Rondreis, West-USA

 

Met het gezin wilden wij iets speciaals doen met ons 20 jarig huwelijk.

Dat werd dus een rondreis door het westen van de Verenigde Staten.

 

Onze reis begon met een vlucht vanaf Düsseldorf via Londen naar Los Angeles met Virgin Atlantic Airways. Het overstappen is iets dat zich zelf wijst, gewoon de bordjes volgen naar de juiste terminal en weer opnieuw inchecken.

De vlucht verliep voorspoedig en alles aan boord was prima geregeld.

De aankomst te Los Angeles is een kwestie van aansluiten in de rij, naar de douane-beambte lopen, vinger scannen, in de camera kijken, paar vragen beantwoorden en je kunt op zoek naar je bagage.

 

Eenmaal buiten loop je naar de plek waar de busjes van de autoverhuurkantoren stoppen om je naar het verhuurkantoor te brengen. Dat wil wel eens een kwartiertje duren. De rit duurt een kleine 10 minuten waar je wederom in de rij aansluit voor een beschikbare balie.

Auto huren in de USA!

Wij weten het en waarschuwen onze klanten ervoor: sluit geen extra verzekeringen af, neem geen zgn gratis upgrade en sluit alleen een tankregeling af als u begrepen heeft hoe die werkt en of de regeling voor u van toepassing is.

Wij hadden vooraf de categorie Chevrolet Tahoe geboekt en die stond klaar, spiksplinternieuw met slechts  3 mijl op de teller. Het kan ook een vergelijkbare wagen zijn!

Toen werd het spannend……….wij moesten aan dit bakbeest wennen met zijn achteruitrijcamera en zijn niet Europese afmeting en vervolgens op pad om ons hotel in Down Town Los Angeles te vinden.

Dankzij de navigatie was het vinden van het hotel niet het moeilijkst, maar waar zat de ingang? Dus net weer iets te hard gereden en de ingang van het hotel gemist, dan maar weer een blokje om.

Los Angeles

 

Ons 1e verblijf was het Millennium Biltmore hotel. Dit hotel heeft een zo geheten valet parking hetgeen wil zeggen dat je de sleutels afgeeft aan een valet, die de auto ergens voor je parkeert. Op internet hadden wij gevonden dat dit een dure kwestie was: $ 40,00 per dag, maar na de lange vlucht e.d. waren wij blij dat wij de wagen op deze manier konden inleveren. De volgende dag de wagen om de hoek in de openbare parkeergarage gezet tegen de helft van de kosten.

Het Millennium Biltmore hotel is een echt grandeur hotel met een schitterende inrichting in de openbare ruimten en mooie kamers. De badkamer was verouderd maar wel netjes, de ramen hadden beter geïsoleerd kunnen zijn.

Het ontbijt is bijna nergens in begrepen en de volgende ochtend zijn wij dan ook eerst in de omgeving gaan kijken voor een leuke zaak, dat bleek heel simpel: Le Pain Quotidien was een leuk, betaalbaar en smakelijk begin van de dag.

Los Angeles is te groot om te gaan lopen, je zult dus de auto moeten nemen om andere stadsdelen te verkennen.  Wij zijn naar Beverly Hills gereden en hebben daar de Hop on Hop off bus genomen. Er zijn verschillende routes. Wij hadden de Redline gekozen.

Vanzelfsprekend hebben wij ter plaatse ook nog veel gelopen, Rodeo Drive, walk of fame etc en gezocht naar de Hollywood letters. Dat viel nog niet mee in de drukke avondspits. Natuurlijk valt er in een stad als L.A. nog veel meer te zien, zoals o.a. Universal Studio’s etc. maar er moeten keuzes gemaakt worden

De volgende dag stond in het teken van een lange rit naar de Grand Canyon. Normaal gesproken raden wij U aan om dit met een overnachting onderweg te doen maar die tijd hadden wij zelf helaas niet. Tijdens deze rit bezochten wij een stuk authentiek Route 66, de legendarische weg die Amerika heeft ontsloten. Een absolute must.

