Vietnam Odessey rondreis 24 dagen.

 

Dag 1 Aankomst Hanoi en transfer van de luchthaven naar uw hotel. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2 Hanoi:

 

Hoewel Hanoi een moderne stad is, heeft Hanoi ook nog steeds de charmes en het mysterieuze van een stad uit de voorbije eeuwen.

Smalle straatjes en traditionele winkeltjes  nodigen u uit om de stad te ontdekken. De vele prachtige gebouwen, de meren, parken monumenten en de prachtige bomenlanen laten u een stad zien in harmonie met de natuur.

De stadstour begint met een bezoek aan de tempel van de literatuur welke bestaat uit een aantal omsloten tuinen, gesticht in het jaar 1070 en gewijd aan Confucius.  Dit is gelijk Vietnam ’s 1e universiteit. Vervolgens bezoekt u de 1 pilaar Pagode uit de 11e eeuw, welke in 1954 door de Fransen is herbouwd. Deze pagode ligt vlakbij het Ho Chi Minh memorial complex met het mausoleum Hier kunnen bezoekers het opgebaarde lichaam van Ho Chi Minh zien. Vervolgens wordt de eenvoudige woning van deze grote leider bezocht.

U reist door naar het meer van Hoan Kiem in het hart van Hanoi, met daar in een klein eilandje  gewijd aan de Schildpadden Pagode. Onderweg heeft u dan al meerdere monumenten kunnen bezoeken zo als het opera gebouw en de St Joseph kathedraal. De stadswandeling gaat dan verder door het oude stads gedeelte met de kleine winkels welke bekend staat als de 36e straat. Iedere straat is vernoemd naar de koopwaar,  welke uiteenlopen van stoffen en medicijnen tot grafstenen.

 

In de middag wordt 1 van Hanoi’s meest bekende musea bezocht. Het Historisch museum gevestigd in een elegant gebouw uit 1930 waar eerst de Franse school voor het Verre Oosten zich in bevond. Als alternatief kan het Ethnologisch museum worden bezocht. Hier ziet u een overzicht van de diverse bevolkingsgroepen van Vietnam( 54). De Tour eindigt met het traditionele water poppenspel, dat zijn herkomst heeft in Noord-Vietnam.

U wordt naar een restaurant gebracht en na de maaltijd bij uw hotel afgeleverd.

Dag 3: Dien Bien Phu

U reist naar de luchthaven van Hanoi voor de vlucht naar Dien Bien Phu waar u na aankomst de rest van de dag vrij heeft.

 

Dag 4:

Dien Bien Phu

Dien Bien Phu is een van de meest afgelegen steden van Vietnam omgeven door steile beboste bergen. Hier hebben de Vietnamezen in een alles beslissende slag de Fransen verslagen en daarmee eindigde de Franse controle over Indochina. De tour begint met een bezoek aan het museum, dat diverse artefacten bevat van deze slag. Vervolgens gaat u naar heuvel A1, waar werd stand gehouden tegen de niet aflatende pogingen van de Fransen om het gebied te heroveren. Vandaag de dag staat er nog een nagebouwde bunker en is er een bomkrater zichtbaar. Ook bezoekt u de bunker van de bevelhebber van de Fransen, bunker of de Castries. De tour eindigt met een excursie per boot naar Pakhoang, nadien wordt u naar uw hotel gebracht en overnacht u te Dien Bien Phu.

Dag 5: Dien Bien Phu - Hanoi

Vandaag reist u terug naar Hanoi. Rest van de dag ter vrije besteding.

 

Dag 6: Hanoi - Halong Bay

Vandaag reist u naar Halong Bay. Hier stapt u aan boord van een traditionele houten junk.

Met dit vaartuig bevaart u de smaragd groene zee en vaart u langs de grillige kalkstenenrotsformaties in de Halong Bay. Tijdens de tocht wordt er een bezoek gebracht aan een van de vele grotten in deze rotsformaties. U vaart ook langs drijvende visserdorpjes, waar u de paarlvissers zult zien.

U overnacht in Halong.

