Beschrijving van een maatwerk rondreis

in de westelijke Verenigde Staten van Amerika.

Samenstelling door uw Amerika-specialist Reisburo TravelXL Bart Limburg, gevestigd aan de Lange Hezelstraat 32 Nijmegen

 

TravelXL Bart Limburg is maatwerk specialist voor USA vakantie. onderstaande reis is slechts een suggestie van wat wij voor u kunnen betekenen. Of het nu Oost, West, Noord of Zuid USA moet zijn, wij maken het voor U.

 

Wij zoeken en boeken de beste vluchtcombinaties voor U, regelen autohuur of camperhuur, boeken in alle denkbare plaatse hotels, motels & lodges. Excursies  als fietsen te San Francisco, helikoptervluchten boven de Grand Canyon of New York etc etc. Met andere woorden zoek niet verder en leg u reisplannen voor aan de cracks van TravelXL Bart Limburg.

Stop 1

SAN FRANCISCO - CALIFORNIA

San Francisco, het culturele centrum van noorden van Californië, staat bekend om zijn mix van een mooie natuur, unieke cultuur en een bruisend stadsleven. De stad is verdeeld in 5 wijken zoals Fisherman’s Wharf, Union Square...die u kunt ontdekken door te klikken op ‘Regio’. Elke wijk biedt compleet ander gevoel en beleving van de stad.

San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. Kenmerkend aan San Francisco zijn haar steile heuvels, de frisse zomers en de mist. De bekendste symbolen van de stad zijn de Golden Gate Bridge, Alcatraz, Chinatown, de Transamerica Pyramid en de kabeltrams. Ook de homowijk Castro geniet internationale bekendheid.

In de tweede helft van de twintigste eeuw ontwikkelde San Francisco zich tot een stad met vele alternatieve culturen. In de jaren zestig van de 20e eeuw werd de stad gezien als hippiehoofdstad van de wereld; met name de buurt Haight-Ashbury stond centraal in de hippiebeweging. (popmuziek Mama's en the Papa's, Jeffersen Airplane the Byrds en vele anderen huisden in de bay area) San Francisco wordt ook nu nog gezien als een paradijs voor homoseksuelen van de Verenigde Staten, omdat het een relatief homo-tolerante stad is.

Silicon Valley, een begrip voor computerinnovaties is een veelgebruikte benaming voor de zuidkant van de Baai van San Francisco.

Chinatown loopt je door de dragon's gate binnen bij de Bush en Grand Street. Deze poort was ooit een cadeau van de Republiek China in 1969. Je waant je binnen enkele seconden in een compleet andere wereld (waarschijnlijk China) Je vindt hier talloze Chinese  restaurants, winkels en markten. Chinatown in San Francisco is één van de grootste Chinese gemeenschappen in de verenigde staten en is een belevenis.

Iedere bezoeker wil in ieder geval één keertje op de Cable Cars! Een leuke trip over de steile heuvels en langs de kleine huisjes van San Francisco. De trams, uitgevonden door Andrew Smith Hallidie, bewegen zich door een kabel in het wegdek voort en hebben daardoor de mogelijkheid ook steile heuvels met gemak te overwinnen. Ze rijden verschillende routes door de stad. Voor de liefhebber is het Cable Car Museum.

Alcatraz, het gevangeniseiland op 1,5 kilometer voor de kust van San Francisco. werd in 1859 in gebruik genomen als een fort voor het Amerikaanse leger voor de bewaking van het gebied rondom de baai. In 1963 werd het een zwaar bewaakte gevangenis. Sinds 1972 zijn 'De Rots' en de gevangenis, bekend van vele films, toegankelijk voor het publiek. Vanaf pier 39 en pier 41 brengen ferries je naar Alcatraz. Je kunt onder begeleiding of op eigen houtje het eiland verkennen. Probeer echter niet even naar de overkant te zwemmen. volgens de overlevering is er niemand die dat hachelijke avontuur het geprobeerd en het kan navertellen. We adviseren wel vooraf kaartjes te reserveren om teleurstellingen van volle boten tijdens uw verblijf te voor komen.