Grand Canyon

Laat aangekomen in de Grand Canyon( Tusayan), verbleven wij in hotel Grand Canyon Plaza, een prima hotel ( 2 verdiepingen) met een kleine hot tub in de binnentuin/plaats, een bar,  een winkel en een goed restaurant. Het restaurant bood zowel à la carte als buffetmogelijkheden.

De ochtend erop reden wij 4 minuten naar de kleine luchthaven om voor het eerst van ons leven een helikoptervlucht mee te maken. Wij hadden de North Canyon tour van Papillion airlines geboekt. Een prachtige en spectaculaire tocht over de Canyon, van een klein halfuur !

De rest van de dag heb je dan nog voldoende tijd om je per bus naar de Grand Canyon te laten brengen en aldaar vervolg bussen te nemen naar de diverse uitkijkpunten. Ter plaatse kun je dan wandelingen langs de Canyon maken en zelf kijken waar je weer in de bus wilt stappen. Hou zomers wel altijd rekening met de warmte/hitte en neem voldoende drinken mee. Gelukkig hebben wij een mooie moderne camera en geen fotorolletjes meer, want die zouden snel op geweest zijn.

Ook bezochten wij het National Geographic IMAX theater/ winkel/bezoekerscentrum, en hebben wij de film gezien over de oorsprong en de historie van de Grand Canyon.

Ook voor de Grand Canyon geldt je kan er wel weken blijven, paardrijden, raften verzin het maar, maar er wachten ons nog meer nationale parken.

Onze volgende stop was Page. Met een kleine omweg via Monument Valley gaan wij op pad naar Page. Monument Valley is een echte cowboy locatie, je waant je gelijk in een sigaretten ( Marlboro) reclame.

Page, gelegen aan Lake Powell, is op zich een niets zeggend plaatsje, maar haar bezienswaardigheden behoren tot de Top.

De volgende ochtend starten wij met onze vooraf geboekte excursie naar Antelope Canyon. Antelope Canyon is gelegen in Navajo gebied en daarom mogen uitsluitend leden van deze stam excursies organiseren. De tocht begint met een rit in een Jeep van ongeveer 20 minuten.  Je waant je net Indiana Jones. Daarna sta je op een zandvlakte en kijk je tegen een rotswand aan met een opening erin. Maar dan…….als je eenmaal de canyon binnen wandelt verandert de wereld. Wat een unieke structuren en kleuren, de camera maakt overuren. Vanzelfsprekend zijn wij niet de enigen en word je met zachte dwang door de Canyon heen en weer geloodst, iedereen wil immers die ene foto en wel het liefst zonder andere mensen erop.

Tevens vind je in Page de Horseshoebend.  De wat??? Dit is een bocht in de rivier die zich van bovenaf in zijn geheel laat fotograferen en dus een spectaculaire foto geeft.

Het is nog wel even lopen vanaf de parkeerplaats, dus neem voldoende water mee. Toegang is gratis.

Zoals gezegd ligt Page aan Lake Powell. Wil je het iets rustiger aan doen dan is het leuk een extra nacht te boeken en een dagje op of aan het water te verblijven.

Vanuit Page rijden wij over de Glen Canyon dam richting Bryce National Park.

Bryce Canyon is een Nationaal Park met de meest grillige rotsformaties die men zich maar voor kan stellen. De eerste immigranten konden hier maar moeilijk voorbij komen. Je kunt dit park gewoon met de auto bezoeken en van uitzichtpunt naar uitzichtpunt rijden of er wandelingen maken als je meer tijd hebt.

In het nabij gelegen Ruby’s Inn hotel wordt de gehele geschiedenis  ook nog eens uitgelegd, het hotel staat er vanaf de ontdekking. Dit hotel is behoorlijk groot qua kamers maar zit vaak vol gedurende het hoogseizoen. Tevens heeft het een grote winkel/ supermarkt, tankstation, een zwembad en een goed restaurant. Ook valt er eventueel een dinnershow te boeken.

Zion National Park.