Dag 7: Halong - Nihn Bihn

Vandaag reist u naar Nihn Bihn de op 2 na grootste stad van Vietnam, het industriële centrum van het noorden en een van de belangrijkste havens van het land. U bezoekt de hoogtepunten van de stad waaronder de Du Hang pagode. Een uniek voorbeeld van de Vietnamese bouwkunst. Ook wordt het Dinh Hang Kenh gemeenschapshuis bezocht waar 500 houtsnij werken te zien zijn. U reist door naar Hoa Lu de hoofdstad uit de Dinh Dynastie ( 980-1009). Hoa Lu lag zeer beschut door haar natuurlijke bescherming ondanks dat is het grootste gedeelte van deze unieke stad verloren gegaan. U overnacht in Nihn Bihn.

Dag 8: o.a Cuc Phuong National park

De dag start met een bezoek aan het Cuc Phuong National park waar tevens een Centrum voor met uitsterven bedreigde apensoorten gevestigd is dat gerund wordt door Duitsers en Vietnamezen. Hier worden apen als Gibbons, Langoeren en Lorises opgevangen alvorens ze weer in het wild uit te zetten. U vaart vervolgens in een rustig tempo naar het drijvende dorp van Kehn Ga. Onderweg komt u rijstvelden tegen aan de voet van kalksteen kliffen. Het bezoek aan het dorp biedt u inzicht in het dagelijks leven van deze mensen en u ziet hun unieke manier met de voeten roeien.

Overnachting te Nihn Bihn.

Dag 9: Nihn Bihn - Vinh

Vandaag reist u naar Vihn. Onderweg wordt gestopt te Phat Diem waar u een kathedraal bezoek die bekend staat vanwege de grote afmeting en de Sino-Vietnamese architectuur.  Tijdens de Franse overheersing was het katholieke geloof de godsdienst en had het klooster ook een seminarie. De tocht vervolgt met een bezoek aan Kim Liem en Hoang Tru. Ho Chi Minh is geboren te Kim Liem in 1890 en zijn geboortehuis  een eenvoudige boerderij wordt gezien als heiligdom en pelgrims plaats.

Overnachting te Vinh.

Dag 10: Vinh naar Dong Hoi

Vandaag reist u van Vinh naar Dong Hoi. U reist dwars door de Quang Binh provincie. Er is een stop voor een bezoek aan de Phong Nha grot in het dorp Son trach. De grot is 250 miljoen jaar geleden ontstaan. De prachtige stalactieten en stalagmieten leveren mooi plaatjes op.

U overnacht te Dong Hoi.

Dag 11:

Dong Hoi - Hue

Vandaag naar Hue, Onderweg bezoekt u het dorp Dong Ha. Hier bezoekt u de tunnels die de inwoners met de hand gegraven hebben tijdens de Vietnam oorlog om zich te beschermen tegen de bombardementen. . Ook wordt een bezoek gebracht aan de Quang Tri Citadel in Quang Tri. De stad was een belangrijke citadelstad maar door de hevige bombardementen is er helaas niet veel van over.

Overnachting te Hue.

Dag 12: Hue

Hue werd gesticht in de 17e eeuw en deed meer dan 140 jaar  dienst als hoofdstad van Vietnam. Veel eeuwenoude tempels maar ook gebouwen uit de koloniale tijd zijn hier nog te vinden. Geniet van een boottocht over de Parfumrivier met als 1e stop de iconische Thien Mu Pagode een elegante met 17 kransen getooide toren en Hue’s belangrijkste monument. De boottocht voert u dan langs de keizerlijke tombe van Minh Mang. Een uitgebreid complex van tuinenpaviljoens en tempels. De excursie gaat door met een bezoek aan de keizerlijke tombe van Tu Duc. Geniet vooral van de serene rust die hier heerst en van de lotusvijvers. Als laatste komt de tombe van Khai Dinh, welke op een heuvel ligt, aan bod. In de architectuur van deze tombe zijn Europese invloeden te vinden.

Overnachting te Hue.

Dag 13: Hue - Hoi An

Van Hue naar Hoi An. De dag begint met een excursie in Hue in de oude Keizerlijk hoofdstad gelegen in het hart van Hue. Dit omvangrijke complex stamt uit de 19e eeuw en is gebaseerd op de Verboden stad in Beijing. Helaas zijn er veel gebouwen gesneuveld gedurende de Vietnam oorlog. Maar u krijgt nog steeds een goed inzicht in het leven van de Nguyen Dynastie. De reis gaat verder met een bezoek aan het Dien Tho Palace, ook ziet u het Thai Hoa Palace met zijn rijkelijk gedecoreerde hal. De hal met daarin de Mandarijnen en urnen uit de 9e dynastie naast allerlei andere interessante bezienswaardigheden.

