overspanning van de hele wereld. Tijdens deze excursie gaat u via een speciaal ontworpen catwalk naar de top van de boog; u heeft dan een geweldig uitzicht over de kloof en de bergen, met de zee in de verte.

Massages in de bush

 

Geef u eens helemaal over aan een ongekende verwensessie

 

Massages in de bush staan helemaal bovenaan de lijst van Zuid-Afrikaanse genietingen op het gebied van wellness. Hoe zou je de stress en zorgen van het leven beter kunnen afvoeren dan met een ontspannende massage in de rust van de Afrikaanse bush? Zucht maar eens ... beter dan zo zal het leven niet worden!

 

Goed, we geven het toe; een massage in de bush is het toppunt van genieten. Stel het u even voor: u ligt op een massagebed op uw privéveranda van een luxe bushlodge, ergens in Zuid-Afrika. Uw therapeute maakt boter van uw spieren, de geur van een aromatische massageolie concurreert met de frisse, aardachtige buitenlucht en in de verte hoort u het geluid van wild en vogelgezang.

 

Klinkt dat hemels? Dat klopt.

 

Bushmassages staan op de behandelmenu's van de vele bushspa's die u vindt in onze luxe private wildparken. U kunt een massage ondergaan in de spa of op de veranda van uw eigen elegante suite.

 

Shibula Lodge & Bush Spa in de provincie Limpopo biedt een menu met full-body massage, hot-stonemassage, Zweedse rug- en nekmassage evenals een aromathische rug- en nekmassage.

 

Sabi Sands Reserve biedt onderdak aan de meest schitterende luxe bushlodges; bij de meeste daarvan is er een spa op het terrein, of een therapeut direct beschikbaar als u een massage wilt in de beslotenheid van uw eigen suite. De beste spa's in Sabi Sand: Lion Sands, Singita, Sabi Sabi Earth Lodge en Ulusaba.

 

Afrikaanse bushmassages zijn een echte highlight in Garonga Safari Camp in Makalali Conservancy, Limpopo. Hier kunt u kiezen uit diverse massages in een buitenluchtsala (ofwel "aroma boma"), omringd door de beelden en geluiden van de natuur. Garonga Indulgence Experience is een absolute must, met 3 soorten massage binnen één allesomvattende behandeling.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required