 

Vanuit Bryce rijden wij naar Zion N.P. Een compleet ander park, waar je eerst door een vrij lange tunnel rijd alvorens in Springdale uit te komen waar ons hotel voor de nacht staat: de Majestic View Lodge. Een mooie lodge met voldoende faciliteiten, zwembad, restaurant, wasmachines en was drogers op iedere verdieping. Maar ook Springdale heeft de nodige restaurants en overige voorzieningen.

Vanuit Springdale kun je of per auto naar de centrale parkeerplaats rijden of gebruik maken van de ( gratis) bus. Ook hier heb je dan weer keuzes waar je wilt uitstappen om wandelingen te maken. De bekendste is de wandeling naar Angels Landing. Neem hier voor wel voldoende drinken mee.  De tocht duurt minstens 2,5 uur voor geoefende lopers. Mensen met hoogtevrees moeten er helemaal niet aan beginnen.

Op naar…

Las Vegas.

In Las Vegas hadden wij gekozen voor hotel New York New York. Een mooi modern hotel gelegen aan Las Vegas Boulevard of te wel de Strip, de uitgangsstraat van Las Vegas.

Net als bij  de meeste hotels in L.V. konden wij de auto gratis parkeren in hun eigen parkeergarage, ideaal.

Het hotel was van alle gemakken voorzien en had daarbij ook nog een in huis 8 baan en diverse winkels zoals een Hershey chocolade winkel.

Iedereen weet wel iets van de stad af en je kunt je voorstellen dat je tijd tekort komt. Wij hadden een bezoek gepland aan Count Kustoms het autoprogramma van Discovery Channel. Tevens zijn wij nog gaan shoppen in de enorme malls en hebben een bezoek gebracht aan de M&M winkel, het Quad automuseum en ga zo maar door.

Vanuit Las Vegas vervolgden wij onze weg naar Yosemite National Park, maar om dit in 1 keer te rijden is niet aan te raden en derhalve hadden wij nog een overnachting in Bishop. Onderweg hierna toe rijd je door Death Valley. Het heet zo vanwege de hoge temperatuur die hier zomers heerst. Vergeet niet om te stoppen en je parkpas te laten zien.

Bishop.

Gewoon een handige plaats om te overnachten, niets meer en minder. Dat gold ook voor ons hotel de Comfort Inn, netjes maar niet wereldschokkend.

Yosemite N.P.

 

Dit Nationale Park is één van de oudste in de USA en staat bekend om zijn watervallen en hoge bomen. Helaas hadden wij de pech dat er een bosbrand gaande was. Wij werden gedwongen om hiervoor om te rijden. Eén en ander werd goed aangegeven door de parkwachters.

Eenmaal aangekomen bij ons hotel (de Yosemite View Lodge)in El Portal zagen wij de blushelikopters af en aan vliegen. Zij tankten water uit de achter het hotel langslopende Merced river. De andere kant van de bergrug stond op dat moment in brand en overal was rook.

Het personeel van het hotel maakte zich echter nergens druk om en gaf ons de indruk dat alles prima zou verlopen. Dit was ook zo.

Het hotel heeft een goede winkel en 2 restaurants, een bar en een zwembad.

Helaas was de bosbrand er wel de oorzaak van dat wij verder geen wandelingen gemaakt hebben……….op naar .....

San Francisco.

 

Meestal laten wij voor de klant de route starten in SFO dan hoef je en niet zelf met de auto de stad in en omdat de stad vrij Europees aandoet, voel je je er snel thuis. En kom je dus even tot rust na een jaar hard werken. Wij reden de stad dus wel in met de auto, maar ook dat viel reuze mee.

Lombard street veranderd 4 blokken naar boven in  het steilste kronkelstraatje ter wereld, een attractie waar de autos  met toeristen af en aan rijden.

Op een paar blokken afstand van het hotel waren voldoende eetgelegenheden te vinden en de prijs viel ons reuze mee. Lekker Thais gegeten. Ons hotel, het Comfort Inn by The Bay had een eigen ondergrondse parkeergarage ( tegen betaling) en is gelegen aan Lombard street en slecht 4 blokken van Fishermans Warf. Onze kamer bood uitzicht op de Golden Gate Bridge.