 

Deze excursie eindigt met een bezoek aan de lokale Dong Ba markt. Vervolgens reist u naar Hoi An en wordt er onderweg nog een stop gemaakt te Danang, waar u een rondrit krijgt. U reist over prachtige bergwegen met spectaculaire uitzichten op de kustlijn. Tussen Hue en Danang ligt de Hai Van pas, hier is de klimatologische scheiding tussen Noord- en Zuid Vietnam. U ziet onderweg nog het Lang Co strand aan een prachtige blauwe zee. Danang. Hier bezoekt u het Cham museum, een oud koloniaal gebouw met een uitgebreide verzameling Cham beeldhouwwerken. U ziet het China beach (voor de Amerikanen een hotspot). De reis gaat zuidwaarts met een bezoek aan de 5 marmeren heuvels die plots uitsteken boven de rijstvelden. Men ziet deze heuvels als de 5 pijlers van het universum.

Overnachting te Hoi An.

Dag 14: Hoi An

Hoi An is een schilderachtig vissers/strand plaatsje gelegen aan de rivier de Thu Bon.In vroeger tijden stond het onder westers handelsreizigers bekend als Faifo. In de 17,18 en 19e eeuw as het een van de belangrijkste havens. Hoi an laat zich het best verkennen per voet, u dwaalt dan heerlijk door de kleine pittoreske straatjes van deze door Unesco aangewezen Werelderfgoed plaats. U kunt een privé woning en privé kapel bezoeken, vaak gesticht door zeer welvarende handelsfamilies om hun voorvaderen te herdenken. Tevens bezoekt u een Pagode in Chinese stijl en het Sa Huynh museum waar u de restanten uit de vroegste periode van Hoi An vind.

Als finale loopt u over de overdekte “Japanse”brug die door japanners in 1953 is gebouwd om de diverse staddelen met elkaar te verbinden. In de namiddag stapt u aan boord van een boot om de Thu Bon rivier op te varen en het ongerepte platteland te aanschouwen. U bezoekt nog een pottenbakkers dorp en een dorpje met houtsnijders voordat u weer aanlegt in Hoi An stad.

Overnachting te Hoi An.

Dag 15: U reist vandaag af naar Qui Nhon.

Via snelweg 1 en de pas bij Tam Ky en Quang Ngai. Deze streek is een van de droogste gebieden van Vietnam. U start de excursie te Qui Nhon met een bezoek aan de 2 Cham torens van Thap Doi die bekend staan vanwege hun ongewone Pyramide vormige dakconstructie. Vervolgens bezoekt u de belangrijkste tempel de Long Khanh Pagode en u eindigt bij het Quang Trung museum, dat bekend staat om zijn demonstraties in de vechtkunst met bamboe stokken.

Overnachting te Qui Nhon.

 

Dag 16: Pleiku.

In Pleiku vind u de belangrijkste markt van de westerse hooglanden van Vietnam , de woonplaats van de Jarai bevolking, een van de vele zo geheten minderheden in Vietnam. Bezoek de markt en het Gai lai etnografisch museum om een beeld te krijgen van deze minderheden.

Reis vervolgens door naar Bien Ho waar zich net buiten de stad een prachtig prehistorisch vulkaankratermeer bevind. De oude krater rand biedt een prachtig uitzicht. Onderweg worden nog dorpjes van de Jarai en de Bahnar minderheden aan gedaan. Als er nog voldoende tijd is, dan behoort een bezoek aan de Minh Thanh Pagode en een bezoek aan een theeplantage ook tot de mogelijkheden.

Overnachting te Plieku.

Dag 17: Van Plieku - Buon Ma Thout.

Buon Ma Thuot is de hoofdstad van de Dac Lac provincie. Een welvarend stadje door de koffieplantages en tevens bekend vanwege de Montagnard ,een kleine christelijke minderheid.  De excursie begint met een bezoek aan het Etnografisch museum , de Khai Doan Pagode, de Lac Giao  tempel en als afsluiter de katholieke kerk.

Overnachting te Buon Ma Thout.