Fishermans Wharf is een plaats die niet mag overslaan. Straatmuziekanten vermaken de wandelende toeristen. De restaurants serveren verse vis en zeevruchten zoals je mag verwachten aan de zeekant Tussen de slenterende toeristen vind je veel straatmuzikanten en -artiesten. Omringd door visserboten, vissers en zeemeeuwen. Vanuit hier vertrekt ook de boot naar het gevangeniseiland Alcatraz. Op loopafstand ligt ook het Aquarium of the Bay, waar je door glazen tunnels tussen haaien en octopussen loopt. Al met al een levendige plaats waar je zeker een blijvende herinnering aan over houdt.

San Francisco is wellicht de meest tolerante stad van de verenigde staten. Dat geldt zeker in de wijk Castro, ook wel Eureka Valley genoemd. In Castro is een grote gaycommunity. Castro werd bekend na een controversiële Summer of Love. Deze bijeenkomst zorgde ervoor dat vele duizenden jongeren naar de buurt kwamen. Castro Street het hart van de wijk, biedt tegenwoordig een uitstekend uitgaansleven, met bars en zeer goede restaurants.

Hotel suggesties

Comfortinn Hotel San Francisco

 Union square hotel

getoonde accomodaties zijn mogelijke voorbeelden

 

Stop 2

MONTEREY - CALIFORNIA

 

De rustige haven, de witte stucgipsen huizen met rode daken, de zandstranden en de Montereydennen en -cipressen waren hier al toen Monterey nog de Spaanse hoofdstad van Alta California was. De typische mix van Mexicaanse en New England-stijlen, de zee en de missiehuizen en 'ranches' maken van Monterey onmiskenbaar een echte Californische stad.

Van Monterey tot El Portal Totale reistijd: 03:21

Totale rijafstand: 298,69 km / 185,59 miles

Bij een langere stop in Monterey zijn er vele activiteiten die u kunt ondernemen. Wij kunnen met u een lijst samenstellen om zo het meest uit uw verblijf in de omgeving van Monterey te halen. Om een er een paar te noemen: Drink handgemaakte wijn in een van de vele proeflokalen in Carmel-by-the-Sea en Carmel Valley. Huur een paard en galoppeer langs Moss Landing 's ongerepte kustlijn. Test uw hoogtevrees op de Point Sur Lightstation in Big Sur . Kayak of peddel op uw stand-up board tussen de zeeotters op Monterey Bay.

Hotel suggestie, Hotel Casa Munras

Casa Munras was een van de eerste woningen gebouwd buiten de muren van de oude Monterey Presidio. Gebouwd in 1824 door Spaanse diplomaat Don Estéban Munras, de eigenschap was in eerste instantie met de naam La Granja (Spaans voor 'de boerderij') en werd al snel het hart van zijn uitgestrekte Rancho San Vicente, een ware vorstendom 20.000 hectare uitrekken zich helemaal tot aan Karmel.

De oorspronkelijke residentie werd gebouwd met handgemaakte bakstenen. Deze historische wortels zijn beschermd en gehandhaafd; een deel van de originele structuur met de 32-inch dik stenen muren heeft de tand des tijds doorstaan en vormt een onderdeel van de muren van de vergaderzaal Marbella.

 

Stop 3

EL PORTAL - CALIFORNIA

Een stadje in de buurt van Highway 140 aan de zuidwestelijke grens van Yosemite National Park en 18 km ten zuidwesten van Yosemite Village. El Portal ligt het dichtste bij het park en biedt meer betaalbare accommodatie.

Van El Portal tot Lone Pine Totale reistijd: 04:38

Totale rijafstand: 317,89 km / 197,53 miles

Yosemite National Park is een nationaal park in het oosten van de Amerikaanse staat Californië. Het ligt op de westelijke flanken van de centrale Sierra Nevada, in het oosten van Tuolumne, Mariposa en Madera County.

