Bart Limburg

Foto, van Bart Limburg op Trap met lichtbollen

Bart Limburg heeft de reiswereld met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn ouders openden al in 1958 een reis- en passagebureau in Heemstede.

Toen ik in 1979 van school kwam, rolde ik door omstandigheden zo de zaak in. In de jaren daarna werden de vakdiploma’s gehaald.

 

De eerste studiereizen voerden per bus naar Duitsland en per vliegtuig naar Dalarna, de mooie Zweedse provincie waar men meende een nieuwe wintersport bestemming te hebben ontdekt. Vele bestemmingen heb ik in de loop van de jaren bezocht: van Peru to Maleisië, van Griekenland tot Marokko. De meest indrukwekkende zijn toch wel Zuid Afrika en Antarctica.

Na kantoren gerund te hebben in Hillegom, Bloemendaal en Hoofddorp kwam de sprong naar het Nijmeegse. Hier heb ik de eerste 3 jaar bij het toenmalige Toerkoop Van Dongen in Dukenburg en in de Houtstraat gewerkt. In 2001

dankzij TravelXL hebben wij onze specialiteit: Verre (maatwerk) reizen nog verder kunnen uitbouwen. Onze klanten komen dan ook van heinde en verre.

 

We verwelkomen u graag om zelf kennis te maken met onze prettige, open winkel, waar u alle informatie zelf kunnen pakken. Ook kunt u gebruik maken van onze leestafel. Onze informatie avonden en wij beschikken nog steeds over het grootste assortiment reisorganisaties van Gelderland op de schappen!

 

Locaties die Bart bezocht:

Australië: vele plaatsen, erkend Aussie Specialist (erkenning Australische Toeristische Autoriteit))

Europa: nagenoeg compleet.

Midden-Oosten: Israël, Jordanië, Dubai, Abu Dhabi, Ras al Kiamha.

Afrika: Marokko, Tunesië, Egypte, Kenia, Tanzania, Zuid-Afrika, Botswana

Azië: Maleisië, Vietnam, China, Thailand

Caribisch gebied: Aruba, Dominicaanse Rep, Cuba, Mexico, Jamaica.

USA & Canada: Florida, Californië , Arizona, Utah, Nevada, New York, Pennsylvania, Alberta &  British Columbia, Bosto, Washington, Niagara watervallen.

Zuid Amerika: Peru, Argentinië, Antarctica/ Zuidpool.

Cruiseschepen: Aida Prima, Splendor of the Seas, MS Rotterdam, MS Oosterdam, Carnival Legend & Splendor, MSC Lirica , Luminosa & Orchestra , Costa Magnifica, Silver Wind, Crown Princess.

Graag tot ziens,

Bart Limburg

Marian Hermes-van Vliet

Na de HAVO te hebben afgerond, heb ik een toeristische opleiding in Utrecht gevolgd. Ik wist eigenlijk al vanaf de eerste klas van de HAVO dat ik iets in het toerisme wilde gaan doen.

In het laatste jaar waren er 2 stage periodes van 5 maanden, waarvan ik er een in het zuiden van Frankrijk heb doorgebracht en de tweede bij reisbureau Van Dongen in Oss. Na die stageperiode kon ik meteen aan de slag bij Van Dongen in Nijmegen. Vanaf dat moment was Bart Limburg mijn office manager en hebben we zo’n 1,5 jaar samen gewerkt. Toen hij de stap nam om weer voor zichzelf te beginnen, ben ik de uitdaging aangegaan en op 1 december 2001 bij hem in dienst getreden.

 

Vanaf het eerste moment ben ik dus werkzaam bij geweest Reisburau TravelXl Bart Limburg…….de maatwerk specialist in verre vakanties.

 

Één van onze sterkste punten is onze reiskennis uit eigen ervaring, waardoor we onze klanten een duidelijk en persoonlijk advies kunnen geven. We proberen daarom ook jaarlijks een studiereis te maken naar diverse bestemmingen. Afgelopen jaren waren dat o.a Dubai & Oman, Namibië, Nepal, Thailand, Zuid Afrika en West USA.

Maar naast de studiereizen ga ik zelf uiteraard ook elk jaar op vakantie om kennis op te blijven doen. Enkele van mijn favoriete bestemmingen zijn onder andere Nieuw Zeeland, Australië, Bali, Maleisië en USA/Hawaii. Inmiddels hebben we alle continenten gezien, tot Antarctica toe!

 

Als klanten vragen, “wat is nou het mooiste dat je ooit gezien hebt?” is het moeilijk daar één antwoord op te geven, omdat elke bestemming wel iets bijzonders heeft.

 

Maar om toch een paar onvergetelijke ervaringen te noemen: helikoptervlucht boven Mount Cook in Nieuw Zeeland met een landing op de gletsjer, waar je middenin de zomer tot je knieën in de sneeuw staat. Zwemmen in een rivier in de jungle van Suriname, waar we de volgende dag piranha’s uitvisten….

Huwelijksaanzoek op een Balinese rots, met uitzicht op de Tanah Lot tempel met daarnaast de mooiste zonsondergang…..

In een klein vliegtuigje gevlogen over Fraser Island in Australië, maar ook over de Grand Canyon in de USA en langs de Mount Everest in Nepal.

 

Met 14 andere reisbureau dames, in 5 jeeps, dwars door het prachtige Namibië, met als hoogtepunten de rode zandduinen van de Sossusvlei, overnachten in de Okonjima lodge en het spotten van o.a zebra’s, giraffen, leeuwen en zelfs een luipaard!

Als u tips of ervaringen wilt horen over een van de vele andere bestemmingen die Bart en ik bezocht hebben, dan nodigen we u graag uit in onze sfeervolle reiswinkel.

Tot ziens aan de Lange Hezelstraat!

 

Locaties die Marian bezocht heeft:

Europa: bijna compleet.

Midden Oosten: Dubai, Fujairah, Oman,

Afrika: Egypte, Namibië, Zuid-Afrika, Namibië

Azië: Bali & Lombok, Sri Lanka & Malediven, Thailand, Nepal, Maleisië, Cambodja en Singapore

Oceanië:  Australië (oost) en Nieuw Zeeland.

Noord/Zuid Amerika: West USA (California/Nevada/Arizona/Utah) Florida, Niagara Falls, Hawaii (Oahu/Big Island/Kauai/Maui), Suriname, Brazilië, Mexico.

Caribisch gebied: Aruba, Bonaire, Curacao, St.Maarten, Cuba, Dominicaanse republiek, Grand Cayman, Bahama's, Jamaica.

Cruises: Golden Princess, Caribbean Princess, Norwegian Gem, Aida Bella, MSC Fantasia en ik heb diverse andere schepen bezocht.

 

Graag tot ziens,

Marian Hermes-van Vliet

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Maandag gesloten

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required
Foto, van Bart Limburg op Trap met lichtbollen
Foto, van Bart Limburg op Trap met lichtbollen
Foto, van Bart Limburg op Trap met lichtbollen