 

Dag 18: Van Buon Ma Thouth - Nha Trang

Deze rit voert u door bossen, langs koffieplantages en rijstvelden. U stopt onderweg nog bij het Lak meer. Een rustig meer waar de bevolking nog leeft zoals ze vroeger deden. In een tocht met een kano ziet u het meer en de rond het meer gelegen Mnong dorpen. Bij deze stam gaat de familielijn door via de vrouwen. Zij leven in zo geheten Longhouses. De tocht eindigt bij de kleine villa van keizer Bao Dai welke een prachtig meerzicht biedt.

Overnachting te Nha trang.

Dag 19: Nha Trang

De dag in Nha Trang start met een bezoek aan de Po Nagar Cham torens welke stammen uit de 7e en 12e eeuw. Vervolgens bezoekt u de Lang Son Pagode  en de gotisch kathedraal, het Oceanografisch museum staat ook op de lijst, hier vind u een overzicht van de onderwaterwereld van Vietnam. Als laatste maakt u een boottocht die een bezoek brengt aan het zee aquarium op het Con Se Tre eiland. Mieu eiland heeft belangrijke visfarms , hier worden meer dan 40 soorten vis  en schaaldieren gekweekt.

Overnachting te Nha Trang.

Dag 20: Nha Trang - Ho Chi Minh city

Nha Trang naar Ho Chi Minh city het voormalige Saigon. Vanwege de lange rit bezoekt u uitsluitend de Po Klong Gai Rai Cham torens. 4 stenen monumenten uit de Cham periode, gebouwd in de 13e eeuw. Overnachting te Ho Chi Minh City.

Dag 21: Ho Chi Minh City.

De bruisende wereldstad is een mix van de moderne en de traditionele wereld. De moderne wolkenkrabbers staan midden tussen de koloniale gebouwen en de tempels uit vervlogen tijden. De dag excursie start met een bezoek aan de Dong Khoi straat vroeger bekend als Rue Catinat , het oude koloniale hart van de stad. U ziet het Hotel de Ville (stadhuis), het Opera gebouw en de Kathedraal Notre Dame en het Post kantoor . De tour wordt vervolgd met een bezoek aan het Reunification Palace  het voormalige paleis van de onafhankelijke president van Zuid- Vietnam. Het uit de 60er jaren stammende gebouw werd belegerd door tanks op 30 april 1975.  Dit was het definitieve einde van de oorlog. U gaat vervolgens naar het War Remnants Museum( een museum gewijd aan de oorlog met al zijn gruwelijkheden). Dan gaat u naar het historische centrum met de Keizerlijke Jade Pagode. In de middag gaat u naar Cholon (Chinatown) en bezoekt u de hoogtepunten aldaar. Met o.a. de Binh Tay markt, de Pagode van Then Hau ( gebouwd door kantonezen). De tour eindigt op de Ben Thanh markt.

Overnachting te Ho Chi Minh city.

Dag 22: Ho Chi Minh City.

Vandaag bezoekt u Tay Ninh, de geboorte plaats van de Cao Dai religie een samensmelting van het Boeddhisme, Taoisme, het Christendom en het Confucianisme, de Islam en lokale geloven. Klokslag 12 uur brengen de gelovigen een bezoek aan hun tempel gekleed in kleurrijke gewaden voor het middag gebed.. De tocht vervolgd naar de Cu Chi tunnels. Een ondergronds gangen stelsel van wel 200 kilometer dat gebruikt werd tijdens de Vietnam oorlog om uit het zicht te blijven van de Amerikanen. Ondergronds was het een complete stad.

U keert terug naar de stad voor de overnachting.

Dag 23: Ho Chi Minh city.

U reist door Ben Luc en Tan An, u maakt een boottrip over de Mekong rivier door het Vam Xep kanaal naar Ben The. Hier worden de lokale handwerk activiteiten bezocht en kan men genieten van Kokosnoot zoetigheden. U bent getuige van het dagelijkse leven en kunt b.v. een tochtje maken met paard en wagen, een bezoek brengen aan een huis van een inwoner en genieten van zelf gemaakte honingthee. In een smalle sampan kano vaart u vervolgens door de kanalen e.d. U reist terug naar Ho Chi Minh voor u laatste nacht Vietnam.

 

Dag 24:

Deze geweldige rondreis eindigt met de transfer naar de luchthaven voor u terugvlucht.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Maandag gesloten

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required