STOP 1: CALGARY INTERNATIONAL AIRPORT ALBERTA

 

Calgary International Airport ligt ongeveer 17 km ten noordoosten van het centrum van Calgary. Een stad die eigenlijk alleen tijdens de Stampede (rodeo 10-daagse begin juli) de moeite van een bezoek waard is. Van Calgary International Airport naar Banff National Park, Totale reistijd: circa anderhalf uur' Totale rijafstand: 143 km / 88 miles.

STOP 2: BANFF NATIONAL PARK AREA

 

Banff National Park, gelegen in de Canadese Rocky Mountains, was het eerste nationale park in Canada en is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Uitgestrekte gletsjers, uitgestrekte bossen en smaragdgroene meren tonen een aantal van de meest majestueuze berglandschappen op aarde.  Accommodaties zijn te vinden in het park zelf, maar vooral in Banff en Lake Louise.

 

Verscholen in de prachtige natuur, voorzien de charmante stadjes Banff en Lake Louise je in alle gemakken van een grote stad. Alternatieve en minder dure accommodaties vind je in de steden die grenzen aan het park, zoals Canmore, Bow Lake, Kananaskis, Columbia Icefields, Castle Junction en Mount Norquai. Van Banff National Park naar Lake Louise. Totale reistijd: circa twee uur, Totale rijafstand: 56 km / 34 miles.

STOP 3: LAKE LOUISE ALBERTA

 

De vakantieplaats Lake Louise ligt in het hart van de Canadese Rocky Mountains in het Banff National Park, 57 km ten noordwesten van Banff.

Lake Louise staat bekend om het alpine meer, met sprankelend blauw water, gelegen aan de voet van Victoria Glacier. De Icefields Parkway is een 232 km lange mooie weg, een van de spectaculairste wegen in Noord-Amerika, die Lake Louise met Jasper verbindt. Langs deze weg vind je oude gletsjers, bergmeren, watervallen en brede glooiende valleien. Van Lake Louise wordt gezegd dat dit het meest gefotografeerde meer in Canada is. Je kunt er ook voor kiezen om niet in  Lake Louise te overnachten maar na een bezoek direct naar Jasper te rijden. Van Lake Louise naar Jasper National Park, Totale reistijd: circa vier uur, Totale rijafstand: 231 km / 143 miles.

STOP 4: JASPER NATIONAL PARK AREA

 

Het Jasper National Park, gelegen ten noorden van Banff National Park, is het grootste van de Canadese Rocky Mountain Parks en onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed. Brede valleien, ruige bergen, gletsjers, bossen, alpenweiden en wilde rivieren langs de oostelijke hellingen van de Rockies maken allemaal deel uit van het ongelooflijke landschap. Er is meer dan 1200 kilometer aan hiking trails door de spectaculaire bergen. Het park is het thuis van een verbazingwekkende verscheidenheid aan wilde dieren, zoals grizzlyberen, zwarte beren, bevers, elanden en nog veel meer. Accommodaties vind je in de bergstad Jasper of Columbia Icefields, gelegen in het park zelf, of in de naburige stad Hinton. Jasper biedt luxe resorts, mooie hotels, motels, rustieke hutten en backcountry lodges. Ook beschikt Hinton over een aantal hotelketens. Van Jasper National Park naar Clearwater. Totale reistijd: circa drieenhalf uur, Totale rijafstand: 317 km / 197 miles.

STOP 5: CLEARWATER BRITISH COLUMBIA

 

Clearwater is gelegen in de North Thompson River Valley in British Columbia, waar de Clearwater River uitmondt in de North Thompson River. Je vind hier ook diverse watervallen. De beroepsbevolking van Clearwater werkt hoofdzakelijk direct of indirect in de houtverwerkende industrie. Toerisme en aanverwante outdoor- en sportfaciliteiten zijn samen met het net ten noorden gelegen Wells Gray Provincial Park ook belangrijke industrieën. Clearwater wordt omringd door de Trophy Mountains, Raft Peak, Grizzly Peak en Dunn Peak. Ervaar de prachtige vergezichten van de hoge bergen, diepe ravijnen, vulkanische kegels, broeierige oude bossen en razende wildwater rivieren. Van Clearwater naar Revelstoke. Totale reistijd: circa vijf uur, Totale rijafstand: 332 km / 206 miles.

STOP 6: REVELSTOKE BRITISH COLUMBIA

 

De Canadian Pacific Railway ontsloot rond 1880 dit voorheen geïsoleerde deel van de Kootenay Rockies. De economie van Revelstoke is van oudsher verbonden met de Canadian Pacific Railway en het heeft nog steeds een sterke band met deze industrie. Echter mijnbouw, bosbouw, overheidsdiensten en het toerisme spelen tegenwoordig een steeds belangrijkere rol in het succes van Revelstoke. Een uur rijden naar het oosten ligt het Glacier National Park. Van Revelstoke naar Penticton. Totale reistijd: vierenhalf uur, Totale rijafstand: 259 km / 161 miles.