Yosemite National Park werd als een van de eerste nationale parken van de VS opgericht. In 1916 kwam het onder beheer van de National Park Service. Sinds 1984 staat het natuurgebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Yosemite is bekend om de Yosemite Valley, een door gletsjers ontstaan dal met granieten rotswanden, waarvan Half Dome en El Capitan de meest herkenbare zijn. U-dalen zoals Yosemite Valley en Hetch Hetchy zijn uitgesleten door schuivend gletsjerijs dat zich tijdens de ijstijden in de Sierra Nevada opstapelde. Van de bijna vier miljoen bezoekers die het park jaarlijks trekt, besteedt het merendeel zijn tijd in de Yosemite Valley, waar eveneens de meeste toeristenaccommodatie is. Verder omvat het park hooggebergte, heldere bergrivieren en watervallen en zeldzame reuzensequoiabossen zoals Mariposa Grove. Yosemite is voor bijna 95% beschermd als wildernisgebied en herbergt een grote biologische diversiteit.

het park is rijk aan wandelroutes van verschillende zwaarstes en afstanden. De trails voeren u langs verschillende uitzichtspunten waar u werkelijk een adembenemend uitzicht kunt genieten.

Andere bezienswaardigheden als de Grizzly Giant een boom van 2700 jaar oud, Wawona Tunnel Tree, Indian Culture Exhibit, een expositie van de cultuur van de Miwok en Paiute Indianen van 1850 tot heden.

Het is verstandig je van te voren goed te orienteren van welke kant je het park wilt benaderen en welke activiteiten je wilt ondernemen. Bij het samenstellen kunnen we je natuurlijk van dienst zijn.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele vele mogelijkheden die Yosemite Park u biedt.

Stop 4

LONE PINE CALIFORNIA

Lone Pine ligt op 25 km ten zuidoosten van Indepence, in Owens Valley, vlabij Alabama Hills. Een groot deel van de lokale economie is gebaseerd op toerisme, dit dankzij zijn ligging tussen verschillende belangrijke toeristische bestemmingen zoals Mount Whitney en Death Valley National Park. Middenklasse hotels en motels zijn de meest voorkomende overnachtingsmogelijkheden.

Van Lone Pine tot Las Vegas Totale reistijd: 04:42

Totale rijafstand: 373,20 km / 231,90 miles

Hotel suggestie

Het Best Western Frontier motel

Stop 5

LAS VEGAS NEVADA

Deze stad van glitter en glamour is een sprookjesland van extravagante hotels, amusement en casino’s. Je kan er eindeloos gokken, winkelen, dineren, shows bekijken en nachtclubs bezoeken. Het toerisme en de gokindustrie zijn de belangrijkste inkomsten voor Las Vegas.

 

Van Las Vegas tot Springdale Totale reistijd: 02:29

Totale rijafstand: 255,30 km / 158,64 miles

Hotel suggestie

U kunt het zo gek niet bedenken.

Stop 6

SPRINGDALE UTAH

Omgeven door de hoge kliffen van Zion National Park ligt het stadje Sprindale. Deze locatie ligt het dichtste bij het park. Je hebt hier een ruim aanbod van hotels, restaurants en winkels maar blijft toch de charme behouden van een kleine stad.

Van Springdale tot Bryce Canyon National Park Totale reistijd: 02:47

Totale rijafstand: 140,27 km / 87,16 miles

Hotel suggestie Mejesticview View Lodge

Stop 7

BRYCE CANYON NATIONAL PARK UTAH

Ondanks zijn naam is Bryce Canyon niet echt een canyon, maar eerder een reeks van gigantische natuurlijke amfitheaters van meer dan 30 km ontstaan door erosie. Je hebt hier een wildernis van rotsachtige pieken, ook wel hoodoos genoemd, die oplopen tot 60 m hoogte. Het amfitheater van Bryce is het mooiste gedeelte van het park.