De volgende dag hadden wij fietsen gehuurd en zijn wij per fiets de Golden Gate Bridge over gefietst. Echt heel leuk om te doen maar wel redelijk druk. Eenmaal aan de overkant fiets je door naar het kustplaatsje Sausolito,  gewoon een leuk dorp, waar je lekker kunt eten en drinken al dan niet op een terras. Vanuit Sausolito vaar je dan per ferry terug naar SFO Fishermans warff. Je vaart langs de voormalige gevangenis Alcatraz op.

De rest van de stad is zeker niet fiets vriendelijk en gebruik de fietsen daar dus niet voor.  Te veel heuvel op en af. Tevens bezochten wij Pier 39 voor de zeehonden kolonie en brachten wij een bezoek aan Ghirardelli square. Nu een winkel complex met een grote chocolade winkel, vroeger de chocolade fabriek.

Om dat de stad te uitgestrekt is om alles te gaan lopen hebben wij de auto genomen om van ons hotel b.v. naar Chinatown/ Downtown te rijden. Dit ging boven verwachting makkelijk. Het verkeer was minder hectisch dan in L.A. en parkeergarages waren ook makkelijker te vinden en redelijk betaalbaar.

De stad uit werd dankzij de Tom Tom ook een eitje.Route 1, de Kustweg. Op weg naar Santa Barbara.

 

Om van de kust te kunnen genieten namen wij bij Monterey de afslag naar een betaalde kustroute de 17mile drive, hier rijd je langs prachtige villa’s, mooie stranden en schitterende bomen. Het liefst hadden wij ook hier een dag extra voor uit getrokken, maar dat ging nou eenmaal niet.

Na deze leuke en mooie tocht via de kust langs Carmel met Hearst Castle op naar Santa Barbara.

Helaas heeft men geen rekening gehouden met het steeds drukker wordende verkeer. Voor deze weg moet je dus de tijd nemen, want het verkeer stond regelmatig vast.

Eenmaal in Santa Barbara aangekomen was het dan ook al avond en waren wij behoorlijk uitgeput. Gelukkig staat de Sandpiper Lodge aan een straat met meerdere restaurants, waaronder een heerlijke pizzeria. Later bleek er 200 meter verderop nog een prachtige supermarkt te zitten, zelden zo’n nette gezien en Harry’s Plaza Café een echte aanrader voor een lekkere en leuke avond.

Santa Barbara zelf is een renteniers/ studenten stad gelegen aan een mooi strand en met een heerlijk klimaat. Vanwege boorplatforms aan de horizon lag er op het strand hier en daar teer. Dus opgelet als je gaat zonnebaden/zwemmen.

Wij hadden het geluk de Old Spanish Days festiviteiten mee te maken en vielen dus met de neus in een grote parade met paarden, koetsen en muziekkorpsen. Dat gaf      ’s avonds wel een boel drukte in de restaurants maar ook een vrolijke afsluiter aan onze vakantie die hiermee ten einde was.

De rit naar Los Angeles verliep voorspoedig en direct bij de afslag aan de snelweg richting het verhuurstation konden wij de huurauto aftanken, en de auto dus weer vol inleveren. Het inleveren zelf was 2 tellen werk en de bus stond alweer klaar om ons naar de luchthaven te brengen.

LAX de incheck verloopt vrij vlotjes maar dan blijkt plots dat alle koffers door de scanner moeten, heb je dan een koffer die geen TSA slot heeft dan word je verplicht erbij te blijven om al dan niet de koffer te kunnen openen. Kost behoorlijk wat tijd.

Wij vertrokken van terminal 2 en deze werd verbouwd. Maar zelfs als ie klaar is, is het geen Schiphol of Düsseldorf, dus weinig winkels/ restaurants met beperkte keuze.

Hou daar rekening mee, als je denkt nog even te kunnen gaan shoppen. Niet dus.

Net zo enthousiast geworden als ons………kom dan snel langs voor een reis op maat!

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required