STOP 7: PENTICTON BRITISH COLUMBIA

 

Penticton, ook bekend als de Stad van de perzik, ligt in Okanagan Valley tussen twee meren, het Okanagan Lake in het noorden en het kleinere Skaha Lake in het zuiden. Penticton is vooral populair in de zomer maanden door de vele activiteiten op het water en de 5 km aan gouden zandstranden langs de meren. Een andere zeer populaire activiteit om te doen is om de iconische 'Channel' te bevaren tussen de twee meren. Er zijn ook meer dan 60 wijngaarden binnen  20 minuten rijden van Penticton. Van Penticton naar White Rock, Totale reistijd: circa vier uur, Totale rijafstand: 398 km / 247 miles.

STOP 8: WHITE ROCK BRITISH COLUMBIA

 

De kustplaats White Rock is gelegen op het Semiahmoo Peninsula, net boven de Semiahoo’s Bay en grenzend aan de Verenigde Staten. De stad werd genoemd naar de 400 ton witte rots die op het strand in het centrum ligt. White Rock is vooral populair bij de inwoners van Vancouver door de vele stranden, dineren met zicht op het water en de pier. White Rock Pier gaat tot 450 meter in het water en is een historische bezienswaardigheid. Je vindt er verschillende parken voor recreatie en 15 golfbanen in een straal van 15 minuten van het centrum, vandaar de naam ’s werelds “Golfing Capital”. Er worden het hele jaar door verschillende festivals georganiseerd zoals het Sea Festival, Mayfair, Christmas by the Sea en het Festival of Lights. Van White Rock naar Victoria, Vancouver Island. Totale reistijd: circa drie uur, Totale rijafstand: 126 km / 78 miles.

STOP 9: VICTORIA AREA BRITISH COLUMBIA

 

Gelegen op de zuidpunt van Vancouver Island, beslaat Victoria Area de stad Victoria, de hoofdstad van British Columbia, en de omliggende steden zoals Saanich, Sidney en Sooke. Het gebied staat bekend om de prachtige gebouwen, natuur en geschiedenis. Omdat er overal zee is, is watersport de belangrijkste activiteit. Fotografen vinden hier alles om de mooiste foto’s te schieten. Van Victoria naar Tofino. Totale reistijd: circa vier uur, Totale rijafstand: 310 km / 193 miles.

STOP 10: TOFINO BRITISH COLUMBIA

 

Tofino, een voormalig scheepvaart- en vissersdorp, ligt aan de westkust van Vancouver Island. Dit centrum voor eco-toerisme en activiteiten is het drukst in de zomer, maar Tofino wordt ook in de winter druk bezocht wanneer liefhebbers van winterstormen deze kleine stad bezoeken. Tofino staat bekend om de lange mooie stranden en torenhoge regenwouden gelegen in het Pacific Rim National Park. In de wintermaanden rollen de Pacific stormen over de stranden en deze creëren voor de meer avontuurlijke bezoekers ideale surf mogelijkheden. Naar de storm kijken is op zichzelf al een prachtig gezicht! Van Tofino naar Nanaimo. Totale reistijd: circa vier uur, Totale rijafstand: 205 km / 127 miles.

STOP 11: NANAIMO BRITISH COLUMBIA

 

Nanaimo ligt op Vancouver Island en is de belangrijkste haven voor de veerdiensten vanaf Vancouver en Horseshoe Bay. De stad, ook wel bekend als Harbour City, beschikt over een haven die beschut in het hart van de stad ligt en wordt omringd door bergen, meren en een regenwoud. De historische binnenstad is verdeeld in drie zones: 1. de Old City Quarter met restaurants en historische gebouwen, 2. het Arts District, een gebied met kunstgaleries en podia. 3. een wandelgebied langs de haven, waar volop openbare pleinen, winkels en restaurants te vinden zijn. Als zesde grootste stad van British Columbia, beschikt de stad over tal van accommodatie mogelijkheden. Van Nanaimo naar Vancouver. Totale reistijd: circa vier uur, Totale rijafstand: 81 km / 50 miles.

STOP 12: VANCOUVER BRITISH COLUMBIA

 

Vancouver is omgeven door het heldere water van de Straat van Georgia en de bergtoppen van het Coast Mountains gebergte. Dit maakt het een stad van vele tegenstrijdigheden waar je, op dezelfde dag, kan gaan skiën én gaan zeilen. De stad is ingedeeld in vier buurten:

1. Financial District, 2.Granville Island, 3.West End, 4.Yaletown. Elke buurt geeft je een ander gevoel van de stad en biedt een ruim aanbod aan verschillende type accommodaties. Tot de bezienswaardigheden behoren o.a. Gastown, Stanley park, Capilano suspension bridge park, Grouse mountain met zijn Grizzly beren, de haven van Vancouver en nog heel veel meer. Zeker een stad om een dag of 3 te verblijven.

Excursie Tip!

 

Maak een rondvlucht vanuit Vancouver haven met een watervliegtuig over de naburige dorpen en baaien van de vele eilanden. Je landt in het hart van het aan zee gelegen Salt Spring Island. Je krijgt hier een uur vrije tijd om deze pittoreske plaats te verkennen en de leuke winkels te bezoeken, alvorens je weer terugvliegt en waarbij je wederom geniet van de prachtige omgeving. Deze excursie is bekroond door Destination Canada.

 

The Mail Run Vancouver Duurtijd: circa drie uur

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur

Maandag gesloten

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required