Dit Nationale Park betreft, zoals de naam eigenlijk doet vermoeden, geen canyon. Bryce Canyon NP is gevormd door een afgebroken rand van het Paunsaugunt Plateau,  u heeft vanaf hier een weids uitzicht op  een spectaculaire landschap in rood en bruin zandsteen, door regen en wind zijn de rotsformaties afgesleten tot hoge naaldvormige pieken. U vindt het park in het zuidwesten van de staat Utah.

Het park is ideaal geschikt om te gaan hiken, paardrijden, mountain biken, Jeep tours en om te gaan fietsen. Ook wordt het park steeds populairder.

 

Van Bryce Canyon National Park tot Moab Totale reistijd: 04:17

Totale rijafstand: 445,33 km / 276,72 miles

Hotel suggestie: The Ruby's Inn

Stop 8

MOAB UTAH

Op slechts 8 km ten zuiden van Arches National Park en op 55 km ten oosten van Canyonlands National Park, wordt de stad omgeven door enkele van de mooiste landschappen. De unieke combinatie van de gastvrijheid, mooie omgeving en de koele waters van de Colorado River heeft het de stad één van de meest gegeerde bestemmingen van het zuidwesten gemaakt.

 

Van Moab tot Kayenta Totale reistijd: 03:43

Totale rijafstand: 271,28 km / 168,56 miles

Hotel suggesti: B&B

Stop 9

KAYENTA ARIZONA

Op 20 mijl ten zuiden van Monument Valley is Kayenta gelegen, de stad ten zuiden van het park. Kayenta biedt bezoekers enkele hotels en motels.

 

Van Kayenta tot Page Totale reistijd: 02:34

Totale rijafstand: 160,72 km / 99,86 miles

Hotel suggestie The Wetherhill inn

Stop 10

PAGE ARIZONA

Page, de toegang tot Glen Canyon National Recreation en Lake Powell, is gelegen op Manson Mesa, op een hoogte van 1300m boven de zeespiegel en 180m boven Lake Powell. Gebouwd in 1957 als het Glen Canyon Dam bouwkamp, is Page nu een populaire uitvalsbasis voor uitstapjes naar Lake Powell.

 

Van Page tot Grand Canyon South Rim Totale reistijd: 02:26

Totale rijafstand: 215,12 km / 133,67 miles

Hotel suggestie

The Courtyard by marriot

Stop 11

LAKE HAVASU CITY ARIZONA

 

Lake Havasu City is gelegen aan de oevers van een groot stuwmeer achter Parker Dam aan de Colorado River, op de grens tussen Californië en Arizona. De schilderachtige kustlijn van Lake Havasu State Park is een ideale plaats om te kamperen, wandelen in de natuur, mooie stranden, vissen, varen en andere watersporten. De stad is ook ideaal om te overnachten als tussenstop op weg van Los Angeles naar Grand Canyon National Park Area of omgekeerd.

Van Lake Havasu City tot Joshua Tree National Park Area Totale reistijd: 03:46

Totale rijafstand: 262,36 km / 163,02 miles

Hotel suggestie: HEAT HOTEL

Stop 12

GRAND CANYON SOUTH RIM ARIZONA

 

De South Rim is het meest toegankelijke deel van het park en het hele jaar geopend. Grand Canyon Village is het centrum van activiteiten aan de South Rim en biedt hotels, winkels en restaurants, variërend van fastfood tot de verfijnde keuken.

Van Grand Canyon South Rim tot Lake Havasu City Totale reistijd: 04:37

Totale rijafstand: 374,42 km / 232,65 miles

Hotel suggestie: Grand Canyon Village Lodges

Stop 13

JOSHUA TREE NATIONAL PARK AREA

Het park omvat bijna 800.000 hectare van de Mojave en Colorado Woestijnen, en beschermt zo twee woestijn ecosystemen op verschillende hoogtes. De naam van het park komt van de Joshua Tree, een grote soort van de yucca genus, die in het park groeit. Er zijn geen hotels in het park, maar je vindt er wel een aantal lang Highway 62 in de steden Twentynine Palms en Yucca Valley.

