Kuala Lumpur en Vietnam

Door Bart Limburg

Reisverslag Kuala Lumpur & Vietnam

I.s.m. De Boer en Wendel en Discovery

TravelXL Nijmegen vertegenwoordigt al jaren diverse verre reizen specialisten voor jongeren die graag in internationale (kleine) groepen reizen.

O.A. Discovery, die op haar beurt vertegenwoordigt weer verschillende aanbieders van deze reizen, waaronder: Intrepid, Suntrek, Contiki en The Imaginative traveller. Het Vietnam gedeelte werd uitgevoerd door Intrepid.

Onze reis vangt aan met de vlucht van Malaysian airlines van 12 uur naar Kuala Lumpur, Maleisië. Malaysian heeft niet voor niets een prijs gewonnen voor de beste verzorging in de economyclass, het ontbreekt ons aan niets. Te Kuala Lumpur krijgen wij eerst even een paar uurtjes vrij om even bij te komen alvorens wij een stadstour krijgen. Wij bezoeken o.a. Chinatown, het Stadhuis/Station, en de grote Moskee, en de onmisbare Twin towers. Tevens bekijken wij 3 hotels uit de selectie van het programma van TravelXL

Zelf verblijven wij in het 3***+ hotel Maytower, prima hotel niets op aan te merken. Het 4 sterren Equatoriaal was duidelijk van een iets betere kwaliteit met net even mooiere kamers en meer faciliteiten in het hotel zelf. Het 5 sterren Renaissance spande de kroon qua comfort en dit hotel beschikte ook over het aller mooiste zwembad, wellicht na een vermoeiende stadswandeling een prettige bijkomstigheid.

De volgende dag komen wij na een 3 uur durende vlucht aan in Hanoi, het is er (drukkend) warm. Wij worden keurig netjes opgevangen door de gids van Intrepid en zijn chauffeur. De trip naar downtown Hanoi is al een belevenis op zich, daar waar Maleisië zichtbaar westers is, is Vietnam echt op en top Aziatisch. De wegen zijn barstensvol met scooters, paard en wagen, toch ook veel nieuwe auto’s, en alles wat maar kan rijden. Langzaam aan komen wij in het oude centrum van Hanoi aan waar ons hotel zich bevindt. Intrepid maakt gebruik van 2 sterren hotels, die super centraal zijn gelegen en toch netjes zijn en eenvoudige ontbijtjes serveren. Niets op aan te merken. Hanoi zelf biedt markten, en bezienswaardigheden als het paleis van de literatuur, de tempel van het gouden zwaard e.d. ook kan je er een bezoek brengen aan de befaamde waterpoppentheaters.

Vanauit Hanoi worden vervolgens de meerdaagse excursies aangeboden naar o.a. Sapa (bergvolkeren) en Halong bay. Wij maken de 2 daagse excursie Halong bay met 1 overnachting aan boord van een junk/jonk. De rit er naar toe voert ons langs een werkplaats waar gehandicapte slachtoffers van agent orange( het gevreesde ontbladeringsmiddel) werkzaam zijn en hun spullen verkopen. Van aardewerk tot sieraden er wordt van alles aangeboden. Tevens kan men even wat eten of gebruik maken van het toilet.

 

Halong Bay: De rit duurt een 2,5 uur. Eenmaal aangekomen blijkt het in de baai een komen en gaan van jonken te zijn. Maar vrij snel zijn wij aan de beurt om in te schepen op een kleine motorboor die ons naar ons jonk vaart dat in de baai ligt te wachten. Halon bay staat in zijn geheel op de wereld erfgoed lijst van Unesco. Het is een baai met eilandjes (voor Thailand gangers het lijkt op Koh Phi phi) en ieder eilandje biedt weer een spectaculair foto moment. Tijdens de tour wordt ook nog een bezoek gebracht aan een grot.

Het jonk heeft hutten met eigen douche en toilet( primitief maar netjes) en is in ons geval voorzien van airco. Het eten aan boord is van prima kwaliteit, zo als dat trouwens gedurende de hele reis van prima kwaliteit is. Na Halong Bay vervolgen wij onze reis naar Danang/ Hoi An per nachttrein een trip van een goede 17 uur. In de trein wordt gevent met drank en snacks, en op sommige stations waar gestopt wordt zijn zelfs (stok)broodjes te krijgen, doe dit niet op eigen gelegenheid maar laat e.e.a. aan de gids over want anders kon de trein wel eens vertrekken zonder je.

Vanaf Danang is de rit naar Hoi An een klein uur, afhankelijk van de drukte. Hoi An is een mooie oude plaats aan de rivier, en met een prachtig breed strand. Met zowel Chinese, als koloniale invloeden. Hier maken wij o.a. een fietstour gecombineerd met een boottocht. ‘s Avonds krijgen wij nog een Vietnamese kookles en ook bezoeken wij nog wat ze noemen een thuis restaurant van een Vietnamese familie.

Een korte vlucht vanaf Danang brengt ons naar Ho Chi Min City het voormalige Saigon. Dit is duidelijk een metropool, met nieuwbouw en koloniale bouw door elkaar. De westerse invloeden zijn nog duidelijk zichtbaar. Het verkeer gaat iets gestructureerder, er wordt gestopt voor rode stoplichten maar de heksenketel is er niet minder om. Wij maken o.a. een stadtour per cyclo dwars door de stad en bezoeken o.a. de oude Franse wijk en het Remnantsmuseum. De beelden van de Vietnam oorlog maken wederom indruk.

Onze laatste volle dag is voor een bezoek aan de Mekong delta, hier maken wij een boottocht, bezoeken een kokosnoot verwerkend fabriekje en krijgen een spectaculaire rit door de omgeving op een bakje dat achter een brommer hangt, over smalle paden en bruggetjes. De lunch gebruiken wij lokaal en is goed verzorgd. Via kleine kanalen komen wij weer uit in de delta voor de terugreis.

Al met al een zeer gevarieerde reis waarbij wij veel aspecten van het lokale leven te zien krijgen en ook een zeer goede indruk hebben gekregen van hetgeen Vietnam te bieden heeft.

Met dank aan onze fantastische gids, Intrepid, en Discovery reizen.

Dus ook voor Vietnam geldt: Go TravelXL Bart Limburg !!!

 

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required