 

Van Joshua Tree National Park Area tot San Diego Totale reistijd: 03:04

Totale rijafstand: 288,77 km / 179,43 miles

Hotel suggestie: The Saguaro Palm Springs

Stop 14

SAN DIEGO CALIFORNIA

San Diego ligt aan de kust van de Stille Oceaan in het zuiden van Californië, aan de Mexicaanse grens. Het is de tweede grootste stad in Californië. Omdat de stad redelijk groot is werd deze opgesplitst in verschillende gebieden zoals Downtown, La Jolla, Old Town/Mission Valley,...

 

Van San Diego tot Los Angeles Downtown Totale reistijd: 02:43

Totale rijafstand: 189,31 km / 117,63 miles

Hotel suggestie: The Sofia Hotel

Stop 15

CITY OF LOS ANGELES (LOS ANGELES DOWNTOWN) CALIFORNIA

The City of Los Angeles is the most populous city in California and the second most populous in the United States, after New York City. It contains several districts, like Los Angeles Downtown, Hollywood, Venice, etc.

 

Van Los Angeles Downtown tot Santa Barbara Totale reistijd: 01:25

Totale rijafstand: 153,14 km / 95,16 miles

Stop 16

SANTA BARBARA CALIFORNIA

Santa Barbara ligt langs de beroemde Pacific Coast Highway, tussen de Santa Ynez Mountains en de Stille Oceaan. Met zijn Mediterraans klimaat staat Santa Barbara bekend als de Amerikaanse Riviera. De stad biedt overnachtingsmogelijkheden voor elke stijl en budget.

Hotel suggestie: De Sandpiper Lodge

NOTES

Opgelet: de namen op de vouchers moeten identiek zijn aan de namen in uw paspoort.

De informatie over de vermelde diensten en producten werd naar best vermogen verzameld en proberen een getrouw beeld van de werkelijkheid te geven. De verstrekker van deze informatie is niet verantwoordelijk indien deze informatie niet overeenkomt met de feitelijke dienstverlening.

Alle prijzen in deze offerte zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en kunnen worden aangepast aan de wisselkoers. Vraag meer informatie bij uw Travelplanner.

Lees aandachtig deze belangrijke informatie over het aantal bedden op de kamer, vooral indien u met meer dan twee personen op de kamer verblijft. Het aantal bedden of de grootte van de kamer leidt wel eens tot misverstanden.

Bijvoorbeeld in het geval van twee ouders met een kind van 10 jaar kan het hotel, totaal legaal, een kamer met alleen een tweepersoonsbed aanbieden om beide ouders en het kind te laten slapen. De verantwoordelijkheid van een hotel beperkt zich tot het toestaan van het aantal gasten in dezelfde kamer maar niet tot het aantal bedden noch de grootte van de bedden (indien niet op voorhand bevestigd) noch de grootte van de kamer. Soms kan de reiziger ter plaatse betalen voor een extra bed.

Bedragen die eventueel ter plaatse door de reiziger moeten worden betaald (zoals: 'drop off' kosten van de autohuur, bijkomend bed, 'resort fees', enz.) zijn steeds voor rekening van de reiziger. De informatie hierover is louter informatief en de verstrekker ervan kan niet aansprakelijk worden gesteld over de juistheid van deze informatie.

Zo als u op onze site kunt zien, met auto, vliegtuig, cruise- of expeditieschip.

U kunt het zo gek niet bedenken, u vindt het bij ons.

 

 

Lange Hezelstraat 41a    6511CC Nijmegen Nederland

+31 (0)24 329 52 02

www.reisburobartlimburg.nl   nijmegen@travelxl.nl

 

Openingstijden:

Maandag van 12.00 tot 18.00

Dinsdag tot en met vrijdag van 09.30 uur tot 18.00 uur

 Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur

 

Bank: Rabobank NL08RABO0112774342 - BTW No:811394748B01

KvK 11050279 - ANVR 2395 - SGR  2819

privacy statement

Subscribe to our mailing list

* indicates required